22. 10. 2018 | Michal Mareš, Tomáš Nejedlo

Z Prostějova bez bodů a porážkou 1:5

17., pondělí 22. 10. 2018
Prostějov - Benátky n.J. PRO - BEN
Na ledě prostějovských Jestřábů se benáteckým hokejistům v rámci 17. kola Chance ligy nedařilo. V prvních dvou třetinách Benátečtí inkasovali vždy v jejich závěru. Nejprve skóre otevřel Prokoš, na konci druhé části hry pak zvýšil na 2:0 Dvořáček. I třetí část patřila Hanákům, ti vedli už 4:0, když čestný úspěch Benátek zaznamenal Mikyska. Poslední slovo měl však prostějovský kapitán Venkrbec a uzavřel na konečných 5:1. Z porážky se Benátky musí oklepat, vždyť už ve středu doma hostí Kadaň.
Prostějov: Neužil – Mikliš, Krejčí, Havlík, J. Zdráhal, Rašner, D. Kolář, Foltýn – L. Luňák, Divíšek (A), Nouza (A) – Starý, Kverka, Žálčík – Dvořáček, Venkrbec (C), Prokeš – Karpov, Antoníček, Matýs.
Benátky n.J.: Hosnedl – Kunst, T. Hanousek, Husa, Jan Bednář, Aubrecht, Maier, Žůrek – A. Dlouhý, J. Mikyska (A), Rychlovský – Bittner (C), Chrtek, Psota – Braid, Najman, Šír – Průžek, Burda, Wiencek.
Branky a nahrávky: 16. Prokeš (J. Zdráhal), 39. Dvořáček (L. Luňák, Rašner), 54. Havlík, 56. Nouza (Kverka, Divíšek), 59. Venkrbec (Mikliš, Prokeš) – 58. J. Mikyska (A. Dlouhý, Žůrek). Rozhodčí: Pilný, Veselý - Měkýš, Otáhal. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1130. Střely na branku: 41:29.

Komentář

Dnešní utkání začalo v klidnějším tempu. První minuty provázelo hodně nahozených střel, které obvykle skončily v rozích kluziště. V 8. minutě pak přišlo první vyloučení zápasu. Na trestnou musel odcestovat hostující Husa za podrážení. Jestřábi první půli přesilové hry drželi Benátky v pásmu, ale šance nepřišla. Druhou půli hostující četli hru, vyhazovaly kotouče směrem na Neužila a ubránili tak bezbrankové skóre. O minutu později šel na trestnou lavici prostějovský útočník Tomáš Karpov. A hostující si připravili hned několik šancí a při jedné z nich pomohla Neužilovi pravá tyč. Jestřábi se ubránili a poté začali ostřelovat hostující svatyni. Kouzlo výborně chytajícího Hosnedla odčaroval až Radek PROKEŠ, když hostujícího gólmana nachytal střelou u úhlu mezi betony - 1:0. Obrovskou šanci si pak připravil tým z Benátek, ale skvělý přesun předvedl Neužil a držel tak svůj tým nad vodou. Jestřábi pak ještě dostali výhodu přesilové hry, ale v té se moc šancí neurodilo a stav byl tak po první periodě 1:0.

Start druhé třetiny nabízel hokej nahoru a dolů. Ovšem ve 24. minutě dostal Lukáš Luňák dvě minuty. Avšak na ledě to tak nevypadalo, protože největší šanci měl Honza Starý, který nastřelil jen hruď brankáře hostů. V půlce zápasu začali mít vetší šance domácí. Nejdříve střílel skvěle Dvořáček, ale Hosnedl na poslední chvíli puk vyrazil. Další byl mladý forward Matýs a obránce Rašner, ale ani jeden z nich na Hosnedla nevyzrál. Velkou šanci měl pak na holi také hostující Wiencek, ale prostějovská jednička jeho pokus přečetla a také lapila. Následovalo dvouminutové oslabení na straně Benátek nad Jizerou a toho se už Jestřábům podařilo využít. Luňák nahrál z rohu puk osamocenému Davidovi DVOŘÁČKOVI a ten ho se štěstím procedil přes betony Hosnedla - 2:0. Zbývalo zhruba 35 vteřin a třetí gól měl na své hokejce Žalčík, ale v těžké pozici netrefil prázdnou bránu. Do kabin se tak šlo za stavu 2:0.

Do třetí periody vkročil lépe Prostějov a ihned zaměstnával gólmana Hosnedla. Pak se také opět vytáhl Neužil proti Husovi a vysloužil si velký potlesk z tribun. Končila 52. minuta zápasu a opět začali gólové hody. Třetí gól vsítil poněkud kuriózně bek Ladislav HAVLÍK, když se jeho střela odrazila od plexiskla, spadla přímo na Hosnedlova záda a od nich se puk dokutálel za brankovou čáru - 3:0. Netrvalo dlouho a padl další gól na straně domácích. Divíšek krásně nahrál od mantinelu dnešní posile Jaromírovi Kverkovi, ten z otočky našel Tomáše NOUZU a ten už si samozřejmě v takové pozici věděl rady - 4:0. Vše naznačovalo tomu, že Jakub Neužil nepustí za svá záda ani jednu střelu a udrží tak čisté konto, ovšem tyhle plány mu překazil 140 sekund před koncem MIKYSKA, který dorazil odražený puk po nahození z modré čáry - 1:4. Jestřábi ještě poté chtěli udělat radost prostějovským fanouškům a zakončili tak dnešní večer další krásnou brankou. Výtečnou přihrávku přes celé pásmo poslal Prokeš a Mikliš pak už jen naservíroval puk Venkrbcovi, který ho uklidil do prázdné branky.

Ohlasy trenérů

Jiří Vykoukal (LHK Jestřábi Prostějov): Těžký zápas z pohledu útoku. Soupeř hrál velmi obětavě v obranném pásmu, hodně blokoval střely a my jsme se nemohli z našich šancí prosadit. Děkuji hráčům, že dokázali soupeřovu pevnou obranu zlomit.

Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): Čekali jsme, že domácí na nás nastoupí. Ze začátku nás Prostějov opravdu přehrával, nicméně tento tlak jsme přestáli. Také my si vypracovali své příležitosti, které jsme ale nevyužili. Mrzí nás první inkasovaná branka, která byla laciná. Druhá třetina byla z naší strany dobrá. Vypracovali jsme si opět několik šancí, ze kterých jsme ale znovu neskórovali. Naopak na konci této třetiny jsme znovu inkasovali branku. Ve třetí třetině jsme ještě chtěli zabojovat. V koncovce jsme ale nebyli úspěšní. Domácí odskočili a závěr si pohlídali. Naše hra po většinu tohoto utkání byla velmi slušná. Dostávali jsme ale laciné góly, naopak sami nevyužili ani ty nejvyloženější šance. Je to škoda, protože si myslím, že jsme tu mohli bodovat.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.