8. 12. 2007 | Tomáš Nejedlo

Po tuhém boji porážíme kutnohorské Sršně!

18., sobota 8. 12. 2007
Benátky n.J. - Kutná Hora BEN - KHO
V 18. kole druholigové soutěže zajížděl na benátecký led outsider skupiny Střed - HC Sršni Kutná Hora. Než se Benátečtí vzpamatovali, svítilo na světelné tabuli skóre 0:2! Ve druhé třetině dokonce na stadionu zhasla všechna světla příčinou výpadku elektrického proudu. Domácí hokejisté však utkání nakonec zvládli a šťastně zvítězili 6:4. Povedený zápas sehrál benátecký obránce Milan Beránek, který si připsal tři kanadské body. Stejný počet bodů zaznamenal i hostující Jaroslav Polák, bývalý hráč Benátek.
Benátky n.J.: Barek (Peikrt) - Beránek, Klaban, Nedbal, Gajda, Klouček, Svoboda, Ton, Tondr - Drak, Jakeš, Skořepa, Malý, Mařík, Kučera, Kadeřábek, Stehno, Weiss.
Kutná Hora: Barta (Krištof) - Jančařík, Havlíček, Janata, Marša, Kosejk, Florián, Vaněk - Králíček, Hemský, Polák, Chytráček, L. Muras, Socha, Beránek, Mizera, Kraučuk, Bláha, Drahoňovský, Skokan
Branky a nahrávky: 21. Skořepa (Beránek, Svoboda), 33. Beránek (Weiss, Tondr), 44. Mařík (Kocman), 48. Malý (Beránek, Skořepa), 58. Mařík (Gajda), 58. Weiss (Kadeřábek, Jakeš) - 5. Beránek (Polák), 6. Bláha (Janata, Beránek), 51. Mizera (Polák), 59. Beránek (Polák, Hemský) . Rozhodčí: Neťuka - Prokop, Špringl. Vyloučení: 8:13 + navíc Barta (KH) 10 minut za nesportovní chování, Muras (KH) 10 minut za naražení zezadu, Kraučuk (KH) 20 minut a trest do konce utkání za nesportovní chování. Využití: 2:0. V oslabení: 1:2. Diváci: 310.

Komentář

Na Zimním stadionu města Benátek nad Jizerou viděli diváci překvapivě velmi dramatické utkání plné osobních soubojů a častých vyloučení. Ve druhé třetině se dokonce skoro půl hodiny nehrálo kvůli výpadu elektrického proudu. Do zápasu ještě nemohl nastoupit Lukáš Zajíček (laboruje se zraněnými třísly) a Jan Hanousek (viróza). Naopak připraven byl již Petr Weiss, kterému se podařilo doléčit poraněné rameno.

Samotný zápas začal pro Benátecké šokem. U zrodu všeho bylo vyloučení hostujícího Havlíčka. Jenže v oslabení z rohu přihrával Jaroslav Polák a před brankou hlídkující Pavel Beránek tečoval puk za bezmocného Martina Barka - 0:1. Uplynulo dalších 21 vteřin z domácí přesilovky a hostující Robert Bláha ujel benáteckým bekům a bekhendovým blafákem zmrazil všechny domácí hráče i příznivce - 0:2. Benátky se snažily seč mohly, jenže šance se jim nedařilo proměňovat. Když už se zdálo, že Barta poprvé kapituluje, tak Malého přihrávku nedokázal Skořepa usměrnit do úplně prázdné branky! Do konce první části se ještě šance na straně Benátek objevily, ale pochytal je zkušený brankář Libor Barta.

Do druhé třetiny nastoupili domácí v přesilovce 5 na 3, kterou se jim záhy podařilo využít. Učebnicovou souhru Svobody s Beránkem dokončil Josef Skořepa střelou do horní poloviny odkryté branky - 1:2. Ve 24. minutě se opakovala situace jako minulý týden při utkání dorostu s Kolínem. Zhasla totiž všechna světla a stadion se zahalil do černé tmy. Tmu se podařilo zažehnat až po půl hodině a mohlo se znovu začít hrát. V gólové šanci se objevil Drahoňovský, ale trefil pouze přesouvajícího se Barka. Poté zafungovala přesilovková spolupráce domácích hráčů. Milan Beránek si sjel ze své pozice na střelu do prostoru mezikruží a trefil se přesně k tyči Bartovy branky - 2:2. Před druhou přestávkou se ještě Kraučuk předčasně stěhoval do sprch, protože dostal dva osobní desetiminutové tresty, což značí trest do konce zápasu.

Třetí třetinu začaly Benátky pochopitelně náporem. Pokus Malého lapil efektním zákrokem lapačkou Barta. Hra se rychle otočila a v permanenci byl také Barek. Se střelou Králíčka si však rovněž dokázal poradit. Po vyhraném buly se k puku dostal aktivní Martin Mařík a střelou do šibenice otočila vývoj zápasu - 3:2. Hosté zlobili i nadále, Jančaříkovu ránu vyrazil Barek na hůl Beránka, ale bývalý pardubický brankář se překonat nenechal. A tak pro hosty přišel trest v podobě čtvrtého gólu v jejich síti. Dělovku Milana Beránka tečoval za záda Libora Barty Josef Malý - 4:2. Hosté se ještě jednou nadechovali ke zvratu. Petr Mizera se v nepřehledné situaci před Barkem nejlépe orintoval a snížil - 4:3. Rozhodující úder přišel v 58. minutě. Martin Mařík nasměřoval puk mezi betony kutnohorského brankáře a navýšil tak náskok již o dvě branky - 5:3. Pojistku vystavil ještě Petr Weiss, jenž tváří v tvář Liboru Bartovi nezaváhal - 6:3. Kosmetickou úpravu výsledku dal ještě hostující Pavel Beránek, který chladnokrevně zavěsil. Domácí se tak mohli těšit ze zaslouženého zisku tří bodů.

Ohlasy trenérů

Luděk Škaloud (trenér Benátek): Dnešní zápas se mi hodnotí těžko. Důležité hlavně bylo, že jsme získali do tabulky tři body. Když se daří, tak to jde samo, jenomže dnes jsme měli takový den "blbec", ale tým Kutné Hory jsem rozhodně nepodcenili. Soupeř se sice na začátku ujal vedení 2:0, když první branka byla tečována a druhá byla po vlastní chybě. Momentálně totiž nejsme v ideální formě, nevytváříme si příliš šancí a když se nějaká naskytne, tak ji nedokážeme proměnit. Pomohla nám první branka v přesilovce 5 na 3 a důležitý byl i vyrovnávací gól rovněž v přesilovce. Soupeř hrál v celém zápase na brejky a na časté vyhazování puků. Rozhodující náskok přišel za stavu 4:2, kdy však soupeř ještě dokázal snížit na 4:3, ale pátá branka ho již definitvně srazila do kolen. "

Jiří Mlika (trenér Kutné Hory): "Já jsem s průběhem zápasu spokojen, klukům v kabině jsem za jejich výkon poděkoval a vyzdvihl jsem, že jsme dokázali vydržet hrát až do konce. Vedli jsme již 2:0, potom soupeř vyrovnal, byli jsme pod tlakem i díky častému vylučování. Na konci jsme prohrávali již 3:6, ale hráči bojovali dál, což bych vyzdvihl."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.