28. 10. 2008 | Pavel Kadeřábek, Tomáš Nejedlo

Chomutov zatloukl do benátecké rakve šest hřebíčků

18., úterý 28. 10. 2008
Chomutov - Benátky n.J. CHM - BEN
Na benátecké hokejisty podle očekávání čekalo na chomutovském ledě pořádné peklo. V rámci 18. kola prvoligové soutěže se střetly dva týmy z opačného pólu tabulky a rozdíl na ledě byl patrný. Vyspělejší Chomutov předčil Benátky v útočné hře a zcela po právu získal tři body. Přísnější měřítko snese z benáteckého pohledu snad jen druhá třetina, kdy se Musilovi a Duškovi podařilo vstřelit branku a konečné skóre alespoň vylepšit do konečné přijatelnější podoby. Benátky tak již můžou vzhlížet k dalšímu zápasu, který je na programu již netradičně v pátek a soupeřem bude Vrchlabí.
Chomutov: Cikánek (Lundell) - Chmelíř, Mazanec, Pulpán, Toivonen, Višňák, Bombic, Trefný, Všetečka - Gombár, Skořepa, Míka - Mikšovc, Stehlík, Jíra - Hašek, Charousek, Jeslínek - Fábry, Domin, Tauš
Benátky n.J.: Fikrt (Stejskal) - Drábek, Kajínek, Mocek, Hrach, Cuník, Ton, Tondr, Kolmann - Kudrna, Dušek, Hruška, Procházka, Musil, Rapáč, Kadeřábek, Havel, Bárta, Jech, Kopic, Weiss
Branky a nahrávky: 8. Toivonen (Skořepa, Gombár), 10. Jeslínek (Hašek, Charousek), 30. Toivonen (Pulpán, Skořepa), 31. Skořepa (Charousek), 45. Jíra (Domin, Trefný), 47. Skořepa (Pulpán,Toivonen) - 28. Musil (Procházka, Mocek), 38. Dušek (Hruška). Rozhodčí: Jílek - Brejcha, Svoboda. Vyloučení: 8:10. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1654. Střely na branku: 40:33.

Komentář

Do utkání vstoupili domácí aktivně a již od prvních minut se ve vysokém tempu proháněli před Fikrtem. Pokusy Skořepy či Jíry hostující brankář pochytal. Ve čtvrté minutě dostali chomutovští možnost přesilové hry, ale ani velký závar před hostující brankou úvodní gól nepřinesl. To však neplatilo o několik chvil později, když skvělou práci Gombára přetavil z minimální blízkosti v úvodní branku Marko Toivonen - 1:0. O minutu a půl později poslal domácí do dvoubrankového vedení Michal Jeslínek, který osamocený u levé tyče doklepl střelu Haška - 2:0. Lukáš Cikánek, jenž v brance nahradil Janeho Lundella příliš práce neměl. Drábkova střela šla vysoko nad a když ujeli hráči Benátek ve třech proti jedinému obránci, tak si špatně přihráli a z celé akce nabylo nic. Udeřit tak mohlo opět na druhé straně. Skořepa se prodral mezi beky, ale jeho pokus šel přeci jen o něco výše, než by bylo potřeba. V závěru třetiny ještě dostal dvojnásobný trest Trefný, ale hosté se v přesilové hře k ničemu nebezpečnému nedostali a naopak mohli inkasovat. Drábek namazal Fábrymu, ale jeho pokus vytěsnil Fikrt.

V úvodu prostřední části hry mohl snížit hostující Ton, ale Cikánek se ke své pravé tyči přesunul včas. Poté nevyužili domácí jednu z další přesilovek a následně dostali stejnou výhodu i hosté z Benátek a naložili s ní o poznání lépe. Střelu Stanislava Procházky Cikánek vytěsnil, ale u tyče číhající Mojmír Musil již opakovanou dorážkou kotouč za záda domácího gólmana dostal - 2:1. V čase 28:40 byli shodně vyloučeni dva hostující hráči a chomutovští tak měli možnost hrát celé dvě minuty v pěti proti třem. Již po dvaceti vteřinách hry se zavlnila síť za Fikrtem. Lukáš Pulpán jemně přiťukl kotouč na Marka Toivonena a ten bombou do levého horního rohu nedal Fikrtovi ani tu nejmenší šanci - 3:1. V pokračující výhodě se opět nedovoleně provinili benátští a domácí opět trestali. Jiří Charousek žabičkou našel u tyče osamoceného Zdeňka Skořepu a ten se nemýlil - 4:1. Hosté snížili také v přesilové hře pěti proti třem, to když střelu Hrušky Cikánek vyrazil pouze k Antonínovi Duškovi a ten snížil - 4:2. Po dvou třetinách tak svítilo na kostce nad ledovou plochou skóre 4:2.

Na úvod třetího dějství hráli chomutovští další přesilovou hru, ale využít ji nedokázali. Toto však svěřence Martina Pešouta mrzet nemuselo, jelikož o několik vteřinek později se protáhl po křídle Domin a naservíroval kotouč Petrovi Jírovi, jenž jej umístil přesouvajícímu se Fikrtovi mezi betony - 5:2. V sedmačtyřicáté minutě se diváci v ochozech ČEZ stadiónu mohli radovat znova. Toivonen poslal na modré kotouč Pulpánovi, jeho střela se od zadního mantinelu odrazila k osamocenému Zdeňkovi Skořepovi a ten se podruhé v utkání nemýlil - 6:2. Poté měl další branku na hokejce Charousek, ale po přihrávce Jeslínka, trefil pouze tyč poloprázdné branky. V poslední desetiminutovce si domácí v klidu hlídali své vedení a v několika dobrých palebných pozicích podržel hosty Fikrt. Když se v samém závěru neprosadil osamocený Jech, zvítězil Chomutov 6:2.

Ohlasy trenérů

Martin Pešout (KLH Chomutov): „Od začátku utkání muselo být vidět, že hrajeme s chutí a takový ten agresivní útočný hokej který jsem hráli v přípravě a ze začátku sezóny. Chci věřit tomu, že nám to vydrží. Prospělo nám, že jsme v sobotu nehráli a čtvrtek pátek mohli tvrdě trénovat. Měli jsme pět tréninků a na pohybu mužstva to bylo vidět. Jsem rád, že i přesto, že tam byla malá zápletka po inkasované brance na 4:2, kdy jsme chvilku předtím mohli dát na 5:1 a mohlo být po zápase, tak se mužstvo v kabině o přestávce uklidnilo a třetí třetinu jsme odehráli ve veliké pohodě a že jsme dostatečně pozvali diváky na středeční utkání s Ústím.“

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.