26. 1. 2019 | Věra Novotná, Tomáš Nejedlo

Havířov u Jizery těsnou výhru uhájil

50., sobota 26. 1. 2019
Benátky n.J. - Havířov BEN - HAV
Kulaté 50. kolo Chance ligy u Jizery svedlo mezi sebe celky Benátek a Havířova. Domácí ani na čtvrtý pokus nedokázali v letošní sezóně obrat Slezany o body a nakonec padli 2:3. Po vyrovnání Špačka patřil hostům závěr druhé části, kdy dvěma slepenými góly vedli 3:1. V úvodu třetí části sice snížil Klapka, leč to bylo z domácí strany vše. Těsnou výhru Havířov uhájil a na dalekou cestu domů si přibalil všechny body.
Benátky n.J.: Schwarz (Žajdlík) – Kolmann, Kunst, Žůrek, Maier, Aubrecht, Hampl – Wiencek, Chrtek, Průžek – Bittner, Šír, D. Špaček – Rychlovský, Najman, Teplý – Burda, Klapka.
Havířov: Matoušek (Bláha) – Matai, Chroboček, Staněk, Bořuta, Dudek, Rašner – Rehuš, F. Seman, Kotala – L. Bednář, Haas, Maruna – Bambula, Pořízek, Gřeš – Pawliczek, R. Veselý, O. Procházka.
Branky a nahrávky: 27. D. Špaček (Bittner, Šír), 43. Klapka (Burda) – 17. Pořízek (Gřeš, Bambula), 36. Haas (Maruna, R. Veselý), 38. Pořízek (Greš). Rozhodčí: Jechoutek, Souček - Horažďovský, Podrazil. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 201. Střely na branku: 33:39. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3.

Komentář

Hosté vlétli do úvodního dějství ve velkém stylu a Benátečtí se dlouho nemohli dostat do větší útočné příležitosti. První zákrok si Matoušek připsal po střele Chrtka, jehož pokus vyrazil mimo nebezpečný prostor. Po Chrtkovi se k zakončení dostali i Aubrecht společně s Rychlovským, avšak ani oni úspěšní nebyli. Na druhé straně se do velké šance dostal ex-benátecký Radek Veselý, jenž těsně minul benáteckou branku. V polovině třetiny museli jít Benátečtí do čtyř a Havířovští je následně uzamkli před Schwarzem, jenž likvidoval hned několik velmi dobrých pokusů hráčů AZetu. Nejblíže ke gólu měl Rehuš, jehož pokus se otřel o břevno Scharzovy branky. Druhé bnátecké vyloučení však již Havířovštví trestali. V jejím samém závěru se chopil puku na pravném křídle Radek Pořízek a poslal puk, jenž propadl Scharzovi mezi výstrojí. Také Benátečtí měli šanci při své přesilové hře, avšak kýženou vyrovnávací branku nevstřelili.

V prvních pěti minutách druhé periody měli hokejisté Benátek and Jizerou hned dvě šance, kdy mohli využít početní výhodu. V té první se jim usadit v útočném pásmu příliš nedařilo a tak dali hostům šanci zaútočit při vlastním oslabení. Bořut však tváří v tvář Schwarzovi neuspěl, neboť benátecký gólman předvedl vynikající zákrok lapačkou. Druhou zmíněnou přesilovku potrestala parta trenéra Kudrny v samotném závěru. Po ose Šír-Bittner se dostal puk až k Danielu Špačkovi , jenž měl jen za úkol usměrnit puk do odkryté klece. I nadále se poté oba týmy střídaly v držení puku a oba fanouškovské kotle tak na střídačku tajily dech při přehlídkách šancí. Havířovští příznivci mohli znovu jásat na konci 36. minuty, kdy se po někoilka přihrávkách dostal k zakončení Marek Haas. Benátečtí mohli záhy vyrovnat, neboť se do šance hnal Wiencek, který však svou kličku nedotáhl a jen těsně minul. Hráči AZetu následně splnili hokejové pořeklad - nedáš, dostaneš - když z protiútoku zvyšoval na 3:1 pro hosty svým druhým gólem v zápasu Radek Pořízek, jenž mohl za gól děkovat nešťastnému zásahu domácí obrany.

Ve 43. minutě vykřesal pro domácí naději Adam Klapka, který pohotovým zakončením zužitkoval přihrávku spoluhráče Burdy. S tímto gólem záskali Benátečtí nově nalezenou sílu a vrhli se do útoku. Už, už to vypadalo, že dostanou šanci v další přesilové hře, avšak v duchu fair-play byl faul benáteckými hráči odvolán a pokračovalo se v pěti hráčích na obou stranách. Ačkoliv Benátečtí bušili na branku Matouška, co to šlo, kýžené vyrovnávací branky se nedočkali. I čtvrté vzájemné klání nakonec ovládl Havířov poměrem 3:2.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): Stejně jako v prvním vzájemném utkání jsme i dnes byli blízko tomu, abychom dosáhli na body. Dnes to bylo těžké utkání, protože v naší sestavě bylo patnáct hráčů, kterým není ještě ani dvacet let. Soupeř měl velké a zkušené hráče, kteří hráli fyzický hokej. Musím ale říci, že se s tímto faktem kluci popasovali dobře. Soupeř využil dvě přesilové hry a nás velmi mrzí třetí inkasovaná branka, která přišla po naší chybě. Za třetí třetinu bych chtěl kluky velmi pochválit. Nesložili zbraně, dali kontaktní branku a hnali se za vyrovnáním. Bohužel nám ve třetí třetině chybělo i kousek štěstíčka k tomu, abychom zápas dotáhli do prodloužení.

Patrik Rimmel (AZ RESIDOMO Havířov): Určitě jsme rádi za tři body, které nebyly lehké. Prvních pět minut jsme hráli to, co jsme chtěli. Poté jsme z toho ustoupili, ale naštěstí jsme vstřelili branku. Až do benáteckého srovnání jsme nehráli dobře. Domácí byli určitě lepší, přesto to bylo po druhé třetině 3:1 z našeho pohledu, což ale úplně neodpovídalo. Před poslední třetinou jsme si něco řekli, co bychom měli dělat, až tak jsme to ale neplnili. Inkasovali jsme branku na 2:3, Benátečtí s mladým týmem, který hraje perfektní, moderní hokej, nás tlačili, kromě pár okamžiků, až do konce zápasu. Dnes jsme určitě nebyli lepším týmem, ale šťastnějším.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.