8. 9. 2018 | Filip Kortus, Věra Novotná

Benátecké naděje pohřbila druhá třetina, z Českých Budějovic odjíždí bez bodu

1., sobota 8. 9. 2018
Č. Budějovice - Benátky n.J. CBU - BEN

Benátečtí hokejisté odjeli k prvnímu zápasu Chance ligy bojovat na led velmi silných Českých Budějovic. Úvodních dvacet minut drželi s Jihočechy krok a bezbrankovou remízu. Zlom přišel v druhé třetině, kdy Středočeši čtyřikrát inkasovali. Chance Braid ještě sice vykřesal jiskřičku naděje, ale na vítězství to nestačilo. Z Českých Budějovic odjíždějí Benátečtí s prohrou 1:5.

Č. Budějovice: Strmeň – Kutlák (C), Fillman, Pýcha, Pavlin, Vydarený (A), Plášil – M. Novák, Gilbert, Endál – Čermák (A), Bradley, Šimánek – Beránek, R. Přikryl, Z. Doležal – Heřman, Doktor, Babka.
Benátky n.J.: Schwarz – Niko, Kolmann, T. Hanousek, Havlín, Jan Bednář, Maier, Husa – M. Zachar, J. Mikyska, Duda – Teplý, Chrtek, D. Špaček – Psota, Šír, Rychlovský – Wiencek, Burda, Braid.
Branky a nahrávky: 21. Bradley (Čermák), 27. Pavlin (Gilbert), 30. Endál (Pavlin), 40. M. Novák (Endál, Plášil), 53. Pavlin (Z. Doležal) – 44. Braid (Burda). Rozhodčí: Ondráček, Dědek – Kreuzer, Polonij. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 6110. Střely na branku: 46:16. Průběh utkání: 0:0, 4:0, 4:1, 5:1.

Komentář

Do sestavy Motoru se po generálce vrátili Cody Bradley a David Gilbert, jinak sestava zůstala dle očekávání. Hosté přijeli v nejsilnějším možném složení, dorazil i bitkař Maier. Nechyběl ani zkušený Duda nebo exbudějovičtí Kolmann s Mikyskou. Do zápasu vstoupil Motor aktivně a soupeře přehrával. Vytvořil si i několik šancí, ale ostřílený Marek Schwarz v úvodní periodě neinkasoval. Nejblíže premiérové brance v zápase byl Martin Novák, když vystřelil, už zvedal ruce nad hlavu, jenže puk zastavil o tyčku. Neuspěl ani Jakub Babka, když zůstal sám před brankou, ale benátecká obrana se na poslední chvíli vrátila.

Druhá třetina už byla jasně v režii Českých Budějovic a domácí celek přidal hned čtyři branky. Už po čtyřiceti vteřinách se trefil zámořský centr Cody Bradley. Odrazil se k němu kotouč od zadního mantinelu a přesnou střelou na lapačku poslal svůj tým do vedení – 1:0. Zanedlouho poté na něho navázal Žiga Pavlin. Po vyhrané buly se nad ničím nerozmýšlel a překvapivou střelou pokořil Schwarze – 2:0. Třetí branka přinesla parádní akci. Pavlin bekhendovou přihrávkou až na modrou čáru našel Lukáš Endála, který se trefil do růžku – 3:0. O čtvrtý gól se postaral Martin Novák, když po rychlém přečíslení zamířil přesně k tyči – 4:0.

Benátkám se podařilo snížit v posledním dějství. Hosté vyrazili do brejku dva na jednoho. Burda zkusil vystřelit, kotouč se odrazil na hůl Braida, který pohotově doklepl – 4:1. Poslední branku v zápase obstarala hvězda utkání Žiga Pavlin. V přesilové hře si udělal prostor a trefil se krásně k tyči – 5:1. Více než šest tisíc diváků tak sledovalo první výhru Motoru v sezoně.

Ohlasy trenérů

Václav Prospal (trenér Motoru): "Dle mého jsme měli dobrý vstup do zápasu, soupeře ale podržel brankář. Kluci do toho nastoupili energicky, ve druhé třetině jsme měli štěstí při odrazu od zadního mantinelu, díky čemuž jsme se dostali do vedení. Pak se nám podařilo dát rychlé tři branky za sebou, což nás dostalo do pohody. Ve třetí třetině jsme měli špatnou pasáž, pomohla nám komerční přestávka po inkasované brance. Přemýšlel jsem o tom, abych vzal time out, protože před tím jsme kupili velké množství chyb. Mohli jsme inkasovat i podruhé a Bůh ví, jak by konec zápasu vypadal."

Jiří Kudrna (trenér Benátek): "Pro nás to byl těžký začátek do sezony. Věděli jsme, že domácí budou mít velkou chuť do utkání. Dobře jsme zvládli první třetinu, i s přispěním brankáře jsme neinkasovali. Je škoda druhé třetiny. Trápila nás už v přípravě, dostali jsme laciné branky. Pak se soupeř rozjel a ve druhé třetiny jsme přišli o všechny body. Ve třetí třetině jsme ještě zvedli hlavy, ale je škoda, že před tím jsme si to pokazili."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!