26. 2. 2007 | Martin Jelič, Mirek Ondra

Benátky zvítězily v Táboře

33., pondělí 26. 2. 2007
Tábor - Benátky n.J. TAB - BEN

B e n á t k y n a d J i z e r o u - Benátky dokázaly vyhrát na ledě čtvrtého Tábora 6:4, což naznačilo mnohé o konečném postavení v tabulce. Benátečí hokejisté již nemohou skončit hůře jak třetí. Ba naopak, jestli ve středečním utkání vyhrají v základní hrací době a Chrudim si nepřiveze ani jeden bod od Vajgaru, mohou nastoupit k play-off z druhého místa. V dnešním zápase postupně skórovali Martin Mařík, Lukáš Zajíček, Petr Štrach, Jiří Jakeš, opět Petr Štrach a do prázdné branky pečetil v závěru Martin Mařík.

Tábor: Anderle - Kanov, Suchánek, Heršálek, Trieb, Nedbálek, Klimeš - Ševčík, Matušík, Kocar, Mrkvička, Voříšek, Hruška, Hubáček, Ježek, Ficek, Mikeska
Branky a nahrávky: 5. Hruška (Kocar), 15. Ševčík, 32. Ficek (Ševčík), 53. Voříšek (Trieb) - 12. Mařík (Zajíček), 15. Zajíček (Kocman, Mařík), 29. Štrach (Skořepa), 39. Jakeš (Mácha), 40. Štrach (Zajíček, Kocman), 60. Mařík (Zajíček). Rozhodčí: Lacina – Fiala, Flégl. Vyloučení: 5 : 7 + Ševčík(Tábor) 10 + 20 + 25. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 580. Střely na branku: . Průběh utkání: .

Komentář

Zápas začal velmi svižně. Hrál se poměrně rychlý technický hokej, pro diváky velmi atraktivní. Domácí tým začal velkým náporem, který již na začátku páté minuty zápasu přetavil ve vedoucí gól Petr Hruška po šikovné nahrávce zkušeného Jaroslava Kocara - 1:0. Táborský nápor pokračoval, hrálo se převážně před hostujícím gólmanem, který musel po atraktivních kombinacích Tábora několikrát zasahovat. Ve dvanácté minutě se dostal do brejku Martin Mařík, podporovaný Lukášem Zajíčkem a spolupráce jim vyšla na výbornou, když prvně jmenovaný s přehledem prostřelil Anderleho - 1:1. Vyrovnání domácím chuť do hry nevzalo a opět obléhali Benáteckou svatyni. V 15. minutě první části se dostali do ofenzívy také hosté, byli však eliminování táborskou obranou. Hned na to se chopil puku v obranném pásmu před Anderlem domácí kapitán František Ševčík a předvedl divákům, jak vypadá správná individuální akce. Vybruslil do útočné třetiny, projel skrze několik bránících hráčů a švihem prostřelil zkoprnělého gólmana Barka - 2:1. Euforie v řadách táborských diváků však netrvala dlouho. Hráčům od Jizery stačila necelá půlminuta a jedna střela na to, aby skóre opět překlopili do nerozhodného stavu. Podruhé úřadovala dvojice Mařík - Zajíček, tentokrát podporovaná ještě Kocmanem - 2:2. Do konce první třetiny byl opět aktivnějším týmem Tábor, hosté spíše vyhazovali, nicméně stav se nezměnil.

