1. 10. 2008 | Adam Bagar, Tomáš Nejedlo, Adam Bagar

Benátky podlehly v Porubě na nájezdy, přesto mají bod!

8., středa 1. 10. 2008
Poruba - Benátky n.J. SAR - BEN
Hokejisté Benátek se v dosavadním průběhu prvoligového ročníku představili na ledě nejvzdálenějšího soupeře, ve středečním podvečeru se představili na ledě ostravské Poruby. Začátek zápasu byl pro hosty hodně smolný, již v 16. vteřině totiž skóroval domácí Najdek. Zbytek zápasu byl vyrovnaný a v závěru druhé části Drábek srovnal stav střetnutí! Utkání dospělo až do nájezdů, kde byl jediným úspěšným střelcem bek Poruby Ovčačík. Benátky přesto získaly cenný bod z venkovního mače a svou bodovou sbírku mohou rozšířit již v sobotu doma s Třebíčí.
Poruba: Iláš (Smolka) - Ovčačík, Suchý, Ovšák, Vnenk, Holík, Tesařík, Brincko, Vajda - Káňa, Najdek, Kolařík - Gelačák, Hubáček, Urban - Szturc, Zdeněk, Rehuš - Červenka, Holuša, Bartošek
Benátky n.J.: Stejskal (Nedvídek) - Drábek, Kajínek, Hrach, Ton, Gajda, Špila, Mrkvička - Procházka, Hruška, Skořepa - Havel, Musil, Tondr - Kudrna, Bárta, Jech - Kadeřábek, Kopic, Weiss - Hudíček
Branky a nahrávky: 1. Najdek (Káňa), 66. Ovčačík - 37. Drábek (Havel). Rozhodčí: Skoupý - Škach, Machálek . Vyloučení: 11:13, navíc Ovšák (POR) 10 minut OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 720. Střely na branku: 35:29.

Komentář

Úvod do utkání vyšel Porubě skvěle, když se ještě hosté nestačili rozkoukat a inkasovali. V čase 0:16 našel mladší z bratrů Káňů před brankou Roberta Najdka, který lehkou střelou k tyči překonal Stejskala. Domácí útočník byl rád, že se touš jen těsně doslova dokutálel za záda hostujícího gólmana. V následujících minutách ani jeden z celků nenašel správný recept na překonání dobře organizovaných obran soupeře. Až v rozmezí osmé a deváté minuty si hosté vytvořili poměrně velký tlak, ale šikovné pokusy Hudíčka a následně i Kudrny jen těsně minuly domácí klec. Na druhé straně následně nepřekonal Stejskala zcela osamocený Urban, a tak skóre zůstalo i po této poměrně divoké dvouminutovce nezměněné. Poté se však nadále hrál nezáživný hokej, který příliš porubské diváky ze sedadel nezvedal. Ve 14. minutě si vytvořili menší tlak pro změnu domácí, ale Szturcova střela šla nad Stejskalovu svatyni. Porubští přece jen nakonec mohli být alespoň částečně rádi,když vybojovali přesilovou hru. V té si kromě Ovšákových pokusů od modré vytvořil největší šanci hostující Havel, který však Ilášova menšího zaváhání nedokázal využít. V devatenácté minutě dostali Porubští další početní výhodu, ale závar před brankou Benátek nakonec vyřešil pozorný Stejskal, a tak po dvaceti minutách hry vedlo VOKD 1:0.

