14. 2. 2007 | Mirek Ondra

Chrudim si odvezla největší výprask sezóny

40., středa 14. 2. 2007
Benátky n.J. - Chrudim BEN - CHR

B e n á t k y n a d J i z e r o u - Suverénní výkon benáteckých hokejistů pocítili na vlastní kůži hráči Chrudimi. Domácí vedli už 6:0, ale zlepšený výkon Chrudimi ve druhé polovině hry dal výsledku konečnou podobu 7:2. Benáteckým se podařilo během první třetiny rozebrat v přesilových hrách hostující obranu a třemi góly určit vývoj zápasu. Zakusili však také těžkou ztrátu. Tomáš Kadeřábek poté co vstřelil nádherný gól, upadl neštastně u mantinelu a zlomil si zápěstí na levé ruce.

Benátky n.J.: Barek - Vrzal, Štrach, Pešek, Gajda, Holý, Kaulfus, Beránek - Zajíček, Jaroš, Skořepa, T. Kadeřábek, J. Kadeřábek, M. Krupka, L. Krupka, Kocman, Oulík, Kristek, Mácha
Chrudim: Barta (21. Němec) - Konta, Paulů, Křáž, Marša, Beránek, Mečiar, Kvaššay, Hornyš - Nekvasil, Domin, D. Pospíšil, Králíček, Zadina, Potůček, Šulčík, Kubišta, Bělohlávek
Branky a nahrávky: 9. Jaroš (Skořepa, L. Krupka), 12. Holý (Kocman), 20. Beránek (Vrzal, Zajíček), 23. Pešek (M. Krupka, Kocman), 26. T. Kadeřábek (Vrzal), 29. Kocman (Pešek), 43. Skořepa (Štrach) - 32. Potůček (Nekvasil), 40. Kříž (Mečiar). Rozhodčí: Dundr - Frühauf, Vlasjuk . Vyloučení: 6:8. Využití: 3:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 450. Průběh utkání: 3:0 / 6:0 - 6:2 / 7:2.

Fotogalerie

Komentář

Utkání začalo náporem Benátek, které neodradilo ani vyloučení Kocmana. V oslabení ujel hostující obraně Josef Skořepa a vyzkoušel připravenost gólmana Barty. Domácí začali gólové hody v čase 8:32. Lukáš Krupka našel v přesilové hře mezi kruhy nestřeženého Petra Jaroše a ten dělovkou rozvlnil síť za Brtovými zády. Tato posila z Kladna si po pěti asistencích připsala i první gólový zápis. V polovině první třetiny šel za katr Stanislav Mečiar za držení a Benátky po minutě opět trestaly. Martin Kocman našel chytrou přihrávkou přes brankoviště Martina Holého. Ten propálil bezmocného Bartu, který se nestihnul přesunout do pravé poloviny branky. Branku oslavili symbolickou "kolébkou", kterou věnovali nedávno narozeném dítěti Jiřího Kristka. O několik okamžiků později už mohl být náskok tříbrankový. Puk mířil do branky od brusle Martina Kocmana, rozhodčí byl toho názoru, že Kocman kopnul touš do branky úmyslně, tudíž gól neuznal. Marné byly protesty domácích hráčů.

Do přestávky udeřily Benátky ještě jednou, a jak jinak než v přesilové hře. Čtyřicet vteřin před sirénou uplatnil svoji přesnou střelu Milan Beránek a drží si tak pro obránce luxusní průměr jedné branky na zápas.

