13. 2. 2019 | Tomáš Nejedlo

Žajdlík v souboji s Porubou slavil čisté konto - Benátky zvítězily 2:0

55., středa 13. 2. 2019
Benátky n.J. - Poruba BEN - SAR
Šest zápasů čekali benátečtí hokejisté na výhru. Tuto sérii utnuli v domácím souboji s Porubou, kterou dokázali zdolat výsledkem 2:0. Matěj Žajdlík si připsal čtyřiatřicet zákroků a vychytal své první čisté konto v letošní sezóně! První gól vstřelil v závěru druhé části hry obránce Maier, když uplatnil důraz před brankou a druhou trefu pak obstaral střelou od modré čáry kapitán Špaček. Za svou bojovnost si Benátky vítězství rozhodně zasloužily. Třetí domácí duel v řadě pak Kudrnovu partu čeká už tuto sobotu, kdy k Jizeře zavítá Vsetín.
Benátky n.J.: Žajdlík (Pařík) – Žůrek, Havlín, Aubrecht, Kunst, Klodner, Maier, Poizl – Wiencek, Chrtek, Šír – Rychlovský, Najman, D. Špaček – Žemba, Bittner, Burda – Čech, Šafařovský, Šeliga.
Poruba: Kůdela (Tadeáš Dvořák) – Slavík, Ovčačík, Šnajnar, Urbanec, Padrnos, Pastor – Illéš, Kanko, J. Káňa – Dufek, Hudeček, Guman – Václavek, T. Jáchym, Ďurač – Ollender, Baláž, Toman – Alexejev.
Branky a nahrávky: 40. Maier (Wiencek), 50. D. Špaček (Najman, Klodner). Rozhodčí: Šindel, Valenta - Šimán, Tvrdík. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 135. Střely na branku: 22:34. Průběh utkání: 2:0.

Komentář

První třetina nenabídla žádný gól, avšak ani šancí mnoho nebylo. První příležitost ke skórování se před domácími otevřela v závěru 7. minuty, kdy hráli zkrácenou přesilovku pěti proti třem. V ní však nic nevymysleli, navíc už ve čtyřech pláchl benátecké obraně zkušený Kanko, ale v samostatném nájezdu svou střelou Žajdlíka nepřekvapil. Ani Poruba svou první početní převahu nesehrála dobře a paradoxně to byly Benátky, kdo v oslabení mohl jako první pohnout skórem. Najman pláchl do brejku s Rychlovským, sám zkusil střelu, jenže Kůdela si mezírku mezi betony pohlídal.

Do druhé třetiny vstoupili Benátečtí hezkou kombinační akcí, kdy Rychlovský prohodil puk mezi dvěma bránícími hráči a Špaček se tím dostal sám před hostujícího brankáře. Zkusil kličku, ale dostal se až příliš z úhlu a mířil jen do boční síťky. V následné přesilovce Benátek to třikrát od modré zkusil obránce Havlín – dvakrát mu jeho střely zblokovali obránci, potřetí úspěšně zasáhl Kůdela.

Také Poruba dostala možnost dvojnásobné převahu, a to dokonce minutu a půl. Po závaru před brankou Žajdlík i s notnou dávkou štěstí ustál odraz puku i Káňovu dorážku. Benátecký gólman dobře zasáhl i proti střele Hudečka po podklouznutí Žůrka, následně pak Toman z nadějné pozice netrefil odkrytou klec. Přesto se v samém závěru druhé části skóre poprvé měnilo. Wiencek se prokličkoval před Kůdelu a na chvíli volný kotouč dorazil za brankovou čáru dojíždějící Patrik Maier - 1:0.

Aktivnějším týmem úvodu třetí periody byla Poruba. Ovčačíkovu nenápadnou střelu vyrazil Žajdlík špičkou svého betonu, další dva závary přestáli Benátečtí jen se štěstím. Pak už Benátky opět hru vyrovnaly a odměnou jim byl druhý gól. Daniel Špaček vystřelil z prostoru modré čáry a Kůdela přes hradbu těl před sebou registroval puk až v síti – 2:0. Porubští se snažili o zdramatizování výsledku, ale u Jizery jim ve středu prostě nebylo souzeno. V závěru ještě Porubští sáhli ke hře bez brankáře, jenže ani to jim nepomohlo.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): Poruba přijela se zkušenými hráči. Jejich tým je velmi dobrý. Za vítězství jsme strašně rádi. Od brankáře až po posledního hráče zaslouží všichni velkou pochvalu. Kluci dnešní zápas tvrdě odpracovali. Máme radost z dobře ubráněných oslabení a také z toho, že jsme neinkasovali. Též mě těší, že jsme hráli obětavě, zblokovali jsme spoustu střel. Velice dobře jsme rozložili veškeré síly. Zkrátka tohoto vítězství si strašně moc ceníme. Pro nás to je velká výhra.

Miloš Holaň (RT TORAX Poruba 2011): Pro mě je dnešní zápas obrovským zklamáním. Začátek utkání byl poznamenán vyloučením, ke kterému se těžko budu vyjadřovat. Nedáme gól ani proti juniorskému celku, a to nechci snižovat kvalitu Benátek. Nechápu naše hráče, jak mohou takto k utkání přistoupit a i ho dohrát. Zítra se budou mít na co těšit.

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.


28.12.2023

Plíšek do Hronova

Dvacetiletý útočník Jindřich Plíšek opouští Benátky nad Jizerou, bylo mu ukončeno hostování z Mladé Boleslavi. Jeho novým působištěm se stal tým HC Wikov Hronov, kde sehrál již domácí utkání s pražskou Kobrou. V letošní sezóně v benáteckém dresu Plíšek sehrál 12 zápasů s bilancí 0+1.