16. 1. 2019 | Michal Mareš, Věra Novotná

Benátečtí odváží z Prostějova tři body!

47., středa 16. 1. 2019
Prostějov - Benátky n.J. PRO - BEN

Program 47. kola odjeli Benátečtí bojovat o body na led šestého celku LHK Jestřábi Prostějov. Domácí měli být dle tabulkového postavení jasným favoritem, avšak Benátečtí potvrdili výbornou herní formu z posledních několika duelů a svedli s lépe postaveným celkem vynikající souboj, z něhož díky gólu JAKUBA RYCHLOVSKÉHO z 52. minuty brali všechny tři body za vítězství 2:1.

Prostějov: Neužil – Žovinec, Mikliš, D. Kolář, Čáp, Havlík, Husa, Bažant – Nouza (A), Divíšek (A), Starý – Dvořáček, Račuk, Žálčík – Prokeš, Venkrbec (C), L. Luňák – Matýs, V. Meidl, Krejčiřík.
Benátky n.J.: Pařík – Kunst, Kolmann (C), Žůrek, Havlín, Maier, Poizl, Klodner – A. Dlouhý, Bittner, Wiencek – Burda, Šír, D. Špaček (A) – Rychlovský, Najman, Teplý – Žemba, Šafařovský, Klapka.
Branky a nahrávky: 33. Divíšek (Starý, Nouza) – 37. Bittner (A. Dlouhý), 52. Rychlovský (Najman, Teplý). Rozhodčí: Dědek, Šutara – Štofa, Beneš. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1125. Střely na branku: 30:22. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2.

Komentář

Dnes se jako první zhostili puku hosté, ale jejich první střela domácího brankáře nezaskočila. Ve 4. minutě přišlo první vyloučení zápasu, když fauloval domácí útočník Ondřej Matýs. Jestřábi nedali hostům moc šancí a oslabení ubránili. O minutu později jsme viděli první šanci zápasu. Marek Račuk se krásně uvolnil mezi kruhy, ale gólman Benátek puk výtečně lapil. Druhá půlka třetiny nenabídla žádnou velkou šanci a spíše se bojovalo o každý centimetr ledu.

Druhá třetina začala lépe pro hosty, když ve druhé minutě střílel Teplý, ale Jakub Neužil ho vychytal svým pravým betonem. Naopak šance jestřábí letky přišla až v půlce zápasu. David Dvořáček našel bekhendem Prokeše, který však brankáře neprostřelil. Ve 31. minutě se domácím naskytla parádní příležitost ke skórování, protože byli vyloučeni současně dva hostující hráči. Dlouhá dvojnásobná přesilová hra se Prostějovu nedařila, ale nakonec se přece jen domácí diváci dočkali branky. Po střele Starého se z dorážky prosadil Tomáš DIVÍŠEK - 1:0. Benátky dokázaly rychle odpovědět a stav byl opět nerozhodný. Adam Dlouhý našel zpoza brány osamoceného Ladislava BITTNERA, který zcela snadno dopravil puk za domácího gólmana - 1:1.

V začátku poslední třetiny byla k vidění velká šance Žálčíka, ale Pařík dokázal jeho pokus zkrotit. Ve 46. minutě nabral velkou rychlost Dvořáček, dostal se až před hostující svatyni, ale puk si do ní cestu nenašel. Další minuty byli na puku domácí, ale v 52. minutě vybojoval kotouč za bránou domácích Najman, předložil jej Jakubu RYCHLOVSKÉMU a Benátky najednou vedly - 1:2. Jestřábům se poté takzvaně začaly třást ruce a puk je vůbec neposlouchal. Poslední dvě minuty to ještě zkusili v šesti, ale recept na hostující obranu nenašli a do šancí se nedostali. Jestřábi tak po špatném výkonu prohráli 1:2.

Ohlasy trenérů

Jiří Vykoukal (LHK Jestřábi Prostějov): Jsem obrovsky zklamaný. Dnes hrál soupeř výborně do obrany a my jsme se přes něj nedokázali prosadit. Stále jsme honili puk po mantinelech, bez střelby na branku. Udělali jsme dvě fatální chyby, které nás dnes stály utkání.

Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): Věděli jsme, že Prostějovu se momentálně tolik nedaří na ledě soupeřů, doma ale pravidelně boduje. Bylo tedy jasné, že nás čeká těžké utkání. Domácí mají zkušený, kvalitní tým se spoustou vysokých hráčů. V sestavě jsme dnes měli jedenáct juniorů. Utkání nás stálo hodně sil. Soupeř byl silový, aktivní, místy nás dost zatlačil do obranného pásma. I díky výbornému výkonu brankáře Paříka jsme to ale ustáli. Snažili jsme se hrát trpělivě, naší odměnou byla druhá vstřelená branka. Domácí se do nás poté opravdu hodně tlačili. Pro naše mladé kluky je to velké vítězství, všichni také za svoji poctivost a obětavost zaslouží pochvalu.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!