5. 12. 2007 | Jan Kouba, Mirek Ondra

Benátky se vrací z Písku s nepořízenou

17., středa 5. 12. 2007
Písek - Benátky n.J. PIS - BEN
I přes tradičně dobrý výkon benáteckých hokejistů, odjel lídr tabulky z píseckého ledu bez jediného bodu. Domácí IHC šlo v první třetině zásluhou Mikesky a Kici do dvoubrankového vedení, které se po první přestávce snažilo bránit a dál hrozilo především z rychlých protiútoků. Benátky měly šancí na dvě utkání, vyhořeli však v koncovce. A tak podobně jako při prohře ve VelMezu korigovaly výsledek až v poslední minutě, tentokrát zásluhou Martina Kocmana.
Písek: Kubiš - Burkoň, Svoboda, Kalečík, Kříž, Procházka F. - Míka, Hovora, Řehoř, Mikeska, Kašpar, Mošovský, Kořánek, Kica, Novák
Benátky n.J.: Barek - Beránek, Svoboda, Nedbal, Klaban, Tondr, Ton, Gajda, Klouček - Malý, Skořepa, Kristek - Kocman, Mařík, Stehno - Jakeš, Kadeřábek, Drak - Kučera, Rybecký, Mrňa
Branky a nahrávky: 6. Mikeska (Novák), 10. Kica (Mikeska) - 60. Kocman (Svoboda, Nedbal). Rozhodčí: Pešina - Fiala, Flegl. Vyloučení: 12:14, navíc Kocman a Svoboda (BEN) - (10). Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 450.

Komentář

Domácí hráči se nikterak v úvodu zápasu nezalekli postavení soupeře v tabulce a od úvodních minut ovládali hrací plochu. Kombinovaná sestava domácích neoslňovala pohlednými akcemi, ale důrazné napadání na poněkud pomalu se rozjíždějící Benátky stačilo. Ze ztrát kotouče hostů Písek vytěžil velké množství šancí. A v první třetině je dokázal i proměnit.

Již v šesté minutě po zisku kotouče v útočném pásmu nádherně zakombinovala dvojice Mikeska – Novák. Prvně jmenovaný zakončoval do odkryté části branky bezmocného Barka. I druhá trefa přišla po zdlouhavé rozehrávce hostů. Dravec Kica se dostal k puku, podstrčil ho bránícímu Tondrovi mezi bruslemi a řítil se z úhlu na Barka. Toho kličkou rozhýbal a vzápětí i prostřelil. 2:0.

Velmi kvalitně hrané utkání bylo poznamenáno množstvím faulů na obou stranách. Přesilovky však nepatřily ani u jednoho z týmů k oblíbeným činnostem, mnohem lépe pracovaly obranné čtveřice. Šance tak přicházely povětšinou při plném počtu hráčů na ledě. Tak jako střela Stehna těsně mimo branku či golfák spoluhráče Jakeše od modré.

Ani druhá třetina nepřinesla jiný obrázek hry. Písek byl bojovnější, dvě branky v zádech mu dávaly křídla. To Benátky vypadaly bodově přecpaní, a fakt, že v Písku se další nášup konat nebude, braly s nadhledem. Mnohem častěji než do kombinací se tak pouštěly do osobních střetů s domácími a ti jim se stejnou vervou drsné zákroky opláceli. Vše pod dohledem přísného sudího Pešiny, jehož píšťalka nezahálela.

Hokej se však hrát nepřestal. Dobré šance měli domácí i hosté, hra se přelejvala ze strany na stranu, za Písek spaloval Řehoř, za hosty dvakrát Skořepa.

Třetí třetinu začal Písek náporem, aby ne, když na trestné lavici hostů byla dvojice Kučera a Kocman. Písek zasypal Barka sprškou střel, ale na stoicky klidného gólmana nevyzrál.

Písek, který nastoupil do zápasu pouze s pěti obránci, se dostal do prekérní situace po zranění dalšího beka Procházky. Ten se zranil již v první třetině, zbytek zápasu tak domácí točili pouze čtyři beky. Ti odolávali statečně i stupňujícímu se tlaku Benátek. Ty skutečně začaly tlačit na pilu, ovšem nepříliš úspěšně. Ba dokonce mohly inkasovat, samostatný nájezd Mikesky však Barek zpacifikoval.

Zpacifikován byl za chvilku i na druhé straně Skořepa, největší zahazovač šancí hostů, který rovněž po samostatném nájezdu nejásal. Jásal až Kocman, který pětatřicet vteřin před koncem zápasu konečně rozsvítil červené světlo za vynikajícím Kubišem. Na vyrovnání však již čas ani síly hosté neměli.

Reportáž byla převzata z webu soupeře.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.