2. 3. 2008 | Tomáš Nejedlo

I ve druhém utkání se konaly gólové hody

ČF2, neděle 2. 3. 2008
Benátky n.J. - Mělník BEN - MEL
V neděli 2. března se pokračovalo v 1. kole play-off. Benátečtí hokejisté po úspěšném vstoupení do vyřazovacích bojů i tentokrát vyprovodili soupeře vysokým brankovým přídělem. Skóre se tentokrát vyšplhalo až na 8:1 a jen benátecký odchovanec, brankář Houdek, uchránil hostující Junior Mělník od většího počtu inkasovaných branek. Série pokračuje už v úterý a přestěhuje se na mělnický led.
Benátky n.J.: Barek (Hanousek) - Svoboda, Nedbal, Klouček, Tondr, Ton, Gajda, Klaban, Beránek - Zajíček, Kristek, Jakeš, Skořepa, Stehno, Kadeřábek, Kocman, Mácha, Kučera, Weiss, Mařík
Mělník: Houdek (Vokurka) - Krejčí, Novák, Pešek, Dobiáš, Kotěšovský, M. Kala, Cafourek - Příhoda, Kalivoda, Velebil, David, Nový, Vach, Nosek, Hořák, Pekárek, R. Kala
Branky a nahrávky: 1. Kocman (Jakeš , Mařík), 9. Zajíček (Weiss, Skořepa), 25. Jakeš (Nedbal), 38. Stehno (Kadeřábek, Tondr), 39. Jakeš (Klaban), 43. Skořepa (Kristek), 48. Tondr (Skořepa), 52. Kadeřábek (Tondr) - 19. R. Kala (Pekárek). Rozhodčí: Hrubý - M.Svoboda, Zavřel. Vyloučení: 10:10 + navíc Klaban (BEN) trest ve hře - M.Kala (MEL) 10 minut OT. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 515.

Komentář

Benátky nad Jizerou vstoupily do druhého utkání 1. kola play-off ve velkém stylu. Podobně jako v prvním zápase se jako první brzy ujaly vedení. Kombinaci Jakeše a Maříka zhodnotil prvním gólem Martin Kocman - 1:0. Benátečtí hráči byli při chuti a častěji ohrožovali strážce hostující svatyně, benáteckého odchovance, Pavla Houdka. Hosté se jen sporadicky dostávali na dostřel Martina Barka, jenž byl prakticky bez práce. Poté Benátky dostaly k dispozici přesilovku 5 na 3 a v ní se dokázal prosadit benátecký kanonýr Lukáš Zajíček, který zvýšil vedení střelou po ledě - 2:0. Třetí gól mohl přidat obránce Milan Gajda, ale jeho dělovka skončila jen na břevně hostující branky. Po neproměněné šanci přišel trest v podobě kontaktní branky. Nejzkušenější hostující hráč Roman Kala převzal puk a z pravého kruhu ho poslal mezi Barkovy betony.

Začátek druhé třetiny vyšel lépe domácím. Karel Nedbal si na soupeřově modré čáře všiml najetého Jiřího Jakeše, který převzal přihrávku a z nájezdu švihem trefil místo pod břevnem - 3:1. Hosté se také připomněli, ale úplně volný Roman Kala napálil pouze betony Barka. Blízko ke gólu měl o chvilku později i Příhoda, jenže přihrávka jeho spoluhráče mu před prázdnou brankou přeskočila hokejku. Martin Tondr pak šikovně obral o puk Noska, následně přes Kadeřábka se dostal kotouč ke kanonýrovi Danielu Stehnovi, jehož střela nemohla být přesnější - 4:1. Pátému gólu předcházela velká chyba obránce Dobiáše, kterému propadl na modré čáře puk, toho se zmocnil střelec večera Jiří Jakeš a velezkušeně nad Houdkovu lapačku zakončil - 5:1. Šestý gól měl na hokejce Weiss, ale před prázdnou branku mu neposedný touš přeskočil hůl.

I začátek třetí části vyšel domácímu celku. Zkušený mazák Jiří Kristek se pěknou stahovačkou zbavil bývalého spoluhráče Peška a předložil přihrávku na zlatém podnose Josefu Skořepovi, jenž nemohl minout - 6:1. Jiří Jakeš mohl zkompletovat hattrick, skvěle přesouvající Houdek byl proti. Poté chytil výtečným způsobem i dorážku Tomáše Kadeřábka. Diváci se hokejem bavili, Martin Tondr viděl, že Houdek nemá hokejku, poslal mířenou střelu mezi jeho betony a puk se posedmé zatřepal v síti - 7:1. Diváci se nenudili, mohli totiž kromě branek spatřit i boxerskou vložku domácího Petra Klabana, který se s vervou pustil do protivníka, za což inkasoval trest ve hře. Tomáš Kadeřábek korunoval svou formu z posledních zápasů a přesnou střelou nedal žádnou šanci hostujícímu gólmanovi a dokonal tak debakl pro hosty - 8:1.

Ohlasy trenérů

Luděk Škaloud (trenér Benátek): "Utkání se odehrálo dle našich představ, myslím si, že jsme podali kvalitnější výkon než včera. Soupeř ve druhé půlce utkání odpadl fyzicky, pak byla už jen otázka na kolik se to skóre vyšplhá. Převaha byla jednoznačná. V první třetině a v polovině druhé třetiny jsme neproměnili několik vyložených šancí, které určitě měly skončit brankou. Gólman Mělníka je v těchto momentech uchránil od většího přídělu branek."

Ing. Luboš Svoboda (asistent trenéra Mělníka): "První polovina zápasu byla vyrovnaná, rozhodčí nás tam poslal čtyřikrát do tří, to jsme se štěstím ubránili. Naše bolest v tomto utkání bylo neproměňování šancí. V průběhu druhé třetiny se projevila únava z úvodní části, kdy jsme hráli často v oslabení, jak jsem již říkal. Velice dobře nám zachytal brankář. Na výsledku se projevilo i to, že domácí hráli na čtyři pětky a my jen na tři."

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.