13. 8. 2009 | Tomáš Nejedlo

Nováček z Tábora bral výhru v prodloužení

přát., čtvrtek 13. 8. 2009
Tábor - Benátky n.J. TAB - BEN
Další přípravné utkání sehráli benátečtí hokejisté na ledě ambiciózního nováčka z Tábora. Kohouti mají ve svém kádru řadu ostřílených borců a v průběhu utkání to bylo znát. Benátky přesto srdnatě bojovaly a po šedesáti minutách hry byl stav nerozhodný 2:2. Prodloužení trvalo jen něco málo přes dvě minuty. O výhře domácího celku totiž rozhodl někdejší sparťanský forvard Martin Štrba. O obě benátecké branky se postaral kapitán Josef Skořepa. Další přípravné utkání sehrají Benátečtí na domácím ledě, konkrétně v úterý 18. srpna, když budou hostit Kadaň.
Tábor: Kučera (41. Klestil) - Jan Kudrna, Kanov, Kotaška, Vomela, Gajda, Zich, Zíb, Tollinger - Štrba, I.Padělek, A.Padělek, Kocar, Stejskal, Kuchejda, Matušík, Mařík, Ferebauer, Polodna, Voříšek, Mrkvička
Benátky n.J.: Stejskal (Blažíček) - M.Tondr, Hobza, Hrach, Lukáč, Mrkvička, Müller, Ton, Hataš - Hudíček, Skořepa, Weiss, Jiří Kudrna, Kazatel, Šinkovič, Kica, Krupka, Jaroš, Jech, Bárta, Nevyhoštěný, Bauer, L.Tondr
Branky a nahrávky: 9. Kuchejda (Kotaška), 59. Vomela (Kotaška, Gajda), 63. Štrba - 1. Skořepa (Weiss), 25. Skořepa (Bauer). Rozhodčí: Ondřej - Dančišin, Matějček. Vyloučení: 10:10. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 390.

Komentář

Utkání mělo pikatní příchuť hned pro několik hráčů. Martin Mařík a Milan Gajda z Tábora ještě předloni, resp. loni v Benátkách působili a další táborský bek Petr Zíb se v loňské přípravě pokoušel prosadit do benáteckého kádru. Nastoupila proti sobě i bratrská dvojice. Na domácí straně Jan Kudrna a na straně Benátek Jiří Kudrna.

Domácí Tábor poněkud zaspal úvod utkání a hvězdná lajna bratří Padělků společně s Martinem Štrbou inkasovala již po třiceti vteřinách hry. Petr Weiss vyslal do úniku Josefa Skořepu, který přízemní střelou pod lapačku Kučery otevřel skóre - 0:1. Zkoprnělí domácí mohli inkasovat po minutě hry ještě jednou. Obrana Tábora pustila do brejku pro změnu Michala Kazatel, který bohužel pro hosty nezacílil přesně a branku minul. Táborité postupem času vyrovnali hru a v polovině 9. minutě dorovnali i skóre. Střela Vladimíra Stejskala se skrz výstroj Jiřího Stejskala dostala až na tyčku a po odrazu od ní pohotově doklepl do prázdné branky David Kuchejda - 1:1. Benátečtí však mohli strhnout vedení na svou stranu, ale Kazatelovi nebylo v Táboře přáno. Z dalšího úniku nastřelil tyčku.

I do druhé třetiny se lépe podařilo vstoupit hostům ze středních Čech. Jan Bauer přiťukl Josefu Skořepovi, jehož střela se zaváháním Kučery skončila až v síti - 1:2. V polovině utkání se začalo přiostřovat a sudí museli hasit hned několik doutnajících šarvátek. Domácí při jedné z přesilovek málem vyrovnali, ale dělovka zkušeného Jana Kudrny od modré orazítkovala břevno! O smůle může hovořit i Jakub Matušík, který po chybičce Hracha nastřelil spojnici tyče a břevna.

Do třetí třetiny nastoupil Tábor s jasným cílem - vyrovnat stav utkání. S podporou diváků zvýšil na obrátkách, ale stále častěji narážel na Jiřího Stejskala. Benátecký gólman se vytáhl především při šanci svého jmenovce Vladimíra Stejskala, jehož výpad musel betonem hasit na brankové čáry. S přibývajícími minutami domácí tlak ještě sílil až přerostl ve vyrovnávací branku. Při vyloučení Hataše napřáhl v čase 58:39 na modré čáře Lukáš Vomela a prostřelil vše, co mu stálo v cestě - 2:2.

Po skončení třetí třetiny se oba celky dohodly na prodloužení, v jehož začátku předvedl pěknou individuální akci exbenátecký Mařík, ale v cestě mu stála horní tyč! Nastavený čas skončil po dvou minutách. Odražený puk poslal pohodlně do sítě Martin Štrba a rozhodl tak o výhře domácího celku - 3:2, pp.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!