8. 8. 2019 | Věra Novotná

Strůjci výhry nad Pavlodarem? Wiencek a Hrstka!

přát., čtvrtek 8. 8. 2019
Benátky n.J. - Pavlodar BEN - PAV

Stejný soupeř, stejný výsledek, opačný vítěz. Přesně tak by se dal shrnout první přípravný duel u řeky Jizery mezi Benátkami a kazašským týmem Irtyš Pavlodar. Oba soupeři se střetli již v minulé přípravě, kdy se radovali zástupci Kazachstánu z výhry 4:0. Stejný výsledek svítil na tabuli i tentokrát, z výhry se však tentokrát radovali Benátečtí. Velkou zásluhu na pomylsných třech bodech měl
Petr Wiencek, jenž si připsal 3 body (1+2). Druhou hvězdou večera byl mladý brankář Jakub Hrstka, který si připsal čisté konto.
Benátky n.J.: Hrstka – Žůrek, Niko, Kovář, Kunst, Aubrecht, Buchtela, Had – Wiencek, Šír, Průžek – Špaček, Chrtek, Rychlovský – Půček, Bittner, Jiruš – Hotěk, Šafařovský, Klapka.
Pavlodar: Chomutov – Kuršuk, Namestnikov, Išmameťjev, Putilov, Lipin, Miljukov, Volgin, Kříž – Žiljakov, Razvadovsky, Titov – Děmidov, Volkov, Sošnikov – Samoljov, Gasnikov, Ajdaš – Atachanov, Štefan, Mitenkov – Makutskij.
Branky a nahrávky: 38. Šír (Wiencek, Buchtela), 43. Aubrecht (Wiencek, Šafařovský), 48. Wiencek, 50. Niko (Bittner, Hotěk). Rozhodčí: Müller, Škrobák – Horažďovský, Kotlík. Vyloučení: 11:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 26:31. Diváci: 90. Průběh utkání: 0:0, 4:0.

Komentář

První přípravné utkání u řeky Jizery, mezi Benátkami a kazašským Pavlodarem, začalo rovnoměrně rozloženými šancemi na obou stranách, při nichž se oba maskovaní muži dostali do potřebné provozní teploty. Větší šanci na úvodní branku měli domácí, ba co víc, v polovině první dvacetiminutovky měli obrovskou šanci v přesilové hře pěti proti třem. V početní výhodě však nedokázali najít v útočné třetině pevný led pod nohama, a brankář Chomutov si tak nemusel dělat příliš velké starosti. Také tým z Kazachstánu dostal šanci zkusit si hru v pěti proti čtyřem, avšak se stejným bezgólovým výsledkem. Mladý brankář Hrstka, pro nějž byl toto první duel mezi muži, musel v závěru třetiny čelit ještě nepříjemné dorážce Gasnikova, avšak oba týmy odcházely do šaten za stavu 0:0.

Také na začátku prostřední části se Benátečtí museli bránit přesilové hře Pavlodaru a oslabení zvládli i tentokrát na výbornou. I nadále hru přerušovaly hvizdy rozhodčích, kteří posílali hráče na trestnou lavici. Díky tomu měli hráči více prostoru při hře čtyři na čtyři, a právě tehdy, začal vystrkovat růžky Petr Wiencek. Činili se i jeho spoluhráči. Žůrek měl na začátku 29. minuty slibně vypadající šanci na hranici kruhu, avšak Chomutovova lapačka byla rychlá. Domácí stupňovali tlak, a nepovolili ani v dalším oslabení. Klapka poslal puk na Hoťka, jehož pokus Chomutov musel zneškodnit nadvakrát. Následně se v oslabení snažil prosadit Šír, ale i tentokrát kazašskému brankáři pomohla jeho lapačka. Benátečtí bušili na branku gólmana Chomutova, a po zásluze byli za své úsilí odměněni. Ve 38. minutě se ve zmatku na brankovišti zorientoval nejlépe Jan Šír, který protlačil puk za brankovou čáru skrze ležícího Chomutova a otevřel tak gólový účet. Záhy na něj mohl navázat Niko, avšak mířil až moc přesně - trefil tyčku.

Diváci ve třetí třetině nemuseli na další branku dlouho čekat. V závěru 43. minuty se totiž na modré čáře napřáhl David Aubrecht a propálil vše, co mu stálo v cestě. Následně byl ze své připravenosti vyzkoušen i benátecký brankář Hrstka, který však ale pohodlně lapil všechny pokusy pavlodarských střelců. S vidinou jistého mladého gólmana se tak Benátečtí mohli vrhnout znovu do útoku. Petr Wiencek vypíchl v obranné třetině puk a za stíhání dvou soupeřových obránců se vyřítil vstříct kazašské brance. Puk se na malý okamžik zastavil u tyčky Chomutovovy branky, avšak gólman už byl ve skluzu k druhé tyčce a Wiencekovi již nic nebránilo dokončit své dílo. Na konečných 4:0 pečetil o minutu později důraznou hrou v brankovišti Ján Niko. Zbývajících deset minut bylo důležitých především pro brankáře Hrstku, který se prochytával k prvnímu čistému kontu při svém prvním zápase mezi dospělými. Horko mu bylo především v 56. minutě, kdy se ke střele napřáhl Gasnikov. Hrstkovi poté muselo ještě dlouho zvonit v uších poté, co puk trefil spojnici benátecké branky. Nakonec se ale již skóre neměnilo a Benátečtí tak slavili první výhru v přípravě.

Ohlasy trenérů

Valdemar Jiruš (HC Benátky nad Jizerou): Utkání se nám povedlo. Tým tvrdě a poctivě pracoval. Odměnou za to bylo vítězství. Jsme strašně rádi, že se v zápase objevily věci, na kterých v tréninku pracujeme. Kluci naše pokyny plnili od první do poslední minuty. Hráčům děkuji za dobrý výkon.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.