9. 1. 2019 | Jakub Slunečko, Tomáš Nejedlo

Benátečtí bojovníci to v Edenu nevzdali a slaví sladké dva body!

44., středa 9. 1. 2019
Slavia - Benátky n.J. SLA - BEN
Další parádní zápas má za sebou družina benáteckých hokejistů. Vyrovnané utkání s pražskou Slavií se lámalo ve třetí třetině, zejména pak její závěr byl doslova infarktový. Za stavu 2:2 inkasovaly Benátky velmi smolný gól od Vlčka a v čase 58:45 při power play i branku Krejčíka v oslabení. Ani za stavu 2:4 se hosté nevzdali! Rychlovský za sedm vteřin v pádu, ač faulován, snížil a při následné přesilovce Teplý k benátecké radosti dvanáct vteřin před koncem srovnal! V prodloužení přežili hosté i trestné střílení (mimochodem už druhé v tomto utkání) a pro sladký druhý bod si benátečtí bojovníci došli v nájezdech. Zatímco za Slavii uspěl jen Vlček, náhradníka Růžičku překonali Špaček a kapitán Kolmann, jehož trefa byla stylově vítězná. Fantastický závěr se sladkou dvoubodovou tečkou je skvělou pozvánkou na sobotní domácí duel s Přerovem!
Slavia: Šorf (nájezdy J. Růžička) – Duda, J. Novák, J. Drtina, Saňa, Barák, Štibingr, Valík – Procházka, Kverka, L. Krejčík – Kubica, Šagát, M. Ondráček – J. Doležal, Vrdlovec, Vlček – Heldák, Kohút, Furch.
Benátky n.J.: Pařík (Žajdlík) – Kunst, Kolmann, Havlín, Maier, Žůrek, Niko – Průžek, Chrtek, Wiencek – D. Špaček, Šír, A. Dlouhý – Teplý, Najman, Rychlovský – Klapka, Bittner, Cikhart.
Branky a nahrávky: 8. M. Ondráček (J. Novák, J. Drtina), 33. Vlček (J. Drtina, J. Novák), 53. Vlček, 59. L. Krejčík (J. Drtina) – 11. Šír (D. Špaček), 37. Klapka (Cikhart, Maier), 59. Rychlovský (Najman), 60. Teplý (Kolmann, Průžek), rozh. náj. Kolmann. Rozhodčí: Kostourek, Zubzanda - Hejl, Podrazil. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:3. V oslabení: 1:0. Diváci: 527. Střely na branku: 33:25. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:4, 4:5 sn.

Komentář

V Edenu se hrál od začátku lehce nervozní zápas. Na Slavii bylo znát, že chce konečně naplno bodovat a brzy dostala přesilovku. Tu sešívaní hned využili. Novák nastřelil puk od modré, Martin Ondráček ho šikovně tečoval a domácí vedli.

Jenže hosté nedlouho poté srovnali. I Benátky využily hned první přesilovku – po vyloučení Kohúta se sám před Šorfem objevil Jan Šír, který si věděl rady a bylo to 1:1.

Sešívaní mohli jít znovu do vedení ještě v první třetině, Krejčík ale ve velké šanci neuspěl. Když ve druhé třetině sám před gólmanem neuspěl ani Ondráček, domácí se chytali za hlavu.

Nakonec ale ruce slávistů přeci jen vyletěly nahoru. To když Filip Vlček ve 33. minutě gólově zužitkoval i druhou přesilovku Slavie. Domácí útočník si vybruslil z pravé strany na střed a krásnou ranou zavěsil.

Opět ale netrvalo dlouho a Benátky srovnaly. Postaral se o to osmnáctiletý Adam Klapka – urostlý útočník, který hrál ještě loni za dorost a juniorku Slavie. Klapka ustál souboj u mantinelu, dostal se mezi kruhy a střílel přesně – 2:2.

Přetahovaná po důležité body tak trvala až do třetí třetiny. Slavia byla přeci jen lepší. Velké šance měli na hokejkách Furch a Vrdlovec, avšak neuspěli. Ve 48. minutě dokonce rozhodčí nařídili po faulu na Vlčka trestné střílení, ale sešívaný útočník trefil bekhendovým blafákem jen boční síť!

Filip Vlček ale své zaváhání skvěle odčinil. V 53. minutě se důrazně natlačil zpoza branky k pravé tyči a tvrdě doklepal puk do sítě. Rozhodčí chvíli váhali, ale nakonec branku přeci jen uznali. A Benátkám stížnosti nepomohly.

Při hostující power play v oslabení v pádu od mantinelu do prázdné klece skóroval bývalý benátecký útočník Lukáš Krejčík a bylo to 4:2. Ale ani to nebyl rozhodující gól. Hned za sedm sekund totiž snížil za Benátky Jakub Rychlovský a v čase 59:48 pak kompletně zmrazil všechny fanoušky domácích Michal Teplý, který z levého kruhu srovnal na 4:4.

Body se tak dělily a Slavia si jako útěchu chtěla vzít alespoň ten druhý. Blízko k tomu byl v prodloužení Kverka, který jel sám na branku, byl podražen brankářem Benátek a měl k dispozici další trestné střílení Slavie. Jenže ani jemu exekuce nevyšla podle představ a hrálo se dál.

Rozhodovat tak musely až nájezdy. V nich se sice jako první prosadil domácí Vlček, ale Benátky skórovaly dvakrát a nakonec si díky Petru Kolmannovi připsaly senzační vítězství.

Ohlasy trenérů

Miloš Říha (HC Slavia Praha): „Utkání jsme měli vyhrát. S tím jsme do toho šli. Myslel jsem si před zápasem, že se prosadíme víc. Padesát devět minut jsme těžce bojovali, a když jsme měli vítězství na dosah, tak jsme odehráli špatně zlomové okamžiky. Když dáme branku na 4:2, nemůžeme soupeře okamžitě po buly pustit hned do útoku. To byla naše chyba. Pak hrály Benátky šest na čtyři, navíc náš brankář ztratil hokejku a padlo to tam. Velice těžce se mi to hodnotí.“

Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): „Těžké utkání. Domácí nás od začátku zatlačili, ale první třetinu jsme zvládli. Brzdila nás častá vyloučení, ale myslím si, že to byl vyrovnaný zápas. Přežili jsme kritické fáze zápasu, oslabení i dvě trestná střílení. Potom se k nám přiklonilo štěstí v nájezdech, bereme dva body a jsme moc spokojení. Vítězství má pro nás velkou cenu a je to povzbuzení do dalších zápasů.“

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.