1. 9. 2009 | Tomáš Nejedlo

Hradec Králové udělil Benáteckým lekci z produktivity

přát., úterý 1. 9. 2009
Benátky n.J. - Hr.Králové BEN - HKR
Přípravné období benáteckých hokejistů před novou sezónou pomalu dospívá ke svému konci a hráče od řeky Jizery čekal předposlední domácí přátelák. Na svém ledě přivítali soupeře, se kterým se v letošním přípravném létě již jednou střetli, HC VCES Hradec Králové. V samotném zápase se rozdílnost mezi oběma soupeři hledala jen těžko a přece se našlo několik faktů, které nakonec rozhodly o výsledku. Hradečtí totiž měli výborného Luňáka v brance a dařilo se jim to nejdůležitější - střílet branky. Výborný Filip Luňák pochytal celkem neuvěřitelných 54 střeleckých pokusů domácích! Další přípravný zápase čeká Benátecké ve čtvrtek na ledě Chomutova.
Benátky n.J.: Stejskal (Nedvídek) - Hrach, Hobza, Kajínek, Lukáč, Mrkvička, Ton, M.Tondr, Pavlů - Hudíček, Jech, Bárta, Kudrna, Kazatel, Šinkovič, Pabiška, Krupka, Kopic, Kica, Urban, L.Tondr
Hr.Králové: Luňák (Alexa) - Táborský, Karlíček, Pánek, Hendrich, Filip, Spudil, Pazdera, Seidl - Fořt, Roubík, Moskal, Hruška, Kazda, Volráb, Kubišta, Florian, Kadlec, Luštinec, Hruška, Berger
Branky a nahrávky: 29. J.Hruška (Volráb), 40. J.Hruška (Kazda), 50. Moskal (Roubík, Fořt), 59. Florian, 60. Fořt (Moskal, Roubík). Rozhodčí: Macháč - Jecelín, Holec. Vyloučení: 7:6 + navíc Spudil (HKR) 10 minut OT. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 125. Střely na branku: 54:36.

Fotogalerie

Komentář

Časomíra benáteckého zimního stadionu odkrojila z úvodní dvacetiminutovky jen něco málo přes minutu a půl a Benátečtí měli první velkou šanci zápasu! Ton načasoval pak na Pabišku, jenž pelášil sám na Luňáka. Ten jeho bekhendový blafák kryl a možná právě tento brzký moment nastínil obraz hry celého zápasu. Benátecký gólman Stejskal si na puk poprvé šáhl až v 6. minutě, ale hned musel hasit nebezpečí v podobě útočného výpadu Hradeckých. Chytrou zadovku Moskala usměrňoval do branky Florian. Benátecký gólman však na brankové čáře předvedl svým pravým betonem skvělý reflex. V 9. minutě pochopil Mrkvička záměr Bárty a z pozice beka si sjel až mezi kruhy, aby poté nechal vyniknout Luňáka, jenž si ze svého pestrého repertoáru vybral dlouhý rozklek a puk špičkou betonu vytěsnil mimo tři tyče. Ani Marek Pabiška Luňáka nepřelstil, i když k tomu měl hned dvě dobré příležitosti. A když Martin Tondr těsně před první pauzou minul šibenici, byl stav po úvodní dvacetiminutovce bezbrankový.

Benátecké šance neustávaly ani na počátku druhé části hry. Písecký Petr Kica se vymanil z rohu kluziště, ale Luňák se prostřelit nenechal. Aktivní Urban pak nepropasíroval puk mezi tyčkou do sítě a začalo se jiskřit také na druhé straně. Obránce Ton propadl na útočné modré čáře, Jaroslav Roubík se dostal před něj a ze strany postupoval na Stejskala. Ten mu vykryl úhel a hradecký kapitán golfákem napálil jen jeho lapačku. Ledy prolomila až první branka utkání. Postaral se o ni Jan Hruška, když přesně trefil prostor nad Stejskalovým ramenem - 0:1. Obehraná písnička se stejným koncem. Tak přesně takový byl obrázek dalších dvou benáteckých gólovek. Hlavní aktéři Martin Krupka a Ctibor Jech si však vylámali zuby na famózním Luňákovi. Těsně před pauzou přidal Hradec druhou branku, která Benátky, jak se později ukázalo, zlomila. Rychlý protiútok zakončil svou druhou brankou v zápase Jan Hruška - 0:2.

I třetí třetina se nesla v duchu těch předchozích. Benátečtí častěji ohrožovali branku soupeře, ale gólový efekt se stále nedostavoval, a tak udeřili opět Královéhradečtí. Přesilovky, to je silná hradecká zbraň. Jak s nimi naložit divákům předvedl přítomným divákům hvězdný první hradecký útok. Souhru svých kolegů zhodnotil Patrik Moskal a jemnou tečí mezi Stejskalovy betony zvýšil - 0:3. Benátecký celek v úterý opravdu neměl štěstí, nejlépe to dokumentoval Michal Bárta. Tomu se podařilo v samostatném úniku Luňáka dokonce překonat, ale v cestě puku do branky zabránila tyčka! V závěru zápasu padly ještě dvě branky. A obě byly z kategorie super extra třídy. Jaroslav Florian naložil se svým nájezdem jako podle hokejové učebnice. Nic nevymýšlel a svižnou střelou upravil skóre - 0:4. Poslední branky jen zdokumentovala benátecké trápení. Ťukes na jeden dotek zakončil Patrik Fořt a Benátečtí se v tu chvíli radši už viděli v kabině - 0:5.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.