25. 8. 2009 | Tomáš Nejedlo

Benátky si proti Vrchlabí připsaly čtvrtou remízu v přípravě

přát., úterý 25. 8. 2009
Benátky n.J. - Vrchlabí BEN - VRC
O tom, že prvoligové zápasy budou nesmírně vyrovnané svědčí i fakt, že hokejisté Benátek nad Jizerou si připsali již čtvrtou remízu v základní hrací době přípravných utkání. Z celkové porce dosud odehraných osmi zápasů je to tedy rovná polovina. V úterý se u Jizery představilo Vrchlabí a do zápasu vstoupilo více než dobře. Po první třetině totiž vedlo již 2:0, ale Benátečtí povedenou poslední periodou dvougólové manko smazali a dokázali zápas díky brankám Pabišky a Hudíčka dotáhnout do remízového konce. Další přípravné utkání sehrají Benátky již ve čtvrtek a na domácím ledě přivítají extraligové Bílé Tygry z Liberce.
Benátky n.J.: Nedvídek (31. Stejskal) - Hrach, Hobza, Kajínek, Lukáč, Mrkvička, Drábek, Ton, Pavlů - Hudíček, Skořepa, Weiss, Kudrna, Kazatel, Šinkovič, Pabiška, Krupka, Jaroš, Nevyhoštěný, Urban, Bauer, L. Tondr
Vrchlabí: Ševčík (Biegl) - Hanzl, Pácal, Flašar, Chaloupka, Chmelíř, Vála - Tvrdek, Filip, Beck, Kubeš, Hubáček, Gengel, Urban, Zíma, Mikšovský, Kotrba, Potůček, Andres
Branky a nahrávky: 43. Pabiška (Krupka), 49. Hudíček (Skořepa) - 4. Filip (Chaloupka), 19. Chaloupka (Beck, Filip). Rozhodčí: Prokop - Macháč, Wagner. Vyloučení: 5:9 + navíc Mrkvička (BEN) a Gengel (VRC) 5 minut OK. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 210.

Komentář

Benátečtí hokejisté do zápasu oproti minulému týdnu již v plné sestavě a poprvé v přípravném období do zápasu v benáteckém dresu nastoupili hned tři hráči. Po otřesu mozku nastoupil David Kajínek, po rekonvalescenci zraněného kyčle se pak v zápase představil další bek Václav Drábek. Třetím do výčtu "noviců" je Tomáš Urban. Ten přípravné období strávil v dresu libereckých Bílých Tygrů a až nyní se zapojil do zápasového procesu v Benátkách. Naopak ve vrchlabském dresu se oproti prvnímu letošnímu měření sil představili nově například velezkušený Martin Filip, litvínovský mladík David Zíma či mladoboleslavský talent Adam Kotrba.

První velká šance zápasu byla k vidění již po minutě a půl. Štírek Vladislav Kubeš se z čista jasna objevil před Nedvídkem, jenže puk mu sjel z čepele a vrchlabský útočník tak nedokázal zakončit podle svých představ. Mrzet jej to však příliš nemuselo. Časomíra ukrojila něco málo přes tři minuty a do rozhozené obrany si to namířil ostřílený Martin Filip. S lehkostí zkušeného mazáka si počkal na Nedvídkův pohyb a perfektně provedeným blafákem mladého benáteckého gólmana vykoupal a poslal tak svůj tým do brzkého vedení - 0:1. O slovo se přihlásily i domácí Benátky. Osvědčená spolupráce Weisse se Skořepou však brankou neskočila, neboť puk přeskočil kapitánu Skořepovi hůl. V 19. minutě se skóre měnilo podruhé. A opět u toho byl s přehledem hrající Filip. Ten periferně našel Becka, který nabil sjíždějícímu obránce Petru Chaloupkovi, jenž svojí dělovkou propálil Nedvídka - 0:2.

Druhá perioda začala šancí Michala Kazatele. Někdejší útočník extraligového Kladna dostal pas na brankoviště, jenomže jeho pokus blafákem zmařil jistě chytající Ševčík. V polovině zápasu benátecký tým vystřídal gólmany. Michala Nedvídka nahradil Jiří Stejskal, který ze svého brankoviště sledoval, kterak jeho spoluhráči na druhé straně hřiště zahráli za Ševčíkem docela slušný biliár. Tomáš Hudíček nejprve nastřelil tyčku, neposedný kus černé pryže se pak odrazil do Ševčíkových zad, od nichž putoval zpět do tyčky a bránící Bronislav Andreas jej pak přikopl do bezpečí - pod Ševčíka. Ke konci třetiny ještě Ševčík ukázal své umění při střelách Kazatela a zejména pak Kajínka, jehož pumelici efetkně ukryl do své lapačky. Vrchlabský gólman měl na své straně i nezbytné štěstí. Například při dorážce Šinkoviče jej na prakticky na brankové čáře zachránil obětavým tygřím skokem bek Hanzl. V poslední vteřině prostřední dvacetiminutovky ještě pálil Jaroš, ale Ševčík hřbetem lapačky ještě udržel čisté konto.

Marně se Petr Ševčík překonával. V čase 42:09 se totiž Marek Pabiška natlačil do výhodného úhlu a bekhendovou střelou nad Ševčíkovo rameno snížil na rozdíl jediné branky - 1:2. Benáteckých hokejistů najednou bylo plné kluziště, ale diváky rozparádal pěstní souboj mezi domácím Mrkvičkou a hostujícím Gengelem, za nějž putovali oba kohouti předčasně pod sprchy. Prakticky ihned po tomto incidentu přišla akce s nálepkou vyrovnávací branky. Josef Skořepa vyhrál buly na hokejku Tomáše Hudíčka, který dělovkou s pomocí břevna srovnal gólový účet - 2:2. Benátečtí se snažili zápas rozhodnout, ale Vrchlabští v čele s pozorným Ševčíkem již změnu skóre nepřipustili. Blízko k brance měl především Michal Pavlů, který si sjel až do střelecké pozice, ale přesně nezacílil. Zápas tak dospěl k zasloužené remíze pro oba týmy.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.