1. 12. 2007 | Mirek Ondra

Benátky si napravily reputaci výhrou nad Benešovem

16., sobota 1. 12. 2007
Benátky n.J. - Benešov BEN - BNS
V sobotním utkání druhé ligy porazily domácí Benátky Vodní lvy z Benešova 5:1. Odčinily tak prohru z minulého kola na ledě aspiranta na postup z Chrudimi. Benátky spolehlivě kráčely za vítězstvím od úvodních minut. Již v té třetí se trefil Tomáš Kadeřábek. Vedení v kanadském bodování si dvěmi asistencemi a vstřelenou brankou udržel Martin Kocman. Chrudim v Písku taktéž nezaváhala a tak vedou Benátky i nadále ligu se čtyřbodovým náskokem.
Benátky n.J.: Barek (Peikrt) - Beránek, Klaban, Nedbal, Gajda, Klouček, Svoboda, Ton, Tondr - Kristek, Drak, Jakeš, Skořepa, Malý, Mařík, Kučera, Kadeřábek, Stehno, Kocman, Weiss.
Benešov: Malík (Babka) - Sviták, R. Verbík, Košatka , J. Verbík, Čapek, Novák, Macek - Frodl, Kořínek, Moravec, Burda, Vacek, Kouba, Peťovský, Bartoš, Jágr, Ambroz, Kakos, Oberreiter.
Branky a nahrávky: 3. Kadeřábek (Jakeš), 26. Mařík (Kocman), 41. Stehno (Kocman), 51. Kocman (Gajda), 58. Skořepa (Malý) - 55. Ambroz. Rozhodčí: Hrubý - T.Svoboda, Goder. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 250. Průběh utkání: 1:0 / 4:0 / 4:1 / 5:1.

Komentář

Benátečtí hokejisté za to vzali, jak je jejich dobrým zvykem, opět od úvodních minut. V polovině třetí minuty se ujala dorážka Tomáše Kadeřábka, dělovku jež Malík pouze vyrazil na Tomášovu hokejku vyslal Jiří Jakeš.

V tu chvíli začali domácí zápasu jasně dominovat, ale další branky nepřicházely. Postupně na Malíkovi ztroskotali Mařík, Weiss a Svoboda. První těžší zákrok si benátecký gólman Barek připsal až v osmé minutě, když likvidoval Vackovu střelu, chytře schovanou za domácím obráncem.

Benátecký nápor paradoxně schladila tříminutová přesilovka 5 na 3, při které se hráči od Jizery nedokázali prosadit, což viditelně pozvedlo sebevědomí hostů.

Klid na benátecké hokejky přivedl gól z 26. minuty. Kocman nahrával Martinu Maříkovi a ten učebnicovým blafákem vymíchal brankáře Malíka - 2:0.

V polovině utkání vrcholila mizérie v koncovce domácích hráčů. I přes územní převahu a velké množství šancí nedokázali navýšit své vedení.

Nejpěknější hokejovou podívanou přinesla poslední dvacetiminutovka. Domácí nechtěli za žádnou cenu pouze bránit hubené vítězství, což v čase 40:44 jasně dokumentoval střelou po ledě, jenž si našla cestu do branky Daniel Stehno, který nahradil v nejnebezpečnější benátecké formaci Lukáše Zajíčka. Benátecký forvard laboruje s poraněnými třísly.

Stejný útok byl na ledě i u další branky, která padla deset minut před koncem. Milan Gajda nabil na modré a Martin Kocman před Malíkem změnil směr puku - 4:0.

Ke smůle Martina Barka, který tak přišel o letošní třetí vychytanou nulu, se hostům podařilo zaznamenat čestný úspěch. Po zmatcích v obraně, kdy v brance zůstal místo Barka jeden z benáteckých beků, vsřelil jediný gól hostů Michal Ambroz.

Poslední slovo měli ale domácí. V čase 57:48 si po přihrávce Josefa Malého nabruslil mezi kruhy Josef Skořepa a prudkou střelou švihem zavěsil puk pod víko benešovské svatyně.

Benátky si připsaly další tři body z kategorie povinných. S předvedou hrou, hlavně pak v přesilovkách, nemohl být trenér Škaloud úplně spokojen. Nenavýšit jednogólové vedení v dlouhé přesilovce 5 na 3 by se Benátkám mohlo proti silnějšímu soupeři zle nevyplatit.

Další zápas sehrají benátečtí hokejisté ve středu od 17:30 v Písku.

Ohlasy trenérů

Luděk Škaloud (trenér Benátek): "My jsme věděli, že nás dnes nečeká lehký zápas. Benešov hraje velmi nepříjemný hokej, má na to i fyzicky vyspělé hráče. Tenhle styl hry nám zrovna nesedí. Přestože jsme dali brzo první branku, dostali jsme příležitost hrát více jak dvě minuty dvojnásobnou přesilvku, už potřetí nás tato početní výhoda spíše rozhodila, než-li aby nám pomohla. Od poloviny utkání už soupeř v obraně fyzicky odpadnul, nebyli tak důslední a měli problém s bráněním našich hráčů ve vlastní třetině."

Michal Bříza (trenér Benešova): "My jsme sem přijížděli a věděli jsme, že jedem na led lídra tabulky, který hraje výborný druholigový hokej. Bohužel my jsme měli za sebou sérii tří porážek, takže mužstvo nebylo v nejlepší psychické kondici. Bohužel ty góly, keré jsme dostávali, padali po našich zbytečných chybách. My jsme naopak naše šance neproměnili, což je naše stálá slabina. Nakonec to skončilo výsledkem 5:1, který si myslím obrazy hry příliš neodpovídá."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.


28.12.2023

Plíšek do Hronova

Dvacetiletý útočník Jindřich Plíšek opouští Benátky nad Jizerou, bylo mu ukončeno hostování z Mladé Boleslavi. Jeho novým působištěm se stal tým HC Wikov Hronov, kde sehrál již domácí utkání s pražskou Kobrou. V letošní sezóně v benáteckém dresu Plíšek sehrál 12 zápasů s bilancí 0+1.