17. 10. 2018 | Ondřej Nejedlo

Benátky zdolaly Zubry z Přerova, Schwarz vychytal čisté konto

15., středa 17. 10. 2018
Benátky n.J. - Přerov BEN - PRE
Po třech týdnech slavili vítězství před vlastními fanoušky. Benátečtí hokejisté odehráli proti přerovským Zubrům velmi dobré utkání, ve kterém dokázali využít dvě přesilové hry a v čele s vynikajícím Markem Schwarzem v brance položili základ k vítězství 4:0. Pro benáteckého brankáře a vlastně i pro celý tým se jednalo letos o první utkání, v němž v kolonce inkasovaných branek svítila příjemná nula.
Benátky n.J.: Schwarz - Hanousek, Kunst, Bednář, Husa, Maier, Aubrecht - Jeník, Mikyska, Dlouhý - Zachar, Najman, Špaček - Psota, Chrtek, Bittner - Braid, Šír, Průžek - Rychlovský.
Přerov: Klouček - Čáp, Pala, Zbořil, Černý, Malina, Pohl, Padrnos - Š. Kratochvíl, Sýkora, Doležal - Sikora, Václavek, Procházka - Navrátil, Hejcman, Goiš - Indrák, Moučka, Zmeškal.
Branky a nahrávky: 12. Zachar (Hanousek, Špaček), 16. Chrtek (Bittner, Husa), 42. Chrtek (Braid, Husa), 58. Bittner (Průžek, Dlouhý). Rozhodčí: Kašík, Kostourek - Beneš, Štofa. Vyloučení: 6:4, navíc Maier (BEN) 10 minut OT, Chrtek (BEN) 10 minut OT. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 200. Střely na branku: 27:42.

Komentář

Vstup do samotného utkání měli Benátečtí doslova impozantní. Ještě neuplynuly ani celé dvě minuty, kdy měl hostující brankář Klouček na svém kontě již tři zásahy. Zvlášť ten proti samostatnému úniku Zachara se dal považovat za velmi složitý. Benátecký tlak trošku otupil až útočný Bittnerův faul. Bránící čtveřice však Zubry do větší šance nepustila.

Hosté poprvé zahrozili ve 12. minutě, kdy Kratochvíl vybojoval kotouč a nabil před branku Doležalovi, jenž ze slušné střelecké parkety minul. Hosté svoji šanci neproměnili a Benátky trestaly. Po pěkné kombinaci na jeden dotek našla Hanouskova přihrávka Marka Zachara, který se trefil přesně k tyči. Inkasovaná branka Zubry nakopla, ti ale naráželi na výborného Schwarze v benátecké brance.

Pět minut před koncem první periody dostali výhodu přesilové hry také Benátečtí. Vyloučený Václavek ještě nestihl ani pořádně zahřát trestnou lavici, když po vyhraném buly Bittner oslovil Ondřeje Chrtka, který zůstal chvilku opomenutý před Kloučkem a Benátečtí slavili podruhé.

I když byli hosté v první třetině střelecky aktivnější, nebezpečnější byli domácí. Solidní příležitost ke skórování měl také kupříkladu Mikyska, který si najel mezi přerovské obránce, horní část branky ale minul. Do kabin tak mohli odcházet rozhodně spokojeněji domácí.

Ti následně přestáli na začátku druhé třetiny přesilovou hru a právě po návratu vyloučeného Hanouska na ledovou plochu si vypracovali další šanci. Byl to právě Hanousek, jenž si narazil puk se Zacharem, poté ale čaroval Klouček. Na druhé straně se několikrát zaskvěl i benátecký Schwarz. I když se ve druhé třetině hrál velmi zajímavý hokej, dvě stovky diváků v ní branku neviděli.

Jak využívat přesilové hry ukázali domácí hostům na začátku třetí třetiny. Za zbytečné podrážení v útočném pásmu pykal Kratochvíl a po sedmatřiceti sekundách benátecké přesilovky musel sledovat, jak Kanaďan Braid bekhendem od mantinelu našel Ondřeje Chrtka, který vstřelil svoji druhou branku v zápase.

Hosté se stále snažili o korekci výsledku, Schwarz ale chytal velký zápas. Když už to vypadalo, že by se hosté mohli radovat, po přihrávce Navrátila Goiš ideálně netrefil kotouč. Domácí brankář si poté vysloužil potlesk, když perfektně vychytal volného Procházku po neméně pěkné přihrávce Sikory.

Necelých osm minut při současném vyloučení Maiera a Sýkory to hosté zkusili bez brankáře s šesti hráči v poli. Jejich snaha ale trochu hraničila s křečí. Naopak potvrdit výhru mohl Špaček, který ze středního pásma minul odkrytou klec. V 56. minutě byl vyloučen také benátecký Chrtek a hosté při odvolání Kloučka měli výhodu dvou hráčů v poli. Před Schwarzem roztočili obrovský kolotoč, obětaví domácí ale pomáhali svému brankáři vstříc čistému kontu.

Naopak už po skončení přerovské přesilovky se ve středním pásmu dostal k puku Průžek a přihrávkou před prázdnou branku daroval gól Ladislavu Bittnerovi. K čestnému úspěchu nepomohla hostům ani další přesilovka v samém závěru při vyloučení Šíra. Benátečtí tak potvrdili, že se jim v domácím prostředí proti Přerovu daří a do prvoligové tabulky si připsali nesmírně cenné tři body.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): Stál proti nám těžký a zkušený soupeř. Zápas jsme odmakali. Podali jsme dobrý týmový výkon. Pochvalu zaslouží celý náš tým, v čele s obranou i brankářem.

Kamil Přecechtěl (HC ZUBR Přerov): Utkání poznamenala naše velká marodka. V nohách jsme také měli nesmírně těžké utkání se Vsetínem, kde se hráči vydali. Také dlouhá cesta a krátká regenerace se v začátku zápasu jistě projevily. Dnes jsme tahali za kratší konec provazu.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.