14. 11. 2018 | Martina Kramerová, Věra Novotná

Benátečtí podruhé padli v nastavení

23., středa 14. 11. 2018
Litoměřice - Benátky n.J. LTM - BEN

Utkání chudé na góly přineslo středeční klání mezi Stadionem Litoměřice a Benátkami nad Jizerou. Po deseti minutách hry se Kališníci dostali před vlastními diváky do vedení, ale Benátečtí se nedali zastrašit a na začátku druhého dějství srovnali. Vyrovnaný stav trval až do sirény ukončující základní hrací dobu a Benátecké hráče tak podruhé za sebou čekalo prodloužení. V něm byli úspěšnější Kališníci, kteří dokázali využít početní výhodu a připsali si bonusový bod navíc za vítězství 2:1.
Litoměřice: Tomáš Král – Marcel, Pavlas, Buchtela, Gaspar, Jebavý, Kvasnička, Dluhoš – Korkiakoski, J. Kloz, M. Kadlec – Voženílek, Przybyla, Pour – Šik, M. Havelka, J. Dvořák – Machač, Jirásek.
Benátky n.J.: Žajdlík – Kunst, Niko, Maier, T. Hanousek, Husa, Žůrek, Uřídil – A. Dlouhý, J. Mikyska, Psota – D. Špaček, Najman, Šír – Rychlovský, Bittner, Průžek – Žemba, Čech, Wiencek.
Branky a nahrávky: 13. J. Kloz (Jebavý), 62. Korkiakoski (J. Kloz) – 23. A. Dlouhý (Wiencek). Rozhodčí: Obadal, Pilný – Maštalíř, Pechánek. Vyloučení:6:9, navíc Maier 10min OT, Mikyska 10min OT (oba BEN) . Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 880. Střely na branku: 33:18.

Komentář

Přestože se v Kalich Areně hrál od úvodu svižný hokej, čekali diváci na první branku až do 13. minuty. Jebavý v čase 12:10 napřáhl od modré, prudký projektil tečoval Jan Kloz a kotouč zapadl za Žajdlíkova záda.

V první třetině se toho už víc nestalo a Stadion odcházel do kabiny s těsným náskokem. Hned po přestávce mohl gólový účet navýšit Kloz, který po pěkné akci Litoměřic nebezpečně pálil z pravého kruhu. Puk však skončil těsně vedle vzdálenější tyče.

Zatímco domácí ve velké šanci neuspěli, hostující celek na druhé straně ano. Navíc ve vlastním oslabení. Adam Dlouhý si totiž ve 23. minutě najel mezi kruhy na přihrávku zpoza branky a ranou z první propálil Krále.

Chvíli po polovině zápasu už Litoměřičtí zvedali ruce nad hlavu, když se po rychlé kombinaci a střele ze spodní hranice levého kruhu prosadil Jirásek. Žajdlík si však v ten moment posunul klec a rozhodčí gól neuznali. Benátecký brankář jen dostal dvě minuty za zdržování hry.

Poté mohl z těsné blízkosti zakončovat Voženílek, ale proti gólmanovi hostů neuspěl. V čase 36:57 se k Przybylovi dostal odražený kotouč a litoměřická osmadevadesátka měla možnost zacílit na odkrytou klec. Volný prostor však zalehl jeden z benáteckých obránců.

Ve 48. minutě se před Králem otevřela „vrátka“ pro Špačka. Ten dostal přihrávku z pravé strany a z levého kruhu mu stačilo jen trefit prázdno svatyni. Dělovka z úhlu však jen projela brankovištěm a z šance nebylo nic.

Následně musel domácí brankář hasit velké nebezpečí, když se hosté dostali k zakončení ze samotné hranice brankoviště. Král ale Benátecké nadvakrát skvěle vychytal. A vytáhl se i při samostatném úniku Špačka, který tváří v tvář soupeři rovněž skvěle zlikvidoval.

V základní hrací době už pak oba celky dobývaly klece soupeře marně a o vítězi muselo rozhodnout prodloužení. V něm se při vlastní přesilovce nechytatelnou ranou z kruhu zaskvěl Markus Korkiakoski a vystřelil Stadionu bod navíc.

Ohlasy trenérů

David Bruk (HC Stadion Litoměřice): Myslím, že v prvních dvou třetinách jsme byli výrazně lepší, bohužel jsme se ale prali s koncovkou. Vytvořili jsme si hodně gólových příležitostí, i přesto byl stav stále 1:1. Třetí třetina byla vyrovnaná, soupeř si ale vytvořil více šancí. Za dva body z tohoto utkání jsme rádi.

Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): Myslím, že s Litoměřicemi jsme odehráli velmi vyrovnané utkání. V první třetině nás zaskočil obdržený gól, v druhé části se nám podařilo vyrovnat, ale přesto si myslím, že v druhé třetině měli ze hry více domácí. Ve třetí třetině jsme doufali, že dokážeme zápas otočit v náš prospěch. Nakonec šlo utkání do prodloužení, ve kterém rozhodlo naše oslabení. Tato prohra nás mrzí, protože jsme věřili, že si z Litoměřic odvezeme tři body.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!