19. 8. 2019 | Tomáš Nejedlo

Sokolovský nováček potvrdil u Jizery přípravnou neporazitelnost

přát., pondělí 19. 8. 2019
Benátky n.J. - Sokolov BEN - SOK
Nováček nadcházejícího ročníku Chance ligy Baník Sokolov dosud v přípravném období ještě neprohrál. Čtvrtou výhru si svěřenci Karla Mlejnka připsali na benáteckém ledě, kde uspěli v přestřelce nakonec 5:4. Zápas se výsledkově lámal na přelomu druhé a třetí třetiny, kdy se hosté nejprve téměř se sirénou ujali vedení a poté je Přindiš poslal do dvoubrankového náskoku. Po snížení Dlouhého už Benátky vyrovnat nestihly. Už v úterý však hrají opět doma, to změří síly s německými Drážďany.
Benátky n.J.: Žajdlík (Hrstka) – Hampl, Kolmann, Kunst, Buchtela, Žůrek, Niko, Fereta – Wiencek, Šír, Duda – Špaček, Chrtek, Šafařovský – Dlouhý, Bittner, Šeliga – Vomáčka, Křepelka.
Sokolov: Kuchař (Kašpar) – Přindiš, Vodička, M. Rohan, Přibyl, Bernáth, Zavřel – Kovařík, T. Rohan, Vracovský – Zadražil, Kuběna, Osmík – Švec, Stříbrný, Vrána – Kverka, Čejka, Bečvář – Čurda.
Branky a nahrávky: 19. Duda (Niko), 22. Špaček (Chrtek), 37. Kolmann (Křepelka), 53. Dlouhý (Bittner, Kolmann) – 17. Bečvář (Kverka, Čurda), 22. Kovařík (Přindiš, T. Rohan), 25. Kovařík (Kverka), 40. Čejka (Čurda), 44. Přindiš (Bečvář). Rozhodčí: Smitka, Wagner - Gabriel, Zmeškal. Vyloučení: 8:5. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 36:28. Diváci: 110.

Komentář

Jako první v utkání zahrozil sokolovský Baník, konkrétně Tomáš Rohna, který si po deseti minutách hry vyjel do střelecké pozice, avšak těsně minul. Přesto šli Severočeši do vedení. V 17. minutě po pěkné kombinaci zakončoval Jan Bečvář, a přestože si Žajdlík na puk sáhl, v cestě do branky mu nezabránil - 0:1. Z vyrovnání se Benátky radovaly celkem záhy. Krásný pas od Nika přesně našel na modré čáře najíždějícího Radka Dudu a hráč s takovými zkušenostmi si se zakončením obvykle ví rady - 1:1.

Druhou třetinu začali lépe domácí, při hře ve čtyřech šli poprvé a také naposledy v tomto utkání do vedení. Daniel Špaček zmátl Kuchaře a švihem upravil skóre - 2:1. Jenže ještě v téže minutě bylo srovnáno. Lubomír Kovařík tečoval Přindišovu střelu ve zkrácené přesilovce a začínalo se opět od začátku - 2:2. Ve 25. minutě už Baník vedl, bylo to opět v početní převaze a střelcem znovu Lubomír Kovařík - 2:3.

Domácí poté dostali možnost dvojnásobné přesilové hry, jenže v ní prakticky vůbec sokolovskou branku neohrozili. Přesto Středočeši srovnali gólový účet zápasu, Petr Kolmann napřáhl na modré čáře a z této pozice to zkušený benátecký zadák umí. Jeho přesná střela skončila přesně za Kuchařem - 3:3. Bláznivá třetina pokračovala dál, na konci 37. minuty sice hosté dostali puk do branky, jenže pro posunutou klec gól nemohl být uznán. To však neplatilo při situaci prakticky se sirénou, kdy Michael Čejka ještě stihl překonat Žajdlíka a Sokolovští gólem do šatny opět vedli - 3:4.

Duel se zlomil ve 44. minutě, když Baník odskočil na rozdíl dvou branek. Petr Přindiš patrně s přispěním teče jednoho z benáteckých hráčů dostal popáté puk za Žajdlíkova záda a dobře hrající Sokolov šel do trháku - 3:5. Benátky se podobně jako v předchozím duelu proti Weisswasseru ani za nepříznivého stavu nevzdaly, na konci povedené kombinace byl Adam Dlouhý a dostal Středočechy opět na dostřel - 4:5. Kýženého vyrovnání se ale celek od Jizery nedočkal, a to ani po šanci Dudy nebo velkého závaru v závěrečných vteřinách utkání.

Ohlasy trenérů

Valdemar Jiruš (HC Benátky nad Jizerou): V první třetině jsme nehráli náš hokej a naši hru. Před druhou třetinou jsme si něco řekli a náš výkon se zlepšil. Dostali jsme se do vedení, ale našimi hloupými vyloučeními jsme soupeři darovali přesilové hry, které využil. V závěru druhé třetiny jsme inkasovali hloupý gól po nepozornosti jednoho z našich obránců. Tohle se nám stávat nemůže. Jeden gól jsme si dali vlastní, poté jsme dostali tuto lacinou branku. Je to stále dokola, že takto mladý tým tyto chyby dělá. Samozřejmě vlastní gól byl nešťastný, avšak ten další laciný gól plyne z podcenění dané situace. Samozřejmě nás to mrzí. V poslední třetině jsme hráli velice slušně, měli jsme spoustu šancí. Podobný šťastný gól, který dal soupeř, nám tam nespadl. Dnes jsme si to v efektivitě koncovky vyjedli až do dna. Soupeři gratulujeme k vítězství.

Karel Mlejnek (HC Baník Sokolov): Měli jsme velmi dobrý vstup do utkání. V první třetině jsme byli lepším týmem. V průběhu utkání soupeř vyrovnával hru. Řekl bych, že ve třetí třetině otěže zápasu dokonce přebral do svých rukou. Soupeře hodnotit nebudu. Máme před sebou hodně práce. V utkání byly úseky nebo fáze hry, kdy nám Benátky ukázaly, na čem jako nováček soutěže máme pracovat.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.