8. 12. 2018 | Tomáš Nejedlo

Benátečtí nenavázali na produktivitu z Budějovic a s Jestřáby padli

32., sobota 8. 12. 2018
Benátky n.J. - Prostějov BEN - PRO
Po gólových hodech na jihu Čech se benátečtí hokejisté chystali i na další přední celek Chance ligy. Hokejisty Prostějova však v domácím prostředí porazit nedokázali, když vstřelili jen jednu branku Průžkem v dvojnásobné přesilovce, a to bylo na Jestřáby málo. Hosté totiž od závěru druhé třetiny po dvou trefách vedli a o své vedení už nepřišli. Nic platná nebyla domácím ani střelecká převaha, s Prostějovem na svém ledě prohráli 1:3.
Benátky n.J.: Schwarz (Žajdlík) – Kolmann, Kunst, Havlín, Žůrek, Niko, Poizl, Klodner – Jeník, Chrtek, Průžek – Rychlovský, Najman, D. Špaček – Čech, Psota, Wiencek – Klapka, Burda, Žemba.
Prostějov: Neužil (Huf) – Mikliš, Havlík, J. Zdráhal, Žovinec, D. Kolář, Rašner, Bažant – Divíšek, Nouza, Matýs – Karpov, Prokeš, Račuk – Dvořáček, Venkrbec, L. Luňák – Dobiáš, Fajkus, Krejčiřík.
Branky a nahrávky: 54. Průžek (Kolmann, Jeník) – 36. L. Luňák (J. Zdráhal, Račuk), 39. J. Zdráhal (Venkrbec, Krejčiřík), 60. Venkrbec (J. Zdráhal, L. Luňák). Rozhodčí: Šindel, Valenta – Ševic, Votrubec. Vyloučení: 5:4, navíc Divíšek (PRO) 5 minut a do konce utkání. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 201. Střely na branku: 38:24. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.

Komentář

V první třetině diváci na benáteckém zimním stadionu branku neviděli. Domácí hokejisté byli možná trochu aktivnějším týmem, což dokazuje i převaha v počtu střel na branku, nicméně Neužil žádný puk za svá záda nepustil. Benátecké v rozletu přibrzdily i tři oslabení a hosté zejména z nich hrozili, neboť jejich útočná síla je v těchto situacích zřejmá. V podobném duchu se nesla i první polovina druhé třetiny, až v polovině utkání po rychlé kombinační akci našel Najman najíždějícího spoluhráče Rychlovského, jenž však trefil přesunujícího se Neužila.

Skóre se poprvé měnilo až v 36. minutě, kdy hosté skórovali v přesilové hře. Vyloučení Čecha potrestal po Zdráhalově střele od modré čáry tečující Lukáš Luňák, Schwarz byl při této akci naprosto bez šance - 0:1. Další gól hostí na sebe nenechal dlouho čekat, na zadovku Venkrbce si počkal nejproduktivnější hostující zadák Jan Zdráhal a trefil se přesně mimo Schwarzův dosah - 0:2. V závěru druhé třetiny neudržel nervy na uzdě hostující matador Divíšek, zbytečně oplácel a za sekání od rozhodčích vyfasoval trest na pět minut a do konce utkání.

Benátečtí však téměř pět minut trvající početní výhodu v gól nedokázali přetavit, navíc krátce poté po Račukově přihrávce zkušený Nouza orazítkoval pravou tyč. Poté dostali Benátečtí možnost dvojnásobné přesilovky. Domácí střídačka si vzala oddechový čas a pak už se Středočechům přece jenom podařilo snížit. Kolmannova střela od modré čáry se ještě Neužilovi podařila vyrazit, na dorážku Jiřího Průžka už byl ale krátký - 1:2. Snížení přineslo otevření hry a šanci Račuka, ten těsně minul. Podobně se nezadařilo ani na druhé straně Jeníkovi, když trefil levou tyč! Benátky to zkusily bez brankáře, Kolmann od modré čáry těsně minul a vzápětí Jestřábi stvrdili svou výhru, když ji Matouš Venkrbec pečetil gólem do prázdné branky a stanovil tak konečný výsledek - 1:3.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): Podali jsme dobrý výkon. Po dvě třetiny nás ale brzdila vyloučení. Soupeř pochopitelně z přesilovek hrozil. Je škoda, že jsme ve třetí třetině nedokázali zužitkovat dlouhou pětiminutovou přesilovku. Zápas jsme ztratili zejména kvůli naší nízké produktivitě. Šancí ke skórování jsme měli dost. Musíme se zaměřit na koncovku, abychom vstřelili více než jednu branku. Jak jsem ale řekl, odehráli jsme výborný zápas. Jednomu z favoritů této soutěže jsme byli více než vyrovnaným soupeřem.

Jiří Vykoukal (LHK Jestřábi Prostějov): V první třetině jsme nehráli dobře. Od druhé třetiny se náš výkon zlepšil. Bylo znát, že soupeř má hodně mladých hráčů, což samozřejmě pro některé naše starší hráče není příjemné. Jsem rád, že jsme ve třetí třetině ubránili ta oslabení a že si domů vezeme tři body.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!