30. 12. 2008 | Tomáš Nejedlo

Benátky dotáhly čtyřbrankové manko, v nájezdech podlehly

přát., úterý 30. 12. 2008
Benátky n.J. - Univer. ČR BEN - CZU
Dva přípravné zápasy ve dvou dnech. Takový byl program pro prvoligového nováčka z Benátek a zároveň také pro Univerzidání reprezentaci ČR. Akademici po úvodní těsné prohře 3:4 neponechali nic náhodě a na začátku druhé třetiny byl stav pro Benátky hrozivý 0:4. Pak ale prvoligista zapnul na nejvyšší stupeň a výsledkem bylo v čase 59:41 vyrovnání na 4:4, o které se postarala nová akvizice Michal Kazatel, jenž je v našem klubu prozatím na zkoušku z České Lípy, resp.Kladna. Vysokoškoláky od prohry uchránil především písecký gólman Kubiš, který předvedl několik parádních zákroků. Zápas se nakonec rozhodoval v nájezdech, ve kterých vítěznou trefu zaznamenal bek Michal Kukol a reprezentace tak vyhrála celkově 5:4. Benátky už mohou vzhlížet k ligovému utkání v sobotu 3. ledna 2009 na ledě Hradce Králové.
Benátky n.J.: Sklíba (32. Peikrt) -Hobza, Hrach, Mrkvička, M.Tondr, Kajínek, Ton, Müller - Kopic, Skořepa, Hudíček, L.Tondr, Weiss, Varga, Bulíř, Hruška, Kazatel, Liška
Univer. ČR: Nedvídek (31. Kubiš) - Kukol, Hegegy, Skočovský, Zientek, Heča, Kašpar, Novák - Palubjak, Ježek, Hanzal, Jindřich, Červenka, Chvátal, Krastenics, Martiník, Němec, Kocián, Dostál, Špok, Wolf
Branky a nahrávky: 28. Kopic (Skořepa, Weiss), 35. Hudíček (Liška), 50. Skořepa (Kajínek), 60. Kazatel (Kajínek, Hruška) - 2. Červenka (Zientek, Skočovský), 12. Martiník (Kocián, Palubjak), 16. Špok (Wolf), 21. Hegegy, rozhodující nájezd Kukol. Rozhodčí: Prokop - Macháč, Holec. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 85.

Komentář

Kdo z fanoušků se byl podívat na pondělním i na úterním přípravném zápase obou celků, mohl zůstat na pochybách. V prvním mači totiž benáteckou branku střežil Michal Nedvídek a v tom druhém stál na druhé straně kluziště a ve dresu s národním znakem na prsou. A aby toho nebylo málo, dres si oproti pondělku vyměnil také obránce Martin Ton. V dresu domácích nastoupila kromě juniorů i nová akvizice. Michal Kazatel benátecký dres obékl ještě ve druhé lize v jednom případě v sezóně 2006/07 a připsal si spolu s gólem i asistenci.

Dnešní utkání začali vysokoškoláci stejně jako včera bez respektu a junior v brance Benátek Vojtěch Sklíba byl poprvé překonán v čase 1:12. To totiž Zientek střílel od modré a tečující Adam Červenka načal gólový účet zápasu - 0:1. V 11. minutě byl vyloučen útočník Lukáš Tondr a svěřenci trenéra Lišky se prosadili podruhé. Kociánovu vyraženou střelu dopravil za Sklíbova záda nekrytý Ondřej Martiník - 0:2. V 16. minutě bylo s Benátkami ještě hůře. Lajna libereckých mladíků totiž dostatečně dobře nepokryla brněnského Martina Špoka, který se prohnal útočnou třetinou a forhendovým blafákem po ledě překonal Sklíbu - 0:3.

Uplynulo přesně sedmavacet vteřin z druhé třetiny a s Benátkami to vypadalo na ručník. Obrana Středočechů si totiž vybrala den otevřených dveří, čímž nepohrdnul jeden z nejzkušenějších hráčů repre Alexandr Hegegy. Tento bývalý třinecký bek si sjel mezi kruhy a dělovkou propálil Sklíbu počtvrté - 0:4. Možná až v tento moment si Benátečtí uvědomili, že je potřeba s výsledkem něco udělat. Výsledkem zvýšené aktivity byla tyčka obránce Hobzy a také první branka. Tu vstřelil po akci Skořepy Miroslav Kopic - 1:4. Do přestávky bylo skóre již jen o dvě branky. Ve 35. minutě dostal Tomáš Hudíček přihrávku od mladíka Lišky a povedenou střelou z kruhu do horní poloviny branky překonal vystřídavšího Kubiše - 2:4.

Se začátkem třetí třetiny přišel i očekávaný tlak domácího celku a Kubiš si musel připadat jako na střelnici. Nejprve neuspěl junior Bulíř a po něm ani Lukáš Tondr. Prosadil se až lišák Josef Skořepa, který neprováhal vhodný moment ke střele a prostřelil Kubiše - 3:4. K blížícímu se konci zápasu se nechal v čase 58:05 netakticky vyloučit břeclavský Jiří Novák za zdržování, když vyhodil puk mimo hřiště. Přesilovku ještě zvýraznil fakt, že David Peikrt, který prožil premiéru v áčku, odjel na střídačku. V šesti proti čtyřem se Benátečtí přecijen prosadili. V čase 59:41 doklouzal puk mezi Kubišovými betony za čáru po střele novice v modrém dresu Michala Kazatela. Vyrovnaní tak přišlo za minutu dvanáct.

Zápas nakonec musely rozhodnout samostatné nájezdy, ve kterých se v dresu Benátek trefili Lukáš Tondr a Michal Kazatel a protože Josef Skořepa neproměnil, tak se akademici mohli radovat, jelikož ani jeden z nájezdníků v bílém dresu nezaváhal. Reprezentační výběr tak celkově vyhrál 5:4 po penaltách.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.