27. 2. 2008 | Vendula Zdražilová (hcdecin.cz), Mirek Ondra

Benátky vyhrály základní část druhé ligy

34., středa 27. 2. 2008
Děčín - Benátky n.J. DEC - BEN
HC Benátky nad Jizerou vyhrály poslední zápas před vyřazovacími boji v Děčíně 4:2 a ukončily základní část na prvním místě skupiny Střed se ziskem 86 bodů. To je vůbec nejvíc z celé druhé ligy. V Děčíně se za Benátky trefili Jiří Kristek, Tomáš Kadeřábek, Martin Ton a Martin Mařík. Klub od Jizery zahájí play-off o víkendu. Na domácím ledě přivítá nedaleký HC Junior Mělník.
Děčín: Zámostný (Michálek) - Bedan, Stezka, Sádovský, Havlíček, Kučera, Hanousek, Dvořák - Luka, Myšík, Filipovský, Štverák, Hříbal, Tomeček, Preussler, Kratochvíl, Chvátal, Hartman, Toman
Benátky n.J.: Barek (Hanousek) - Beránek, Nedbal, Gajda, Ton, Klaban, Tondr, Cunik - Mařík, Kocman, Malý, Skořepa, Kristek, Jakeš, Kadeřábek, Kubišta, Mácha, Kučera
Branky a nahrávky: 25. Sádovský (Havlíček), 46. Chvátal (Preussler, Kratochvíl) - 14. Kristek (Kubišta), 20. Kadeřábek (Skořepa), 21. Ton (Mácha), 38. Mařík (Jakeš). Rozhodčí: Froněk - Bertlík, Šerý. Vyloučení: 4:10. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 510.

Komentář

Od prvních minut se hrál rychlý hokej, Děčín si vypracoval několik šancí, které skončily v lapačce hostujícího gólmana, nejprve nebyl nadvakrát úspěšný Ondřej Luka, poté pálil nebezpečně Milan Preussler, ale také neúspěšně. V 11. minutě projel půlkou kluziště hostující Mácha, po jeho prudké střele zazvonilo břevno. Hosté se dočkali v čase 13:24, kdy po přihrávce Jana Kubišty skóroval Jiří Kristek - 0:1. V polovině 18. minuty dostali domácí výhodu přesilové hry. Při ní se do velké šance dostal Ondřej Luka, který se rozjel na Martina Barka, ten ale jeho střelu vyrazil, k puku se ještě dostal Marcel Tomeček, ale brankář Benátek byl opět pozorný. Když už to vypadalo, že se poprvé do kabin půjde za jednobrankového vedení hostí, 8 sekund před sirénou pálil Tomáš Kadeřábek a jeho střela skončila těsně za brankovou čarou - 0:2.

Ze druhé třetiny bylo odehráno pouhých 11 sekund a hosté vedli o tři branky. To se přesně trefil Martin Ton - 0.3. Přihrávka byla připsána Ondřeji Máchovi. Gólu se dočkali i děčínští. O 4 a půl minuty později našel Jan Havlíček ideálně postaveného Petra Sádovského, který snížil na rozdíl dvou branek - 1:3. Hostům se znovu podařilo zvýšit náskok. V čase 27:53 ujeli děčínské obraně Jiří Jakeš s Martinem Maříkem, vyměnili si puk a posledně jmenovaný zavěsil - 1:4. Takto skončila i druhá třetina.

Třetí třetina byla oboustranně nejlepší. Hrál se hokej nahoru dolů, zejména Děčín si vytvářel spousty vyložených šancí. Ve 46. minutě našel Milan Preussler u modré čáry Kamila Chvátala, který se nejprve mírně rozjel a pak propálil vše, co mu stálo v cestě - 2:4. Od této chvíle se domácí hnali do útoku, snažili se o zdramatizování zápasu. Hosté cítili nebezpečí a tak v závěru trochu zbytečně faulovali. Po jednom ze zákroků dostal hostující hráč trest na 4 minuty za vražení na hrazení. Hokejisté Děčína vrhli všechny své síly do útoku, ale gólman Barek v brance hostí doslova čaroval. Snížit se už děčínským nepodařilo a tak utkání skončilo výhrou hostí, kteří vzápětí na děčínské ploše oslavovali první místo po základní části.

Reportáž byla převzata z webových stránek soupeře.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!