Galapředstavení benáteckého hokeje mělo pokračování i v první polovině druhého dějství a Chrudim nespasila ani výměna brankářů. Libora Bartu nahradil Martin Němec. Po dvou a půl minutách hry se prosadil tradiční střelec benáteckých obranných řad, Petr Pešek. V končící 26. minutě těžil ze zmatků v chrudimské rozehrávce ve středním pásmu Tomáš Kadeřábek. Jeho nájezdu na Němce nikdo nebránil a tak měl dostatek času umístit svou střelu pod víko soupeřovi klece. Gól mě ale neštastnou dohru v podobě zranění forvarda benáteckého výběru. Tomáš neudržel rovnováhu a spadl neštastně na hrazení. Výsledkem bylo s největší pravděpodobností zlomené zápěstí levé ruky. Polovina 29. minuty přinesla jeden z nejkrásnějších momentů utkání. Petr Pešek poslal do sóla Martina Kocmana a ten vyškolil brankáře Němce nádherným blafákem a zakončil do zcela odkryté klece. Šestigólová nadílka donutila trenéra Chrudimi k tomu, aby si vyžádal oddechový čas. Ten hostům výrazně pomohl.

Ve 32. minutě si připsali hosté svůj první gólový úspěch. Od modré pálil Karel Nekvasil, před Barkem obránci nedostatečně pokryli hostující útočníky a Ondřeji Potůčkovi stačilo zvednout puk přes ležícího Martina Barka. Chrudim uštědřila zásluhou Pavla Kříže Benátkám ještě gól do šatny po pouhých sedmi vteřinách vyloučení Petra Štracha.

Třetí třetinu už Benátky tolik netlačily na pilu a hlídaly si pohodlný náskok na svého soupeře. To domácím náramně svědčilo. V polovině 43. minuty vyslal svůj obávaný projektyl na Němcovu klec Petr Štrach a Josef Skořepa bez problémů dorazil za gólmanova záda. V 47. minutě vyslal Milan Beránek krásnou přihrávkou Ondřeje Máchu do sólového úniku. Jeho šance však ztroskotala na chrudimském brankáři. Trenér Ladislav Lubina sáhnul ke kroku, který se vidí jen zřídka kdy. Pětigólové manko se snažil smazat odvoláním brankáře již sedm minut před koncem. Gól si tak mohl připsat i strážce benátecké svatyně, Martin Barek, jeho pokusu však chyběla větší přesnost.

Chrudim si tak po výsledku 2:7 připsala největší debakl v letošní sezóně (hned za prohrou 3:7 ve Vrchlabí). Zato Benátky udělaly výrazný krok, jenž by je mohl vynést na druhé místo v lize, zaručující výhodu zahájení semifinále play-off na domácím ledě. V současné době ztrácejí na Chrudim 5 bodů, mají však zápas v Táboře k dobru.

Ohlasy trenérů

Ladislav Kolda (trenér Benátek): "Možná nám pomohl zápas v Kolíně, kde jsme se uklidnili po těch nevydařených výsledcích s Vajgarem a Pískem. Tento zápas se nám vyloženě povedl, chytili jsme se střelecky a to rozhodlo. Bylo tam i víc šancí, v první třetině nám rozhodčí neuznal regulérní gól. Koncetrovali jsme se na to, abychom v té dobré hře pokračovali. Myslím si, že až na drobné vyjímky se nám to podařilo. Je dobře že jsme vyhráli, možná jsme jinak kvalitního soupeře nachytali v nedbalkách, a doufám že nám to pomůže do dalších zápasů. Hlavně máme radost, že předvedená hra vypadala dobře. Z hlediska obrany jsme to zvládli velmi dobře v tom středním pásmu. Výhru jsme tak věnovali čerstvě narozenému potomkovi Jirky Kristka a hráli jsme i za zraněného Tomáše Kadeřábka."

Ladislav Lubina (trenér Chrudimi): "Připadalo mi, že jsme nebyli koncentrovaní na hru od začátku. Udělali jsme zbytečné fauly, dostali jsme soupeře těmi oslabeními, v nichž jsme inkasovali, na koně. Dá se říct, že o tom zápase se rozhodlo ve druhé třetině. Sice se nám podařilo soupeře zastavit, ale na zvrat v zápase to nestačilo."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!