14. 10. 2007 | Tomáš Nejedlo

Benátky vyplenily sršní hnízdo a upevnily si vedoucí postavení

7., neděle 14. 10. 2007
Kutná Hora - Benátky n.J. KHO - BEN
V dalším mistrovském zápase druholigové skupiny Střed zavítaly dosud neporažené Benátky na led Kutné Hory. Diváci na atypickém zimním stadionu sledovali jednostranné utkání v režii benáteckého mužstva. Rozhodující náskok si svěřenci Luďka Škalouda vypracovali už v úvodní části a po zbytek klání si již zasloužené vysoké vítězství 7:2 pohlídali. Utkání byla přítomna i početná skupina hostujících fanoušků, kteří vytvořili benáteckým hráčům pravé domácí prostředí.
Kutná Hora: Barta (54. Blažek) - Jančařík, Hornyš, Králíček, Kosejk, Marša, Hloušek, Chytráček - Polák, Hemský, L.Muras, Kraučuk, V.Muras, Drahoňovský, Socha, Vaněk, Martinec, Skokan, Andrle, Havlíček, Janata
Benátky n.J.: Barek (Hanousek) - Beránek, Tondr, Nedbal, Gajda, Svoboda, Kumstát, Ton - Zajíček, Kristek, Drak, Jakeš, Mařík, Malý, T. Kadeřábek, Weiss, Kocman, Stehno, Kučera
Branky a nahrávky: 32. Vaněk (Janata, Polák), 54. Havlíček (Kraučuk, Muras) - 3. Kumstát (Drak), 8. Svoboda (Nedbal, Mařík), 10. Kristek (T.Kadeřábek, Malý), 17. Zajíček (Nedbal, Kocman), 25. Nedbal (Zajíček), 37. Mařík (Beránek, Jakeš), 44. Mařík (Gajda) . Rozhodčí: Úlehla - Prokop, Špringl . Vyloučení: 6:5 + navíc Barta (KH) trest ve hře a Kocman (BEN) 5 minut a do konce zápasu za hrubost . Využití: 1:1. V oslabení: 0:0 . Diváci: 250 .

Komentář

Nedělní podvečer svedl mezi sebe na zvláštně postaveném stadionu v Kutné Hoře druholigové účastníky - domácí Sršně a hostujícího lídra soutěže Benátky. V dresu hostí nemohl do utkání nastoupit Josef Skořepa, který má po sekeře jednoho z píseckých hokejistů ve středečním utkání pohmožděný prst na ruce. Na nedělní zápas s Nymburkem by měl být ale připraven zasáhnout do hry. V sestavě se neobjevil ani Ondřej Mácha, který má rovněž zdravotní problémy. Dvojlístek nepřítomných rozšířil i obránce Tomáš Klouček. V samotném zápase byli jednoznačně lepší Benátečtí, kteří dokonale kutnohorským Sršňům vypálili hnízdo.

Skóre se poprvé měnilo již ve třetí minutě zápasů. Člen čtvrté benátecké pětky obránce Jan Kumstát ač byl faulován, v pádu vystřelil a z prostoru mezi kruhy dokonale střelou mezi betony zaskočil zkušeného Bartu v domácí brance - 0:1. Pro Kumstáta to byl premiérový gól v benáteckém dresu. V deváté minutě zápasu následovala přesilová hra hostujícího mužstva, kterou utnul nejproduktivnější bek Benátek Jiří Svoboda. Zkušený obránce, před sezónou příchozí z Vrchlabí, pokořil Bartu tvrdou ranou od modré čáry rovněž mezi betony, kam v úvodu zamířil také Kumstát - 0:2. Další branka na sebe nenechala dlouho čekat. Krásnou souhru Kadeřábka s Malým podtrhl Jiří Kristek, který vložil hůl do Malého přihrávky a střelou po víko překonal v tuto chvíli bezmocného Bartu - 0:3. Čtyři minuty před koncem úvodní části se skóre měnilo počtvrté. Ukázkovou akci předvedla trojice Kocman, Nedbal a zakončující Zajíček, kteří dokonale rozebrali bránící hráče a špílmachr s číslem 16 na zádech tuto souhru přetavil ve čtvrtý gól v síti kutnohorského gólmana - 0:4. První třetina se dohrávala až ve druhé části, protože v čase 19:12 byla hra přerušena za krev na ledě a bylo potřeba rolbu pro úpravu hrací plochy.

Ve druhé třetině se hra přece jen trochu vyrovnala, i když navrch měli i nadále hosté. Pátý gól vstřelil obávaný ostřelovač Karel Nedbal, jak jinak než dělovou ranou od modré čáry, čímž využil pěknou přihrávku Zajíčka - 0:5. Poté se ke slovu začali dostávat i domácí, ale tradičně skvělý Barek byl dlouho pevný jako skála. Sršni se dočkali až v dvojnásobné převaze, kdy Vaněk zblízka snížil na 1:5. Po 93 minutách tak skončila Barkova neprůstřelnost. Pětibrankový rozdíl ve skóre hostům vrátil Martin Mařík, který chvíli ani nevěděl, že vstřelil branku. Tu prokázala dobrá viditelnost hlavního rozhodčího Úlehly, který stál přímo za brankou. Puk se totiž odrazil od tyče, která rozděluje branku na dvě části - 1:6. Podíl na této brance měl i kapitán Jakeš, jenž v utkání příkladně bojoval a dočkal se tak zasloužené odměny. Do konce prostřední třetiny se již nic závažného nestalo, a tak se šlo do kabin za stavu 1:6.

Do třetí třetiny opět vstoupili lépe hosté, když na rychlou Maříkovu střelu zápěstím nedokázal domácí Barta reagovat - 1:7. V 53. minutě se na hřišti zajiskřilo, domácí gólman Barta se dostal do křížku s Kocmanem, kterého tvrdě udeřil a po právu byl vyloučen do konce zápasu, k čemuž dostal ještě trest ve hře, a tak nemůže chytat v zápase proti Kolínu. Kocman si však neodpustil nějaké to peprnější slovo, a proto putoval předčasně pod sprchy. Do branky Kutné Hory musel sedmnáctiletý Blažek, který týmu přinesl štěstí. Přesnou ránou od modré čáry se totiž prezentoval Richard Havlíček a stanovil tak konečné skóre - 2:7. Dlužno dodat, že pro Blažka to byl první druholigový start v životě a nevedl si vůbec špatně. Do konce zápasu si připsal ještě sedm těžkých zákroků a nedopustil tak dalšímu nárůstu skóre ve prospěch Benátek.

Klání byla přítomna velká skupina fanoušků hostí, kteří hráčům vytvořili pravý pověstný kotel. V zápase se dařilo také čtvrté benátecké řadě ve složení Drak, Kučera, Stehno, která byla velmi aktivní a vstřelila také úvodní branku zápasu. Benátky si tak upevnily pozici na čele tabulky a můžou se už připravovat na prestižní nedělní derby s Nymburkem.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.