27. 12. 2018 | Markéta Mikeschová, Tomáš Nejedlo

Benátky ztratily u Rysů vedení 3:0, v závěru vyrovnaly na 5:5, ale neberou ani bod

39., čtvrtek 27. 12. 2018
Frýdek-Místek - Benátky n.J. JFM - BEN
Bláznivý zápas! Přesně tak by se dalo charakterizovat utkání Frýdku-Místku a Benátek. Středočeši začali výborně, po druhé trefě Průžka v utkání vedli zkraje 17. minuty už 3:0, jenže slibné vedení zcela ztratili. Rysové ještě ve druhé části dokonale otočili skóre a hattrick kompletující Klimša v čase 56:18 zvyšoval už na 5:3. Jenže Benátky dvakrát při power play skórovaly, Havlín v čase 58:19 vyrovnal! Přesto se však štěstí obrátilo na stranu Slezanů - poměrně laciný gól Motlocha mezi Žajdlíkovy betony znamenal euforii týmu od řeky Ostravice a výhru 6:5.
Frýdek-Místek: Malík (Ochman) – D. Stránský, Husák, Bartko, Zahradníček, L. Kovář, Krisl, Hrachovský – Kofroň, Klimša (A), Martynek (C) – Rudovský, Przybyla, Kaukič – Flok, Kuťák, Motloch – Kafka.
Benátky n.J.: Žajdlík (Hosnedl) – Kolmann (C), Kunst, Havlín, Husa, Niko, Aubrecht, Klodner – Průžek, Chrtek, Wiencek – A. Dlouhý, Šír, D. Špaček (A) – Klapka, Burda, Čech – Šafařovský, Žemba.
Branky a nahrávky: 19. Klimša (Bartko, Martynek), 24. Kaukič (Martynek), 25. Przybyla (Rudovský, Kaukič), 40. Klimša (Rudovský, Bartko), 57. Klimša (Bartko), 60. Motloch (Flok, Bartko) – 1. Průžek (Chrtek, Kolmann), 12. Kolmann (Žemba), 17. Průžek (Chrtek, Kolmann), 57. D. Špaček (Kolmann, Wiencek), 59. Havlín (Průžek, Chrtek). Rozhodčí: Dědek, Koziol - Hejl, Podrazil. Vyloučení: 5:8. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1140. Střely na branku: 38:38. Průběh utkání: 0:3, 5:3, 5:5, 6:5.

Komentář

Uběhlo pouhých dvacet šest vteřin a přihlížející již mohli vidět padnout první branku. Do odkryté branky pálil Jiří Průžek a hosté se ujali vedení. Druhý gól Benátek vstřelil Petr Kolmann, když mu domácí obrana dovolila dostat se s kotoučem až před Nicka Malíka a zakončit za jeho záda. Pro Slezany přišla další rána v sedmnácté minutě, kdy od modré vypálil Jiří Průžek a jeho rána prošla naprosto kolem vše včetně frýdeckého brankáře Malíka. Hosté se tak dostali do vedení 3:0.

Rysi ale ještě před konce první třetiny dokázali prostřelit Matěje Žajdlíka. Hosté byli v oslabení po faulu Daniela Špačka. Jan Bartko vyslal kotouč na branku od modré čáry, kde kotouč proklouzl Žajdlíkovi mezi betony a David Klimša jej ještě rychle postrčil za čáru.

Od druhé dvacetiminutovky se ale začalo utkání vyvíjet lépe pro domácí. Další frýdeckou branku přidal Lukáš Kaukič, když se hosté dopustili chyby a Kaukič tak sám vyrazil na Žajdlíka. O několik vteřin později skóroval Dan Przybyla. Rudovský výborně nahrál Przybylovi, gólman se nestihl rychle přemístit a Przybyla tak jistě pálil do odkryté branky, tím bylo srovnáno na 3:3. Devět vteřin před konce druhé třetiny podruhé v dnešním utkání skóroval David Klimša. Tomu se podařilo překonat Žajdlíka z předbrankového prostoru.

V závěrečné třetině to nebyly žádné velké nervy, zvláště po dalším gólu Davida Klimši, pro kterého to znamenalo v dnešním utkání hattrick! Stav byl tak 5:3 pro domácí. Krátce nato v padesáté sedmé minutě snížil ten dvoubrankový náskok Daniel Špaček.

Tím dostala hra úplně jiný náboj, jednou Malíka zachránila tyčka, ale v padesáté deváté minutě už mu nepomohlo vůbec nic a rána Tomáše Havlína prošla za něj. Už to vypadalo, že snad dojde na prodloužení se stavem 5:5, avšak tomu zabránil Lukáš Motloch.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): Přijeli jsme se spoustou juniorů, naopak soupeř měl ve svém kádru velice zkušené hráče. Odehráli jsme perfektní zápas, ve kterém nás ale srazily frýdecko-místecké přesilové hry. Myslím si, že jsme si toto utkání zasloužili zvládnout. Určitě jsme nebyli horším týmem. Odehráli jsme kvalitní zápas, bohužel s nešťastným koncem pro nás.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.