19. 11. 2008 | Jakub Coufal, Jakub Coufal, Tomáš Nejedlo

Zpackaným závěrem přišly Benátky o body

25., středa 19. 11. 2008
Kadaň - Benátky n.J. KAD - BEN
Hokejisté Benátek, kteří byli před zápasem v Kadani posíleni o několik hráčů základního kádru Bílých Tygrů, opět nedokázali přivést z venkovního prostředí nějaké body. Až do 57. minuty byl stav bezbrankový, ale dělbu bodů odmítl Vojtěch Kloz a po záhadném odrazu kotouče vystřelil domácím tři body. O necelou minutu později ještě Balász upravil na konečných 2:0. Benátecký komplex - střílení branek tak opět přetrvává.
Kadaň: Hanuljak - Szakal, Kramár, Pospíšil, Zmeškal, Mašek, Kloz, Boguský, Zika, Valský, Šíp, Balázs, Polanský, Derfler, Freiberg, Indra, Rybecký, Kajer, Pražák, Ton, Chyba
Benátky n.J.: M.Fikrt - Drábek, Kajínek, Lukáč, Pavlů, Cunik, Harant, M.Tondr, Kolmann - Procházka, Dušek, Vantuch, Víšek, L.Pabiška, Hruška, Kopic, Skořepa, Weiss, M.Pabiška, Bárta, Nevyhoštěný
Branky a nahrávky: 57. Kloz, 58. Balázs (Šíp). . Rozhodčí: Petružálek - Rozlílek, Sichrovský. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 260. Střely na branku: 27:45.

Komentář

Z obezřetné hry branka nepadla

Po opatrném úvodu z obou stran, zahrozil jako první Drábek, který Hanuljaka nenachytal na švestkách. Po chvíli se útočné iniciativy ujali rovněž domácí, zejména Polanský vyslal jedovatou vizitku směrem k Fikrtovi. V dalších minutách pokračovala hra ze zabezpečené obrany, ani jeden celek se netlačil do honby za úvodní brankou. Šance se vyskytovaly pravidelně na každé ze stran kluziště. V polovině třetiny se srazil Cunik s jedním z domácích a jen s obtížemi se zvedal z ledové plochy, na které se navíc objevila krev. O pár okamžiků později zahrozila Kadaň při přesilové hře, jmenovitě Šíp nedokázal z bezprostřední blízkosti umístit puk do zaslíbeného prostoru. Benátky odpověděly ještě razantněji, když se Weiss řítil osamoceně k Hanujakovi, ale ani následné dorážky si cestu do sítě nenašly. Z tlaku hostů vyplynula možnost hrát ve více mužích v poli. Během početní převahy působili hosté mnohem nebezpečněji, než předtím jejich soupeř. Přesto se ani v samotném závěru diváci branky nedočkali, proto se do šaten odcházelo za nezměněného stavu 0:0.

Benátky začaly přitápět pod kotlem, ale branky stále nikde

Začátek prostřední části se nesl v podobném duchu, jako skončila dvacetiminutovka předchozí. Občasné střely sice občas dolétly ke gólmanům obou táborů, ale o drtivém tlaku a pohledných kombinačních akcích se zatím mohlo jen snít. Ani jeden z týmů nechtěl udělat první vážnější chybu, která by mohla být osudová pro vývoj celého klání. S přibývajícím časem začali hosté ztrácet ostych a stále častěji se tlačili k Hanujakovo výsostnému území. Výsledkem byl větší počet střel a trvalejší nátlak Benátek. Kadaňští se snažili o odpověď ve 27. minutě, kdy puk projel nedaleko brankové čáry, kterou se po celý zápas snažil hájit v Kadani dobře známý Fikrt. V polovině duelu tak tempo začalo mírně ožívat, brankáři si mohli libovat v dostatku práce. V blížícím se závěru třetiny tahali za delší provaz delší dobu zástupci Benátek. Obrana Kadaně nejednou hasila nebezpečí na poslední chvíli. Přesto hru velice často brzdila nepřesnost v rozehrávce či kombinační souhra ve finálních fázích. Co se týče přesilové hry, i v ní hosté působili mnohem dravějším dojmem, než v úvodu střetnutí. Hanuljak musel předvádět naplno své umění, aby zabránil rozsvícení červeného světla za jeho zády. I po hvizdu 2. sirény si šli hokejisté odpočinout za stavu 0:0.

Kadaň v závěru překvapila soupeře smrtícím úderem

Kadaň chtěla ukázat, že i ona hodlá získat plný počet bodů a začala se tlačit za gólovou radostí. V 42. minutě ujížděl podél hrazení Derfler, ale v poslední chvíli byl jeho pokus zneškodněn obranou Benátek. Svůj zmařený pokus se kadaňský útočník snažil napravit o chvíli později, když se snažil přelstít dobře postaveného Fikrta. Domácí hráči začali mít očividně navrch a stále častěji se tlačili do zakončení. Oba celky se však i nadále prezentovaly důslednou obrannou činností, což při součtu s množstvím nepřesností dalo za výsledek na druhé straně rovnice sice svižnou hru, avšak doprovázenou častými ztrátami puku. Po mírném nátlaku hostů udeřila Kadaň v čase 56:22. Puk se vrtošivě odrazil do brankoviště, kde se ho pohotově ujal a nekompromisně poslal do sítě Vojtěch Kloz – 1:0. Zaskočení hosté se nestihli ani vzpamatovat, natož začít pomýšlet na závěrečný tlak vedoucí k vyrovnání, a už inkasovali znova. V čase 57:21 přihrál Šíp puk s očima přímo na hůl Davida Balázse, který okamžitě prostřelil Fikrta – 2:0. Ačkoliv dohrávali domácí zápas v oslabení, dokázali si 3 body bezpečně pohlídat. Ve vyrovnaném klání se po vydařeném závěru zápasu radoval domácí celek po výhře 2:0.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!