28. 8. 2007 | Vendula Zdražilová, Tomáš Nejedlo

Z divoké přestřelky v Děčíně se zrodila remíza

přát. , úterý 28. 8. 2007
Děčín - Benátky n.J. DEC - BEN
Ofenzivně hrané utkání, v němž padlo celkem 10 branek, nakonec nepoznalo vítěze. Domácí Děčín se totiž s hosty z Benátek rozešel smírně 5:5. V benáteckém dresu se dvakrát dokázal prosadit kapitán Jiří Jakeš, který si navrch připsal ještě jednu finální přihrávku. O vítězství hosty připravil Luka, jenž svým gólem 46 sekund před koncem zápasu stanovil konečné skóre zápasu. Toto utkání s kvalitním soupeřem bylo určitě dobrou přípravou. Další zápas čeká Benátky v pátek, kdy na domácím Zimním stadionu přivítají Vlky z Jablonce. Utkání začne tradičně v 18 hodin.
Děčín: Volf - Stezka, Vedral, Saska, Luka, Havlíček, Kučera, Marek - Stibor, Filipovský, Luka, Kratochvíl, Tomeček, Štverák, Zámečník, Peterka, Saska, Preussler, Rubeš
Benátky n.J.: Hanousek - Beránek, Svoboda, Pešek, Kolman, Ton, Kumstát - Kocman, Mařík, Skořepa - Jakeš, Kadeřábek T., Weiss - Drak, Mácha, Kučera
Branky a nahrávky: 19. Tomeček (Luka), 29. Havlíček (Preussler), 44. Stibor (Filipovský), 48. Luka (Stibor, Stezka), 60. Luka (Stibor) - 9. Skořepa (Kumstát), 20. Mařík, 38. Jakeš z trestného střílení, 44. Jakeš, 46. Kumstát (Jakeš) . Rozhodčí: . Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: .

Komentář

Hned ve druhé minutě první třetiny hráli Děčínští přesilovou hru, ale hosté se bez větších komplikací ubránili. V páté minutě si vyzkoušeli přesilovou hru také Benátečtí, ale opět se na skóre nic nezměnilo. Na obou stranách se hrál pohledný hokej, šance přibývaly. V 9. minutě se hostující Skořepa netrefil po střele od modré čáry, brankář Volf byl pozorný. V čase 8:39 doslova protlačil puk za záda domácího golmana Skořepa - 0:1. Po několika šancích obou týmů se v 19. minutě přesně trefil Marcel Tomeček, který využil ideální přihrávky od Martina Luky a vyrovnal tak na 1:1. O půl minuty později ale opět úřadovaly Benátky, když vsítil druhou branku Mařík - 1:2 a uzavřel tak stav první třetiny.

Hned v úvodu druhého dějství ve 21. minutě se dostal Jan Filipovský do obrovské šance, ale brankář hostujícího celku se štěstím jeho střelu vykryl. O čtyři minuty později se po levé straně podél mantinelu uvolnil Skořepa, ale obránce Ivan Kučera jeho úmysl vystihl a jeho střelu odvrátil zpět do středního pásma. Děčínští měli více ze hry, šance střídala šanci, do té další se dostal Ondřej Luka, který před prázdnou brankou minul přihrávku Jana Filipovského. V polovině utkání se do rány od modré opřel Jan Havlíček a nekompromisní střelou nedal gólmanovi Benátek žádnou šanci a vyrovnal na 2:2. Ve 37. minutě se dostal do úniku hostující Jakeš a Ondřej Luka mu puk vypíchl a s údivem všech přítomných rozhodčí odpískal trestné střílení, které Jakeš proměnil - 2:3. Do konce druhé třetiny se již nestalo a tak se podruhé šlo do kabin za stavu 2:3.

V poslední části utkání padlo 5 branek. Nejdříve se ve 44. minutě po nádherné kombinaci s Janem Filipovským prosadil Miloš Stibor - 3:3, ale ihned po buly šly Benátky opět do vedení, Jakeš prostřelil Ondřeje Michálka, který v polovině zápasu vystřídal Jiřího Volfa - 3:4. Ve 46. minutě se dostali hosté do dvoubrankového vedení - 3:5. Děčínští ale zbraně nesložili, nadále útočili a snažili se o snížení stavu. To se podařilo ve 48. minutě, Miloš Stibor našel dobře postaveného Ondřeje Luku a ten svoji střelu proměnil v gól - 4:5. V závěrečných minutách se domácí tým dostal do tlaku a usiloval o vyrovnání, Miloš Stibor opět přihrál volnému Ondřejovi Lukovi a ten v 60. minutě vyrovnal na konečných 5:5.

Utkání mělo slušnou úroveň, oba týmy ukázaly své kvality před zahájením nové sezóny.

Reportáž byla převzata ze stránek soupeře.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!