29. 9. 2018 | Petr Sumbal, Věra Novotná

Benátečtí se strachovali o vítězství, nakonec ale vezou z Frýdku-Místku tři body

9., sobota 29. 9. 2018
Frýdek-Místek - Benátky n.J. JFM - BEN

Dlouhá cesta do Frýdku-Místku hokejistům Benátek nad Jizerou nesebrala žádné síly. V tamní hale Polárka nastoupili do zápasu ve velkém tempu a vybudovali si před poslední třetinou velmi slibný náskok. Třetí dvacetiminutovka však patřila domácím rysům, kteří do posledních chvil drželi soupeře ve strachu o tři body. Nakonec se ale vytouženého prodloužení frýdeckomístečtí hokejisté nedočkali a Benátečtí mohli po závěrečném hvizdu slavit těsné vítězství 4:3.

Frýdek-Místek: Malík (21. L. Daneček) – Haman, L. Kovář, Bartko, Husák, Krisl, Matyáš, Zahradníček – Hrňa, Mikulík (C), Klimša (A) – Kofroň, Przybyla, Hladonik – Raška, Peterek, J. Kalus – Kaukič, Kuťák, Motloch.
Benátky n.J.: Žajdlík (Hosnedl) – Kunst, Kolmann (C), T. Hanousek, Jan Bednář, Niko, Maier – Psota, J. Mikyska, Bittner (A) – Jeník, Šír, Duda – M. Zachar, Najman, D. Špaček (A) – Průžek, Chrtek, Braid.
Branky a nahrávky: 42. Hrňa (Hladonik), 47. Przybyla (L. Kovář), 60. Klimša (Hrňa, Kuťák) – 11. Maier (D. Špaček, Niko), 14. Braid (Průžek), 16. Bittner (Psota, J. Mikyska), 28. J. Mikyska (Bittner, Maier). Rozhodčí: Obadal, Kašík - Lukš, Bartek. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 992. Střely na branku: 41:27. Průběh utkání: 0:0, 0:4, 3:4.

Komentář

Frýdku-Místku se první třetina vůbec nepovedla. Před brankou Benátek Slezané téměř vůbec nebezpeční nebyli a sami naopak třikrát inkasovali. Už po osmi minutách mohl skórovat ze samostatného úniku Adam Najman, ale zakončení mu nevyšlo.

O dvě minuty později už ale musel Nick Malík lovit poprvé puk ze své sítě, poté co se z brejku prosadil Patrik Maier. Poté Jiří Průžek poslal přesnou přihrávku před branku na Chanceho Braida, a ten střelou z první nedal znovu Malíkovi šanci. Před první pauzou stihly Benátky ještě jednu branku, z dorážky se v přesilové hře prosadil Ladislav Bittner a hosté vedli 3:0.

Do druhé třetiny už nenaskočil Nick Malík, v brance Slezanů ho vystřídal Lukáš Daneček. Ten si ovšem udržel čisté konto jen necelých osm minut, poté ho překonal Josef Mikyska, který zakončil rychlý brejk Benátek přesnou střelou do horního růžku.

Ten samý hráč byl o pár minut později blízko dalšímu zásahu, ale tentokrát při něm nestálo štěstí, jeho střela po ledě se odrazila od tyčky Danečkovy branky. Nejblíže snížení byl z domácích hokejistů Erik Hrňa, který ovšem svůj brejk v oslabení ideálně nezakončil a Lukáše Kováře vychytal Žajdlík.

Do třetí třetiny nastoupil úplně jiný Frýdek-Místek, mnohem pohyblivější a aktivnější. Odměna přišla pro domácí záhy, už ve 42. minutě se prosadil z předbrankového prostoru Erik Hrňa. O dramatický závěr utkání se pak ve 47. minutě postaral Dan Przybyla, který si nabruslil před Žajdlíka a z blízka za něj procpal puk.

V samotném závěru se ještě domácím povedlo jednou skórovat, když Žajdlíka překonal deset sekund před koncem David Klimša. Na vyrovnání už však bylo pozdě, a tak si Benátky z Frýdku-Místku odvezly všechny tři body.

Ohlasy trenérů

Jiří Juřík (HC Frýdek-Místek): Těžko se nám to hodnotí. To utkání jsme si prohráli v první třetině. Tolik chyb, co jsme tam vytvořili, soupeř zákonitě trestá. Do utkání jsme naskočili až ve druhé třetině, ale přesto znovu přišla další chyba. Zápas nestačí hrát jen jednu třetinu. Na konci se nám sice podařilo snížit, ale je to pořád dokola. Je tam hodně chyb a nedůraz v zakončení. Potřebovali bychom se dostat do pohody, vstřelit nějaké góly. Každopádně bychom chtěli poděkovat fanouškům za podporu.

Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): Předpokládali jsme, že nás tady čeká bruslivý domácí tým, ale perfektně jsme začali. Hodně se nám povedla první třetina, tam jsme položili základ našemu vítězství. Ve druhé třetině se s tím domácí snažili něco udělat, ale my jsme to dobře ustáli. Myslím si, že po dvou třetinách jsme zápas měli poměrně pod kontrolou. Domácí šli samozřejmě do třetí třetiny s tím, že nemají co ztratit a zkoušeli to utkání zdramatizovat, což se jim nakonec i povedlo. Musím říct, že jsme s vypětím všech sil to vítězství nakonec ubránili. Jsme za to strašně moc šťastní a je to pro nás povzbuzení do dalších bojů.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.