2. 2. 2008 | Tomáš Nejedlo

Historicky nejvyšší vítězství Benátek ve druhé lize

29., sobota 2. 2. 2008
Benátky n.J. - Slaný BEN - SLN
Druholigová soutež se přehoupla do druhé poloviny prolínací části. Především díky gólové potenci všech hráčů bylo na pěti stadionech k vidění celkem 53 branek, což činí obdivuhodný průměr téměř 11 branek na utkání! Nejvíce gólů padlo v Benátkách nad Jizerou, kde si domácí hráči od Jizery s chutí zastříleli a klubový druholigový rekord byl na světě. Svěřenci trenéra Luďka Škalouda totiž rozdrtili Slaný v poměru 16:2. Hlavní zásluhu na debaklu Lvů mají autoři hattricků Daniel Stehno a Martin Mařík
Benátky n.J.: Hanousek (Barek) - Svoboda, Nedbal, Cunik, Tondr, Ton, Protivný, Klaban, Klouček - Zajíček, Kristek, Jakeš, Skořepa, Malý, Kadeřábek, Stehno, Kocman, Mácha, Kubišta, Weiss, Mařík
Slaný: Novák (18. Dohnal) - Málek, Vařeka, Kohoutek, Iterský, Šilhavecký, Schlixbier - Novák, Průcha, Lapáček, Petráček, Kregl, Pavlík, Janata, Janský
Branky a nahrávky: 1. Zajíček (Skořepa), 8. Kristek (Kubišta), 14. Stehno (Mácha, Kadeřábek), 16. Kocman (Jakeš), 18. Mácha (Svoboda, Kadeřábek), 22. Jakeš (Kocman, Mařík), 30. Stehno (Kadeřábek), 32. Mařík (Protivný, Nedbal), 33. Tondr (Kadeřábek, Cunik), 38. Mařík (Jakeš, Cunik), 39. Mácha (Tondr), 47. Stehno (Protivný), 50. Nedbal (Zajíček), 57. Weiss (Kubišta), 60. Mařík (Jakeš), 60. Jakeš (Kocman) - 22. Kregl (Pavlík), 24. Pavlík. Rozhodčí: Neťuka - Žídek, Prokop. Vyloučení: 5:13 + Iterský (SLN) 10 minut za naražení. Využití: 4:0. V oslabení: 2:1. Diváci: 360.

Komentář

Benátečtí hokejisté nastoupili do utkání v roli favoritů a svou úlohu naplnili až do samého konce. Martin Barek se již sice uzdravil, ale pouze ze střídačky přihlížel, kterak jeho kolega Hanousek neměl moc práce. Benátky udeřily hned v první minutě. Nejprve sice Josef Malý netrefil úplně prázdnou branku, ale o několik vteřin později již Lukáš Zajíček pohodlně zavěsil - 1:0. Poté se několikrát předvedl hostující brankář Marek Novák, ale na nepříliš prudkou střelu Jiřího Kristka mezi betony nedokázal zareagovat - 2:0. Domácí se dostávali do tempa a vyšachování obrany hostí, na jehož konci byl zakončující Daniel Stehno, bylo ukázakové - 3:0. Svěřenci trenéra Luďka Škalouda byli při chuti. Další obrovskou šanci spálil Weiss, ale za několik vteřin se opět měnil stav. Nahozený puk se odrazil od výběžku na mantinelu v rohu kluziště přímo před prázdnou branku, ke hlídkoval Martin Kocman a zcela pohodlně zvýšil - 4:0. Vyraženou střelu Jiřího Svobody pak uklidil za bezmocného Nováka Ondřej Mácha a vypůjčený berounský brankář nakvašeně odjel na střídačku - 5:0. Jeho místo v brance zaujal dvoumetrový Dohnal a v tu chvíli ještě netušil, že do konce zápasu inkasuje ještě jedenáct branek.

Druhá třetina začala opět odrazem od mantinelu. Tentokrát se to však odehrálo před brankou domácího Hanouska a Jan Kregl zaváhání Hanouska využil - 5:1. O třicet sekund později však opět skóroval domácí Jiří Jakeš a nad rameno Dohnala propasíroval šestý gól Benátek - 6:1. I druhá branka Slaného přišla po chybě benáteckého hráče. Petr Klaban se nechal u mantinelu obrat o puk, z čehož profitoval pohotový Jan Pavlík - 6:2. Klid na benátecké hokejky vrátil opět bojovník Daniel Stehno, jenž po převzetí puku neomylně zavěsil - 7:2. Přesilovkou ránu Sparťana Tomáše Protivného těsně před Dohnalem tečoval Martin Mařík a zimní stadion jásal poosmé - 8:2. Před brankou schovaný obránce Martin Tondr divákům předvedl krásnou střelu, která přesně vymetla pravou Dohnalovu šibenici - 9:2. Josefu Malému dnes nebylo přáno vstřelit branku. Jeho pokus ještě Dohnal kryl, ale na ukázkovou akci Cunika, Jakeše a zakončujícího Martina Maříka již byl zcela krátký - 10:2. Brankostroj se nezastavil a rychlík Ondřej Mácha přidal jedenáctý zásah - 11:2.

Ke slovu se po začátku třetí třetiny dostali také hosté, Kregl jel sám na Hanouska. Vracející se Tomáš Protivný zatáhl za záchrannou brzdu, z čehož rezultovalo trestné střílení. Sám postižený Kregl se však dlouhou forhendovou kličkou zahnal hodně do úhlu a Hanousek jeho pokus kryl. V oslabení všem upláchl Daniel Stehno a precizním blafákem podtrhl tucet gólů za Novákem a Dohnalem - 12:2. Opět tak ukázal, že jeho angažování z Jablonce bylo velice dobrým tahem. V utkání tímto gólem také dovršil svůj hattrick. Zvýšit mohl Jan Kubišta, samostatný nájezd však promarnil. Zkušenost uplatnil Karel Nedbal, jenž si jako za mladých let najel před Dohnala a nikým neatakován mezi nohy vsítil třináctou branku - 13:2. Další zásah přidal neutuchající bojovník Petr Weiss a nadvakrát dotlačil puk za Dohnalova záda - 14:2. Luxusní nahrávku Jakeše Martin Mařík rovněž dokázal zužitkovat a i pro něj tento zásah znamenal dovršení třígólové hranice - 15:2. Na konečných 16:2 upravili Kocman s Jakešem nejhezčí akcí zápasu.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!