3. 2. 2009 | Petr Vtípil, Petr Vtípil, Mirek Ondra

Benátky vyhrály v Chrudimi i podruhé

PK2, úterý 3. 2. 2009
Chrudim - Benátky n.J. CHR - BEN
Benátky po překvapivé pondělní výhře dokázaly v Chrudimi zvítězit i podruhé. Po základní hrací době skončilo utkání opět 2:2. Tentokrát se však rozhodlo už v prodloužení, když v 64. minutě presně zamířil Konečný. Série bude za překvapivého stavu 2:0 pro dvanáctý tým tabulky pokračovat ve čtvrtek v Benátkách nad Jizerou. Úvodní buly bude vhozeno v 17:30.
Chrudim: Němec (Šrámek) - Nakládal, Toužimský, Vyskočil, Suchý, Malinský, Šafařík, Šeda M., Lojek - Beránek, Klejna, Zadina, Valko, Bělohlávek, Semorád, Žák, Král, Stavenský, Šeda J., Zohorna, Bláha
Benátky n.J.: Stejskal (Micka) - Kolafa, Pavlů, Cunik, Kolmann, Tondr, Müller - Špaček, Hruška, Kazatel, Pabiška, Bárta, Nevyhoštěný, Jech, Skořepa, Weiss, Kopic, Urban, Konečný.
Branky a nahrávky: 33. Klejna (Malinský), 51. Žák, (Stavenský, Král) - 28. Urban (Špaček), 50. Špaček (Konečný), 64. Konečný. Rozhodčí: Fraňo, Lacina - Štofa, Beneš. Vyloučení: 9:10. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1182. Střely na branku: 32:42. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.

Komentář

Ačkoliv si Chrudimští byli vědomi chyb, který se v předešlém zápase dopustili, úvodní třetina se jim opět nepovedla. Soupeř dobře bruslil, napadal a nedovolil domácím v klidu rozehrát. V křeči hrající chrudimští hráči nezpracovávali přihrávky, chyběla jednoduchost v zakládání útoků, veškerá snaha byla předem čitelná a soupeře v ničem nezaskočila. Vše korunovala četná vyloučení a nutno dodat, že zápasu neprospěl ani výkon rozhodčích, kteří jako by chtěli potvrdit, že čím více rozhodčích, tím slabší výkon. Chrudim byla v úvodním dějství pod zdrcujícím tlakem a mohla děkovat pouze svému gólmanu Martinu Němcovi, že po prvních dvaceti minutách svítilo na tabuli skóre 0:0. Nejblíže brance domácích byl Jiří Malinský, který v 11. minutě nastřelil tyčku, to však bylo vše, co východočeský tým na svého soupeře vymyslel.

Do druhé třetiny vstoupila Chrudim přeci jen lépe. Několikrát si hráči dokázali vytvořit dobrou příležitost, ale v koncovce pravidelně selhávali. Hosté skvěle zdvojovali obranu, důsledně se vraceli a Chrudimští museli útočit do plných. Ve 26. minutě ještě ležící Němec dokázal zabránit první brance ve své síti, když přes beton nepropustil dorážejícího Nevyhoštěného, ve 28. minutě už ale kapituloval. Po souboji v pravém rohu z pohledu brankáře, vyslal na kruhy přihrávku Špaček. Puk pomalu ztrácel rychlost nikým neatakován. Rychlejší, než domácí obránci, byl střelec včerejšího vítězného zásahu Tomáš Urban, který trefil skulinu mezi betonem a lapačkou domácího gólmana - 0:1. Domácí upadli do zoufalého snažení bez většího efektu. Na hráčích byla znát tíha zodpovědnosti a v dobrých příležitostech raději ještě zkoušeli nahrávat, než by riskovali špatnou střelu. Odvahu našel až Michal Klejna, kterého krásně vysunul Jiří Malinský, a nekompromisní střelou prostřelil Stejskala - 1:1. Od té chvíli byl na ledě jiný tým Chrudimě. Ačkoliv to ještě nebyla lehkost, na kterou jsou domácí fandové zvyklí, přeci jen úroveň předváděné hry rapidně stoupla. Ve 35. minutě minula Bláhova teč břevno benátecké branky jen o pouhých několik centimetrů a o několik minut později ztroskotal na výborném Stejskalovi také Jan Šeda, který objel branku, ale sám tváří v tvář gólmanovi hostí neuspěl.

Dramatickou podívanou přinesla i třetí třetina, která nabídla divákům vyrovnaný hokej plný střeleckých příležitostí, zákroků gólmanů i obětavých zákroků. Skóre se změnilo hned dvakrát na přelomu 50. a 51. minuty. Nejprve dostal hosty do vedení Daniel Špaček, který unikl spolu s Konečným a jeho přesnou přihrávku přetavil ve vedoucí branku - 1:2. Na ledě i v hledišti to vřelo, protože brance předcházel tvrdý zákrok na Pavla Beránka, který nechali rozhodčí bez povšimnutí. Chrudimští ale odpověděli nejlépe jak mohli. Vrhli všechny své síly do útoku a za necelou minutu bylo srovnáno. Po několika šancích se ujala střela Stavenského, kterou do branky šikovně tečoval Zdeněk Žák - 2:2. V 57. minutě mohli zápas rozhodnout Bělohlávek a po něm dorážející Semorád, ale Stejskal byl proti. Utkání tak znovu dospělo až k prodloužení.

Začátek prodloužení patřil domácím, kteří dohrávali přesilovou hru z konce třetího dějství. Tuto výhodu se jim ale nepodařilo zužitkovat. Naopak v 64. minutě přišla krutá studená sprcha. V přesilové hře při vyloučení Michala Šedy se před Němcem nejlépe zorientoval Rastislav Konečný, který doklepl z výšky padající puk za záda chrudimského gólmana - 2:3.

Chrudimští tak podlehli svému soupeři i ve druhém zápase a série hraná na tři vítězná utkání se stěhuje do Benátek nad Jizerou za stavu 0:2 v neprospěch Chrudimi.

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!