Ve druhé třetině se začal pojizerský tým více tlačit do útoku, hrálo se více nahoru dolu, ale zároveň se začalo více vylučovat. V oslabení domácí dvakrát zběsile ujížděli směrem k hostující kleci, ani jednu šanci však nevyužili. Protože platí heslo nedáš - dostaneš, v deváté minutě zužitkoval benáteckou snahu Petr Štrach po asistenci Josefa Skořepy a poslal tak hosty do vedení 2:3. Po třech minutách ale ve vlastním oslabení ujel František Ševčík, jemuž rychle přijel na pomoc mladý štírek Petr Ficek a poskytnutý kotouč s přehledem poslal za Barkova záda - 3:3. Ve 34. minutě došlo k nepříjemnému incidentu. Domácí gólman Anderle byl sražen jedním z hráčů Benátek, při čemž se mu poškodila výstroj a domácí trenér si musel vzít oddechový čas. Po přezkoumání problému poslal do brány náhradníka Václava Pipka a Anderle odešel do útrob stadionu. Modrobílí měli před sebou sedmdesátivteřinovou přesilovku 5 na 3. Po nevyužité přesilovce se vrátil do brány zpět Jiří Anderle, netušíc, že zanedlouho obdrží 2 rychlé góly. Okolo 39. minuty byl ve středním pásmu nevybíravě sražen Ševčík, rozhodčí však nereagoval. Domácí kapitán se zvedl z ledu, rozjel se a v boji o kotouč tvrdě narazil na plexisklo hráče v červeném dresu. To však již hlavní sudí Lacina zaregistroval a poslal Ševčíka na trestnou lavici. Tomu se verdikt rozhodčího nelíbil a protestoval, za což si vysloužil desetiminutový osobní trest. Rozhozená táborská obrana vzápětí inkasovala z hole Jiřího Jakeše - 3:4, což nevydržel rozčílený František Ševčík a opustil trestnou lavici směrem do šaten. Sudí přidal táborskému kapitánovi trest ve hře a červení tak měli před sebou dlouhou pětiminutovou přesilovou hru. Domácí výrazně ztratili koncentraci a hosté to zanedlouho potrestali pátým gólem. V poslední minutě druhé třetiny při přesilovkové kombinaci v útočném pásmu doputoval puk po ose Kocman - Zajíček - Štrach až za záda táborského brankáře - 3:5. Domácí diváci i hráči zůstali po druhé třetině poněkud zkoprnělí a zklamaní, neboť velice slibný vývoj zápasu nabral najednou úplně jiný směr.

Hráči od Lužnice však nic nevzdali a do třetí třetiny vykročili opět silným náporem na benáteckou klec. Do brány domácích se na poslední část zápasu postavil Václav Pipek. Hosté výborně bránili a dokázali eliminovat mnoho kohoutích kombinací a když už kotouč letěl směrem na gólmana Barka, ten s přehledem zasahoval. Táborská touha po korekci dvougólového manka byla ale veliká a v 53. minutě již hostující defenzíva neodolala. Petr Trieb vybojoval puk na hranici útočného pásma, poslal ho směrem na kanonýra Luboše Voříška a ten z úhlu přesně zakončil - 4:5. Duel se tak podařilo velice zdramatizovat. Diváci i hráči ožili. Atmosféra na stadionu byla výborná, celá tribuna tleskala a hnala modrobílé vpřed. Publikum s úžasem sledovalo několik infarktových šancí před bránou hostí, ti však bránili svědomitě a byla měli i správné hokejové štěstí. Když ještě minutu a půl před koncem bylo skóre stále o gól, vzal si táborský trenér Jaroslav Pařízek time-out a poslal do branky zpět Jiřího Anderleho s úmyslem hry 6 na 5. Domácí bojovali a zkoušeli vyrovnat jak to jen šlo, v čase 59:24 však vypíchl kotouč Lukáš Zajíček, předal ho Martinu Maříkovi a ten zpečetil výhru Benátek a třetí místo v tabulce do prázdné klece.

I když pro táborské fanoušky neskončil zápas zrovna dobře a měl pro ně trochu trpkou příchuť, je nutno podotknout, že se hrál se hezký, technicky pojatý hokej, který neposkytoval divákům příliš nudy. Dobrý výkon domácího mužstva byl také velkým příslibem do play-off. Je potřeba uznat, že Benátky se drží na třetím místě téměř celou sezónu, stejně jako my na čtvrtém a tak si toto umístění zřejmě zaslouží. Fanoušci Tábora se mohou nyní těšit na vyřazovací boje s týmem HC Klatovy, zatímco Benátky nad Jizerou si zahrají buď s Kobrou Praha, nebo s HC Řišuty.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!