24. 10. 2018 | Ondřej Nejedlo

Benátky nezvládly domácí duel s Kadaní

18., středa 24. 10. 2018
Benátky n.J. - Kadaň BEN - KAD
Nenavázali na velmi dobrý výkon z minulého domácího zápasu proti Přerovu. Benátečtí hokejisté prohospodařili první dvě třetiny duelu s Kadaní. Ani výrazně zlepšená hra v závěrečné části hry nestačila na nějaký bodový zisk. Šír sice dokázal snížit, brzy poté ale kadaňský Novák využil početní výhodu a hosté již dvoubrankový náskok dokázali udržet. Právě přesilové hry byly dalším důležitým faktorem, neboť hosté dvě branky vstřelili právě při početních výhodách.
Benátky n.J.: Schwarz - Hanousek, Havlín, Bednář, Husa, Maier, Žůrek - Lakatoš, Mikyska, Dlouhý - Zachar, Chrtek, Bittner - Psota, Šír, Špaček - Rychlovský, Braid, Průžek.
Kadaň: Kuchař - Novák, Trefný, Blaha, Holý, Grebenyuk, Popela - Wágner, Kůs, Klíma - Chlouba, Šťovíček, Šulek - Müller, Rindoš, Rezek - Homer, Tupý, Svoboda.
Branky a nahrávky: 46. Šír (Psota, Husa) - 12. Trefný (Novák, Kůs), 27. Šulek (Šťovíček, Blaha), 51. Novák (Kůs, Chlouba). Rozhodčí: Micka, Ondráček - Bosák, Maštalíř. Vyloučení: 6:4, navíc Maier (BEN) 10 minut OT. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 166. Střely na branku: 34:30.

Komentář

Hosté byli od úvodu utkání aktivnějším týmem. Schwarz byl určitě častěji v permanenci než jeho protějšek, o jedenáct let mladší Ondřej Kuchař. Přesto se mohli dostat domácí do vedení. Klímovu přihrávka zpoza branky totiž nenašla adresáta a kupředu uháněl Zachar, který rozhýbal kadaňského brankáře, puk mezi betony mu ale zasunout nedokázal.

Benátečtí svoji šanci nevyužili a hosté trestali. Při vyloučení Průžka nejprve Kůse vychytal Schwarz. Chvíli poté ale Novák střílel od modré čáry, do puku vložil hůl hlídkující Jakub Trefný a hosté se mohli radovat. V 15. minutě měli taktéž domácí výhodu přesilové hry. Při vyloučení Chlouby ale před Kuchařem příliš rušno nebylo.

Také v závěru první třetiny byli aktivnější hosté. Zlobil zejména synovec kadaňského trenéra Petra Klímy Lukáš, který ale mezírku u bližší tyčky Schwarzovy branky nenašel.

Vstup do druhé třetiny patřil domácím. První pětka zamkla kadaňský tým před Kuchařem, který si ale bez větších problémů s několika střelami dokázal poradit. Hra se postupem času vyrovnávala a podobně jako v první třetině musel Schwarz ze svého repertoáru vytáhnout několik velmi dobrých zákroků.

Ve 27. minutě se dostal k puku na levém křídle Ondřej Šulek a naprosto přesnou střelou k levé tyči poslal hosty do dvoubrankového vedení. Na druhé straně neuspěl se svojí střelou od modré Havlín. Benáteckým hráčům poté nepomohla ke snížení ani další přesilová hra.

Od úvodu třetí třetiny byla na domácím týmu znatelná větší chuť do hry. Vzadu ale domácím vznikala poněkud okénka. Dvě taková nevyužil Šulek. Při prvním jej vychytal Schwarz. Ve druhém případě zasouval kadaňský útočník puk za beton domácího gólmana. Kotouč se ale zastavil o tyčku. Po nepřesné rozehrávce mířil sám na domácího brankáře také Müller, branku ale minul.

Benátečtí trestali z nenápadné akce. Do Psotovy přihrávky vložil hůl Jan Šír a pokořil Kuchaře. Benáteckých bylo rázem plné kluziště a Kuchař se měl co otáčet. Na druhé straně nevyužil své sólo Klíma, který neprostřelil Schwarzovy betony. Ke dvoubrankovému náskoku pomohla hostům další přesilovka po vyloučení Braida.

Na střelu Daniela Nováka od modré čáry domácí brankář neviděl, puk se mezi jeho betony dostal za bankovou čáru. Benátečtí se nechtěli smířit s porážkou a v následujících minutách zasypávali Kuchaře sprškou střel, ten ale chytal velký zápas.

Ke zdramatizování konce zápasu nepomohla domácím ani více než dvou a půl minutová power play. Hanousek si dvakrát vylámal zuby na Kuchařovi. Se svým pokusem neuspěl ani Zachar. Tři body tak putovaly na sever Čech.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): Utkání jsme nezačali dobře. Soupeř hrál uvolněně. Tím, že jsme nechytili začátek zápasu, tím se pro nás utkání nevyvíjelo dobře. Měli jsme až moc vyloučených hráčů. Kadaň dokázala přesilové hry využít. Zápas jsme odehráli v křeči. Třetí třetina byla z naší strany nejlepší. Vstřelili jsme kontaktní branku a věřili, že jsme schopni utkání otočit. Bohužel jsme ale dostali rozhodující třetí gól.

Roland Wágner (SK Trhači Kadaň): Dnes bych vyzdvihl naši disciplínu, se kterou jsme v minulých zápasech měli problémy. Po celý zápas jsme hráli disciplinovaně, navíc dobře do obrany. Šly nám i přesilové hry, které jsme dokázali využít. Myslím si, že jsme byli lepším týmem.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!