19. 1. 2019 | Věra Novotná, Tomáš Nejedlo

Poprvé v sezóně dokázali Benátečtí udolat Kadaň za tři body

48., sobota 19. 1. 2019
Benátky n.J. - Kadaň BEN - KAD
Už bylo na čase! Benáteckým hokejistům se až na čtvrtý pokus podařilo porazit poslední tým tabulky z Kadaně v řádné hrací době. Stalo se tak v rámci 48. kola u Jizery, avšak práce to byla hodně náročná. Vždyť na vedoucí gól Jiřího Černocha, který se v benáteckém dresu představil letos poprvé, dokázali Trhači reagovat dvěma trefami a Benátky musely otáčet. Naštěstí se Dlouhému podařilo rychle srovnat a duel rozhodla dělovka Jána Nika v přesilovce. Konečnou podobu výsledku na 4:2 pak při power play hostí dal skórující Šír.
Benátky n.J.: Schwarz (Žajdlík) – Kolmann, Kunst, Žůrek, Havlín, Niko, Maier – Wiencek, Chrtek, Černoch – A. Dlouhý, Šír, D. Špaček – Rychlovský, Najman, Teplý – Burda, Bittner.
Kadaň: Š. Lukeš (Štěpánek) – Novák, Eliáš, Klejna, Hajič, Foltýn, Uřídil, Popela – J. Svoboda, Kůs, Wágner – Šulek, Rindoš, Maršoun – J. Müller, Tupý, Kanický – Homer.
Branky a nahrávky: 20. Černoch (Wiencek), 44. A. Dlouhý, 54. Niko (D. Špaček), 60. Šír (Kolmann) – 26. Maršoun (Šulek, Klejna), 43. Foltýn (J. Svoboda, Rindoš). Rozhodčí: Veselý, Vokřál - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 9:7 + navíc Rindoš, Wágner (oba KAD) 10 minut OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 200. Střely na branku: 41:21. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2, 2:2, 3:2, 4:2.

Komentář

Úvodní minuty předeslaly, jak bude utkání mezi Benátkami a Kadaně vypadat. Puk často měnil majitele a oba týmy si vytvářely své šance, čímž se oba gólmani dostali do herního tempa. Benátečtí častěji zaměstnali maskovaného muže, avšak i Schwarz v benátecké brance se musel otáčet. Došlo i na přesilové hry. Benátečtí nemohli být se svoji první přesilovkou příliš spokjení, Kadaň si na druhé straně ale vytvořila hned několik dobrých příležitostí k otevření skóre. Největší šanci měl Šulek, který ale ani na dvakrát Schwarze nepřekonal. Svou průbojnost ukázali také mladé benátecké naděje, konkrétně Burda společně s Teplým, kteří vyrazili do útoku. Teplého střelu ale Lukeš dokázal vyrazit a poradil si i s následnou dorážkou. Čím blíže byla první siréna, tím více se Benátečtí dostávali do tlaku. V poslední minutě se parta kolem trenéra Kudrny ujala vítězství zásluhou čersvé posily na soupisce, kterou byl Jiří Černoch, jenž se u Jizery dostává do zápasového tempa po zranění. Černoch si počkal na Wiencekovu ukázkovou přihrávku a zavěsil puk za bezmocného Lukeše.

Autor první benátecké branky si mohl na začátku druhé třetiny připsat další branku po samostatném úniku při vlastním oslabení. Tváří v tvář Lukešovi ale neuspěl, protože byl všas vyrušen dojíždějícím kadaňským obráncem. Kadaň poté několikrát zahrozila a Schwarz měl plné ruce a nohy práce. Foltýnovu střelu od modré benátecký gólman zvládl vyrazit do bezpečí, o chvíli později si ale nepohlídal svou tyčku a dovolil Petru Maršounovi procpat puk mezi tyčkou a betonem za brankovou čáru a vyrovnat tak stav zápasu. Kadaň ožila a záhy se do šancí dostali Svoboda a chvíli poté i Wágner. Ani jeden ale nebyl úspěšný v zakončení. Následně hru hned několikrát přerušil hvizd rozhodčího, který během minuty vyloučil tři hráče. Ani z jedné přesilové hry ale gól nepadl. Nejblíže ke změně stavu měl domácí Wiencek, jenž ale z těsné blízkosti Lukeše překonat nedokázal.

Z kraje poslední třetiny přišla pro hosty spásná rána Michaela Foltýna, jenž vynikající střelou nad Schwarzovo rameno poslal Kadaň do vedení. Důležitá byla pro domácí rychlá odpověď, kterou našel Adam Dlouhý, jenž ukázal dobrý švih zápěstím. Lukeš se ani nestačil ohlédnout. Hra se následně přelévala nahoru a dolů. Benátečtí mohli zvýšit své šance na tři body při přesilové hře, avšak dostat puk do útočného pásma jim činilo velké potíže. Proto to Žůrek zkusil od modré čáry a jeho střela měla velmi dobré parametry. Lukeš viděl kotouč na poslední chvíli a doslova v poslední sekundě přišel i jeho zákrok, který znamenal udržení vyrovnaného stavu. Vedení vrátil Benáteckým Ján Niko, který propálil vše, co mu stálo v cestě, včetně brankáře Lukeše. V závěrečných minutách byl na ledě opět vidět Jiří Černoch, svůj gólový účet již ale nerozšířil. Kadaň v závěru riskla hru bez Lukeše v brance, což ale vedlo k dalšímu gólu domácích, o nějž se postaral Jan Šír.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): Dnešní utkání bylo specifické a my si těchto tří bodů neskutečně vážíme, ačkoilv se nám poslední dobou dařilo a poráželi jsme i silné soupeře. Hra Kadaně nám v letošní sezoně vůbec neseděla a bylo vidět, že dnešní vítězství se rodilo strašně těžce. První dvě třetiny jsme nehráli dobře, měli jsme spoustu vyloučených a nedokázali jsme hrát s pukem. Třetí třetinu dali kluci do zápasu úplně vše a právě díky bojovnosti v poslední třetině jsme si tři body zasloužili. Kluci si dnes dokázali, že mohou zvládnout zápasy, které se pro nás od začátku nevyvíjí úplně nejlépe.

Miroslav Novák (SK Trhači Kadaň): Dnešní střetnutí rozhodla druhá část, kterou jsme hráli dobře, ale nedali jsme gól na 2:1 nebo na 3:1. Jednou jsme měli před sebou prázdnou bránu, dvakrát jsme jeli sami na branku. Bohužel z toho gól nedáme. Pak uděláme jednu chybu a hned z toho inkasujeme. Hráči si pak už nevěří, sebevědomí klesne. Je to těžké. Po druhé třetině to mělo být 4:1 pro nás a hrálo by se nám lépe. Bohužel...

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.