13. 12. 2008 | Tomáš Nejedlo

Famózní poslední třetina srazila Porubu do kolen

32., sobota 13. 12. 2008
Benátky n.J. - Poruba BEN - SAR
Důležitý zápas dvou týmů ze dna prvoligové tabulky sehráli benátečtí hokejisté se Slezany z Poruby. Po výsledkově vyrovnané první třetině, v níž však byli domácí lepším týmem, a rovněž nerozhodné druhé části hry, kdy naopak dominovali hosté, excelovali Benátečtí v závěrečné třetině, ve které smetli Porubu čtyřmi brankami. Domácí dnes odčinili nepovedený zápas s Ústím a odpoutali se zde dna tabulky, kde je naopak vystřídal náš pondělní soupeř – SK Horácká Slávia Třebíč. Utkání s Porubou i příští duel v Třebíči nabízejí zajímavou konfrontaci celků, které se zuby nehty chtějí vyhnout závěrečné fázi letošní 1.ligy – tzv. play-out, kdy si to rozdají poslední čtyři mužstva ve vzájemných soubojích o dvě sestupová místa. Benátečtí dnešním výkonem dokázali, že mají na to, aby se v tabulce posunuli do klidnějších vod. Jen je třeba stabilizovat výkony - i v Třebíči se bude hrát tzv. o šest bodů!
Benátky n.J.: Fikrt (Stejskal) - Kolmann, Cunik, Hrach, Gajda, Žabka, Pavlů, Kajínek - Plodek, Víšek, M. Pabiška, Urban, Bárta, Hruška, Procházka, Vantuch, Skořepa, Weiss, Nevyhoštěný, Kopic, Dušek
Poruba: Štěpánek (Smolka) - Holík, Palík, Ovšák, Vajda, Suchý, Vnenk, Buček, Tesařík - Mikula, Holuša, Kolařík, Pavelek, Ivan, Červenka, Gelačák, Rehuš, Mocek, Janečka, Najdek
Branky a nahrávky: 9. Kajínek (Vantuch, Dušek), 46. Žabka (Víšek, Urban), 51. Pavlů (Dušek, Plodek), 58. Vantuch (Procházka), 59. Dušek (Procházka) - 9. Mikula . Rozhodčí: Petružálek - Bertlík, Koskuba. Vyloučení: 6:10 + navíc Vantuch (BEN) 10 minut OT. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 250. Střely na branku: 45:30.

Fotogalerie

Komentář

Domácí vstoupili do zápasu ve velkém stylu, dobře bruslili i kombinovali a jednoznačně Porubu přehrávali. Rodily se i šance – ve 4. min. se zastřeloval Pavlů, poté i Skořepa a Urban, ale tyto příležitosti ještě likvidoval ostravský talent Jakub Štěpánek. V 9. min. už ale nestačil na kombinaci přihrávajícího Vantucha a přesně pálícího Davida Kajínka - 1:0! Za 17 vteřin však bylo bleskově vyrovnáno - benátecká obrana si počínala nedůrazně v souboji s Ondrejem Mikulou, kterému doslova namazal Petr Weiss, a vítkovický forvard pak chladnokrevně prostřelil ještě studeného Fikrta - 1:1. Byla to snad první střela na domácí branku! Ve zbytku třetiny pokračovala benátecká převaha, leč bez gólového efektu. Diváci v těchto okamžicích jen nevěřícně zírali, jaké že to mužstvo porazilo před třemi dny lídra tabulky - brněnskou Kometu... Sobotní Poruba v první třetině toto mužstvo nepřipomínala ani náhodou.

Ve druhé části hry infekce nemohoucnosti napadla bohužel i Benátecké. Dlužno dodat, že hosté se zlepšili a rozehřáli i v první třetině nudícího se Fikrta. Ten dokazoval, že v benáteckém dresu je obyčejně velkou oporou. Parádně se například předvedl v 27. min., kdy nejprve pálil Vnenk, Fikrt si proti jeho střele povyjel, vyrazil ji, ale upadl. Puk se dostal k Milanu Ovšákovi, který měl od modré před sebou dálnici k prázdné brance, ale trefil pouze bleskově se vrátivšího Michala Fikrta, který před prázdnou branku skočil jak Tarzan. O čtyři minuty později mohla jít Poruba do vedení - to Gajda prohrál souboj se Zdeňkem, ten našel Marka Ivana, který úplně volný před Fikrtem pálil pouze do domácího gólmana. Benátecké šance ve druhé dvacetiminutovce nešlo registrovat, protože se zkrátka nekonaly... Na konci této třetiny se naopak zase domácí příznivci mohli ptát, kam se podělo jejich mužstvo z úvodu zápasu?

Před závěrečnou třetinou si Benátečtí zřejmě měli co říct a na ledě to bylo okamžitě znát. Ve 44. min. pálil nebezpečně Víšek, jehož pokus se štěstím vytěsnil Štěpánek ramenem. O minutu později šli hosté do tří a v dvojnásobné přesilovce domácí konečně udeřili - Boris Žabka si po rozvážné kombinaci nejspíše řekl, že bez střelby se góly nedávají, popojel si pro přihrávku a ostrou ranou nedal Štěpánkovi žádnou šanci - 2:1! Poruba ale nechtěla prohrát a Fikrt se nyní již rozhodně nenudil. Dvakrát krátce po sobě se ve 48. min. zkoušel prosadit Petr Janečka, který zůstal zcela sám před Fikrtem, ale domácí gólman ho vychytal. V 51. min. naservíroval divákům hotovou lahůdku obránce Michal Pavlů - ve vlastním oslabení a při současně signalizovné benátecké výhodě ujel zcela sám na Jakuba Štěpánka a to, co předvedl, se málokdy vidí! Před Štěpánkem zabrzdil, ten si sedl na zem a Pavlů v pohodě zakončil - 3:1! Za tohoto stavu se čtyři minuty před koncem normální hrací doby rozhodl hostující kouč Kamil Kašťák ke hře bez brankáře. Risk tentokrát nepřinesl zisk - podél mantinelu si to proti prázdné brance a obránci Vnenkovi namířil Lukáš Vantuch, objel padajícího Vnenka a s přehledem do prázdné branky zakončil - 4:1! A další lahůdku pro diváky servíroval mistr kuchař Antonín Dušek v 59. min., kdy uháněl sám proti Davidu Vajdovi, stahovačkou si ho obhodil a rychle zakončil na lapačku Štěpánka. Puk se odrazil od tyčky do branky. Aplaus vděčných diváků byl zcela na místě - 5:1!

Tímto výsledkem také zápas skončil. Nyní čeká Benátecké důležitý mač v Třebíči. Nejlépe by bylo navázat na výkon z poslední třetiny dnešního zápasu.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.