15. 8. 2008 | Kateřina Kofroňová, Tomáš Nejedlo, Tomáš Nejedlo

Benátky přehrály Písek zejména ve třetí třetině

přát., pátek 15. 8. 2008
Písek - Benátky n.J. PIS - BEN
Další z přípravných zápasů sehráli Benátečtí na ledě druholigového Písku. Domácí kladli odpor až do konce druhé třetiny. Ve třetí části hry již zcela odpadli a Benátky přidaly zásluhou Pavlů, Vantucha a Jech tři branky a rozhodly tak o konečném skóre 5:1 pro hostujícího prvoligového nováčka. Stínem utkání byla zranění dvou píseckých hráčů Bicana a Pošmourného, kteří museli nedobrovolně v utkání skončit.
Písek: Kubiš (Myslivec) - Burkoň, Klíma, Kalečík, Předota, Švácha, Maršík, Štěrba, Hovora, Mošovský, Gába, Vondřich, Pitel, Míka, Slavík, Novák, Novotný, Bican, Pošmourný, Bílek, Stropnický, Nikodem
Benátky n.J.: Stejskal (Blažíček) - Hrach, Ton, Tondr, Pavlů, Mrkvička, Kolmann, Hataš, Muller, Kudrna, Hruška, Rapač, Kadeřábek, Skořepa, Nevyhostěný, Jech, Bárta, Vantuch, Pabiška, Tomášek, Hudíček
Branky a nahrávky: 22. Mošovský (Hovora) - 6. Skořepa (Nevyhostěný), 30. Pabiška, 50. Pavlů (Kadeřábek), 55. Vantuch (Bárta), 58. Jech (Bárta, Vantuch). Vyloučení: 9:5. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 180.

Komentář

Začátek zápasu začali benátečtí hráči poněkud zakřiknutě. Několik akcí však bez problémů zlikvidoval hostujíccí brankář Jiří Stejskal. V páté minutě ovšem udeřilo na opačné straně. Po nahrávce Michala Nevyhoštěného, který poslal puk odrazem o mantinel, zasunul puk do polodkryté branky Josef Skořepa – 0:1. Utkání pokračovalo vyloučením benáteckého Vantucha, ve kterém gólman Kubiš bez problémů podržel svůj tým. Do konce první dvacetiminutovky se hra přelévala ze strany na stranu, ani jednomu ze soupeřů však nepřinesla radost z branky. Ve třinácté minutě Martin Tondr tvrdě atakoval domácího útočníka Jakuba Bicana na mantinel, pro kterého tím tento zápas, s podezřením na otřes mozku, skončil.

Druhou třetinu odstartoval kuriózní dvouminutový trest pro Benátecké za pozdní příchod na led. Této skutečnosti výtečně využil domácí Mošovský a skóre vyrovnal – 1:1. Následovala řada vyloučení, zvláště pro Písecké velice citelných, zhruba šest vteřin bránili v počtu tří hráčů. V polovině utkání se puku ujal Marek Pabiška a úspěšně kotouč propašoval za záda Filipa Kubiše – 1:2. Ctibor Jech pak odvedl pozornost zajímavým kouskem – „vyhodil“ Šváchu ze hry dvířky za bránou, kterou právě střežil domácí Kubiš. Ten si na konci prostřední části připsal několik zákroků, domácím se nevedlo tolik, jak by si představovali, obrana Benátek byla velmi kvalitní.

Počáteční minuty závěru zápasu byly vyplněny několika přesilovkami. Při jedné z nich, když písecký Gába odpykával trest za příliš mnoho hráčů na ledě, domácí potrestal Michal Pavlů, jenž po asistenci Tomáše Kadeřábka doslova propálil od modré Kubiše - 1:3. O další gól se prosadil urostlý Lukáš Vantuch, jenž využil nahrávku Bárty - 1:4. Poslední vyloučení domácího Nováka využil Ctibor Jech a zatloukl pátý hřebíček do písecké rakve - 1:5. Na závěr si Kubiš připsal ještě dva zákroky a i jeho spoluhráči několikrát ohrozili Stejskala na druhé straně ledové plochy. To však ke gólu nevedlo a Benátky tak bezpečně vyhrály. Další přípravný zápas čeká Benátecké ve čtvrtek na domácím ledě s Vrchlabím, začátek bude v 18 hodin.

Ohlasy trenérů

Luděk Škaloud (trenér Benátek): "Utkání rozhodně nebylo jednoduché, protože Písek je kvalitní mužstvo. Měli z nás respekt, to znamená, že tomu podřídili svoji taktiku. Hráli dobrou obranu se spoustou malých faulů, které rozhodčí toleroval. My jsme nebyli schopni se přes ně dostat. Celkem nepřesně jsme kombinovali, proto hra nebyla po dvě třetiny pěkná. V podstatě až ve třetí třetině jsme zlomili domácí odpor při přesilové hře, pak to z hráčů spadlo a začali konečně hrát tak, jak bychom si představovali. Ta naše špatná hra byla dle mého názoru důsledkem kvalitní obranné činnosti domácích. Dokud měli síly, tak nám toho moc nedovolili. Byli velice nepříjemní. My jsme si s touto jejich destrukcí nedokázali poradit, protože mladí hráči byli netrpěliví, snažili se to uspěchat, co nejrychleji to rozehrát a z toho byly ty nepřesnosti a hokej dvě třetiny nebyl ke koukání. Takové zápasy jsou a nakonec se kvalita přeci jen projevila. Fyzickou předností našeho mužstva jsme soupeře udolali. Rozhodčí dnešního utkání napomohli domácím tím, že jim tolerovali jejich malé fauly, prostě byly tam desítky hákování. Prostě takový ten nepříjemný hokej. Rozhodčí mají pokyn k tomu, aby to pískali, bohužel tento rozhodčí to nepískal a naopak nás vylučovali občas za zákroky, které mi ani jako faul nepřišly."

Jan Rybáček (trenér Písku): "Pro nás byl dnešní zápas určitě dobrou přípravou, měli jsme kvalitního soupeře. Nejlepší byla první třetina, v té poslední jsme udělali řadu chyb. Hráli jsme hodně oslabení, které soupeř trestal góly. Jinak to samozřejmě beru pozitivně, jsou to další poznatky o hráčích, abychom mohli správně rozhodnout, kdo půjde dál. Od minulého zápasu vidím posun v obraně, stále jsou v ní mezery. Do dalších zápasů bychom chtěli ještě zlepšit obrannou činnost. Dále samozřejmě ukázněnost při hře, sostředěnost. Také musíme zapracovat na agresivitě a střelbě na bránu."

Autoři: Ondřej Nejedlo, Kateřina Kofroňová

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.