Druhou dvacetiminutovku načali lépe domácí hokejisté, ale střelecké pokusy se téměř žádné nekonaly, a tak na druhé straně se ocitl ve velké šanci Musil, jenž sám mezi kruhy jen těsně netrefil Ilášovu branku. Šlo vidět, že jde v dnešním utkání o hodně, ani jeden ze soupeřů si nedaroval ani kousek ledu a vycházelo se především ze zabezpečených obran. Ve 28. minutě stáli při domácích při přesilové hře soupeře všichni svatí, když Drábek s Bártou nedokázali překonat na několik pokusů bezmocného ležícího Iláše. Hosté přidali na plynu a byli v následujících minutách aktivnějším týmem, ale na více než Bártovu střelu letící několik centimetrů mimo svatyni domácích se Benátečtí nezmohli. V minutě jednatřicáté se řítil na Stejskala Kolařík, který byl jasně hákován, ruka sudího Skoupého sice hned letěla nahoru, ale domácí se dožadovali samostatného nájezdu, který ze strany hlavního sudího nepřišel. Přesilovka domácím vůbec nevyšla, následně hlavní rozhodčí rozjel sérii vyloučení a Benátky hrály ve 35. minutě výhodnou přesilovku čtyři na tři. Sotva se Bartošek vrátil z trestné lavice, tak mířil zcela osamocen na Stejskala, jenže trefil pouze tyč hostující branky. V čase 36:25 se domácí hráči cítili právem poškozeni, když jeden z porubských hokejistů ležel po jednoznačném faulu protihráče dlouhou dobu na ledě. Sudí Skoupý nechal hru pokračovat, čehož hosté využili a brankou Václava Drábka, který střílel zpoza kruhů, srovnali stav na 1:1. Domácím nepomohly ani následné protesty, hlavní rozhodčí se tak náhle stal také „oblíbencem“ domácího publika. V závěru této části se již nic nestalo, a tak VOKD Poruba remizovala po čtyřiceti minutách s Benátkami nad Jizerou 1:1.

Úvod třetí třetiny příliš šancí nepřinesl a hra obou týmů se změnila spíše ve velký boj. V úvodu 45. minuty měli hosté obrovskou příležitost udělat něco s výsledkem, když dostali od hlavního sudího čtyřminutovou přesilovou hru, kterou však totálně prokaučovali, navíc na jejím konci předvedli další zbytečný faul. Šance k vidění nadále nebyly a oba gólmani museli v brankách velmi chladnout. Až ve 49. minutě se po Procházkově střele a následné teči Vajdy dosti zapotil Iláš, který předvedl velmi dobrý zákrok. Domácí měli touš častěji na svých holích, ale pečlivá obrana Benátek jim toho příliš nedovolovala. Přívlastek šikovná si tak lze připsat pouze střela Suchého, jehož dělovku od modré lapil Stejskal jen se štěstím. Následně přinesl vzruch na ledové ploše v poměrně nudné třetině sudí Skoupý, který nejprve z mírného pošťuchování dvou hráčů vyčaroval neskutečných 16 trestných minut a následně předvedl řadu podivuhodných verdiktů, které poškozovaly oba týmy. V 56. minutě si Poruba vytvořila obrovský přesilovkový tlak, který však po obstřelování branky Stejskala druhou brankou neskončil. V 58. minutě se protlačil až před Iláše Procházka, ale v rozhodujícím momentě, když už měl položeného Iláše, mu sjel touš z hole. V závěru již ani jeden z celků branku vstřelit nedokázal, a tak se muselo poprvé v této sezóně na porubském Zimním stadiónu prodlužovat.

V 62. minutě se dokázal šikovně prokličkovat až mezi kruhy Hubáček, ale trefil pouze gólmana. Tlak domácích narůstal a také následný Holíkův pokus od modré Stejskal dokázal lapit do své lapačky. V 64. minutě předvedli domácí další pohlednou kombinaci, když Červenka našel ve druhé vlně najetého Ovčačíka, který ztroskotal opět na dnes nejlepším hráči hostujícího týmu. Nakonec se Porubě přece jen podařilo vsítit branku, jenže již po vypršení řádné hrací doby, a tak muselo dojít na samostatné nájezdy.

V první sérii nedal jak hostující Procházka, tak ani domácí Zdeněk. Druhá série byla stejně neúspěšná pro oba týmy, jako ta první, když nedal Musil ani Káňa. Třetí série rovněž rozhodnutí nepřinesla, když nedali Bárta s Najdkem, jenž trefil pouze tyč. Až ve čtvrté sérii proměnil svůj nájezd Ctirad Ovčačík a hostující Havel ztroskotal na Ilášovi. VOKD Poruba tak porazila Benátky nad Jizerou 2:1 po nájezdech. Hosté jsou zajisté i s jedním bodem spokojeni.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.