23. 1. 2019 | Věra Novotná

Benáteckou naději na výhru rozmetaly poslední minuty třetí třetiny

49., středa 23. 1. 2019
Kladno - Benátky n.J. KLA - BEN

Benátečtí na ledě Rytířů Kladna museli dohánět ztrátu již od úvodních minut. Duel se jim díky brance Adama Najmana podařilo zdramatizovat, avšak kladenský brankář Brízgala již nedovolil jakékoliv záváhání a tak i přes urputnou snahu a několik dobrých šancí se Benátečtí museli smířit s porážkou. Rytíři si v závěru duelu, díky využité přesilové hře a proměněným šancím, pojistili vítězství poměrem 5:1 a přidali do tabulky tři body.

Kladno: Brízgala (Cikánek) – Nash, Svedlund, Lakos, P. Hořava, J. Říha, Kehar, Šesták – Melka, Vampola (A), J. Strnad (C) – Jelínek, Machač (A), Zikmund – Kružík, T. Kaut, Redlich – Hajný, Kubík, Vildumetz.
Benátky n.J.: Žajdlík (Hosnedl) – Žůrek, Kolmann (C), Kunst, Poizl, Maier, Aubrecht, Klodner – Průžek, Chrtek, Wiencek – D. Špaček (A), Černoch, Šír – Teplý, Najman, Rychlovský – Klapka, Bittner (A), A. Dlouhý.
Branky a nahrávky: 5. Zikmund (Machač, Lakos), 18. Jelínek (Machač, Kehar), 56. Melka (J. Strnad, Zikmund), 58. Vildumetz (Nash, Hajný), 59. T. Kaut (Redlich) – 26. Najman (Kunst, Černoch). Rozhodčí: Luczków, Vrba – Polonyi, Janíček. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 1520. Střely na branku: 33:30. Průběh utkání: 0:0, 2:0, 2:1, 5:1.

Komentář

Domácí Rytíři začali duel pěkně od podlahy a zasypali Žajdlíka hned několika střelami. Díky svému tlaku byli na začátku páté minuty odměněni brankou. Ladislav Zikmund projel mezi dvěma benáteckými obránci a překonal Žajdlíka střelou mezi betony. Kladenští mohli záhy zvýšit při přečíslení, avšak úspěšní nebyli. Následně byla k vidění hra ve čtyřech, která poté vyústila v přesilovku Benátek, avšak využít ji hosté nedokázali. Na hráčích Benátek byla vidět urpztná snaha o korigování skóre, Brízgala však velký zákrok předvést nemusel. Před závěrečnou sirénou domácí Rytíři znovu udeřili. Patrik Machač se na pravé straně skvěle uvolnil a našel Šimona Jelínka, který se trefil ke vzálenější tyči. Žajdlík ani nestačil zareagovat.

Z kraje druhé třetiny se Benátečtí více osmělili. Vidět byl v prvních minutách převážně Petr Kolmann, ale ani jeho pokusy a ani pokusy žádného z jeho spoluhráčů nebyly úspěšné. Kontaktní gól přišel ale záhy a to záhy po nevyužité přesilové hře. Vratislav Kunst se napřáhl od modré čáry a letící puk tečoval těsně před Brízgalou Adam Najman, který tak vykřesal pro hosty naději. Hosté cítili šanci a tlačili se před kladenskou branku, Brízgala však nápor dokázal ustát. Na druhé straně prověřil Žajdlíka Hajný, jenž vystřelil z prostoru mezi kruhy. Benátecký brankář ale střelu vytěsnil do bezpečí. Ve 37. Minutě Kladenští zvedali znovu ruce nad hlavu, rozhodčí však branku neuznal. V době, kdy totiž střela vylétla z hokejky, neměl Žajdlík nasazenou masku. Ve velké šanci se ocitl záhy i Tomáš Kaut, který ale odkrytou branku netrefil.

Poslední část začala výměnou puku mezi oběma týmy. Jako první se dostali ke střele hosté, Dlouhý se však ke střele nedostal a tak se do útoku vrhli Kladenští, ani oni ale neuspěli. Blízko ke vstřelení gólu měl Daniel Kružík, avšak Žajdlík měl dobře postavené tyče a kotouč tak jenom cinkl o benáteckou branku. Benátečtí se snažili s nepříznivým stavem něco udělat, avšak v zakončení nebyli dostatečně důrazní a přesní, aby dosáhli na vyrovnávací branku. Velkou šanci na vyrovnání měli i při vlastním oslabení, kdy se ke střele dostal Šír, pokus však nebyl úspěšný. Posledních pět minut bylo pro hosty jako ze zlého snu. Rytíři nejprve odskočili na rozdíl dvou branek zásluhou využité přesilovky v níž se trefil Antonín Melka, o dvě minuty později navyšoval díky svému důrazu v brankovišti Tomáš Vildumetz a do prázdné branky poté pečetil výhru 5:1 Tomáš Kaut.

Ohlasy trenérů

Jindřich Lidický (Rytíři Kladno): Začátek jsme měli lepší, bohužel jsme nedokázali dát více než dva góly. Měli jsme ještě několik možností, které jsme ale neproměnili. Od druhé třetiny se hra vyrovnala, párkrát nás podržel gólman. Ve třetí třetině jsme hru kontrolovali, pořád ale nepřicházel třetí gól. Když jsme ho dali, tak jsme se uklidnili a zápas dovedli do vítězného konce. Soupeř hrál velice dobře na to, jak má mladý tým. Měl dobrý pohyb. Bylo to vyrovnané utkání, výsledek je pro hosty nakonec krutý.

Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání. Domácí mají menší hřiště a hraje se tu rychlý hokej. Asi i pod tíhou posledního utkání, které se domácím nepovedlo ve Vsetíně, vstoupili do zápasu dobře a my měli problém s jejich pohybem. Za stavu 0:2 jsme ale vystrčili růžky a hru jsme poměrně vyrovnali. Měli jsme několik šancí a dali také kontaktní branku. Po dvou třetinách byl zápas pořád otevřený, v podstatě až do posledních pěti minut. Utkání bylo vyrovnané a bojovné, náš výkon nebyl vůbec špatný. Je těžké bezprostředně po utkání hodnotit konec zápasu. Budu se muset podívat na video, abych věděl, co se dělo při gólech, nebo co předcházelo našemu vyloučení. Posledních pět minut nás samozřejmě mrzí, protože jsme sahali po bodech.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.