22. 8. 2019 | Tomáš Suchánek, Tomáš Nejedlo

Přestřelku zvrátilo Ústí na svou stranu v závěru

přát., čtvrtek 22. 8. 2019
Ústí n.L. - Benátky n.J. UNL - BEN
Jedenáct branek na ústeckém ledě, pořádná přestřelka! Tři stovky diváků viděly ofenzivní přípravný duel, v němž nakonec domácí Slovan udolal prořídlou benáteckou sestavu výsledkem 7:4, avšak rozhodující tři trefy Severočechů přišly až v závěrečných čtyřech minutách utkání. Duel rozhodly povedené přesilovky domácích, kdy dvakrát skórovali, oproti těm benáteckým - vždyť hosté sami dvakrát inkasovali ve vlastním oslabení! Další duel čeká Benátky v úterý 27. srpna, kdy doma hostí Litoměřice.
Ústí n.L.: Stahl – Brož, Veber, Hes, Zdvořáček, Trončinský, Mareš, Zich, Müller – Severa, Roubík, Vildumetz, Havel, Merta, Bláha O., Maršou, Wojnar, Kordule, Kalaj, Filip, Bláha M.
Benátky n.J.: Žajdlík – Kunst, Kolmann, Aubrecht, Buchtela, Hampl, Niko, Fereta, Duda, Šír, Wiencek, Špaček, Chrtek, Půček, Dlouhý, Bittner, Šeliga
Branky a nahrávky: 2. Wojnar (Trončinský), 25. Havel (Merta), 34. Vildumetz (Roubík, Veber), 37. Severa (Vildumetz), 56. Maršoun (Vildumetz), 56. Maršoun (Wojnar), 60. Havel – 19. Špaček (Chrtek), 23. Wiencek (Buchtela), 31. Chrtek (Špaček), 36. Dlouhý (Bittner). Rozhodčí: Místecký, Knapík – Biedermann, Janíček. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 300. Střely na branku: 23:33. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4, 7:4.

Komentář

Úvod utkání pojaly oba celky velmi svižně a těžilo z toho domácí Ústí. První střídání po návratu do ústeckého dresu ozdobil ranou od modré Marek Trončinský a kotouč za záda Žajdlíka dorazil pohotově Jakub Wojnar – 1:0. Po vstřelené brance pokračoval Slovan v útočné aktivitě, ale další dorážku, tentokrát z hole Jiřího Severy lapil hostující brankář. Po vyloučení Dlouhého si poté zahráli domácí první přesilovou hru, a ač ji odehráli s kotoučem na holi v útočné třetině, žádnou velkou šanci si nevypracovali. V další početní převaze pálil hodně jedovatě od modré ústecký odchovanec Vladimír Brož, ale jeho projektil těsně minul pravou tyč. Těsně po polovině první třetiny se také musel zapotit domácí brankář David Stahl, jenž kryl z bezprostřední blízkosti pokus zkušeného Radka Dudy. Závěr první třetiny představoval spíše boj, z kterého vytáhl slušnou střelu od modré Vratislav Kunst, domácí brankář byl však připraven. Minutu a patnáct vteřin před první sirénou dostal krásnou žabičku do jízdy Daniel Špaček a ranou přesně pod horní tyč srovnal skóre – 1:1.

Vstup do druhé periody měly o něco lepší Benátky, ale David Stahl si počkal na dlouho avizovanou ránu Ondřej Buchtely z pravé strany. Za aktivitu byli přeci jen hosté odměněni vedoucí brankou, když střelu Ondřeje Buchtely od modré tečoval chirurgicky přesně Petr Wiencek – 1:2. Slovan dostal vzápětí možnost přesilové hry a tu také využil. Po ideální přihrávce Davida Merty pálil z první naprosto přesně Jan Havel – 2:2. Benátky měly také možnost přesilové hry, ale branku v ní zavřel David Stahl, který si připsal několik perfektních zákroků. Velkou šanci spálil v polovině utkání Radek Duda, který v situaci dvou proti jednomu těsně minul horní růžek. Těsně po polovině hrací doby vypálil od modré Ondřej Chrtek a kotouč zapadl až za překvapeného Davida Stahla – 2:3. Slovan však dostal opět možnost přesilové hry a opět trestal. Dlouhý zámek ukončil nádhernou přihrávkou Jaroslav Roubík a Tomáš Vildumetz kotouč poslal do odkryté branky – 3:3. Hosté však opět překlopili skóre na svou stranu, oku lahodící kombinaci zakončil z mezikruží Adam Dlouhý – 3:4. Vedení si Benátky moc dlouho neužily. V oslabení ujela dvojice Tomáš Vildumetz a přesně zakončující do horního růžku Jiří Severa – 4:4.

V úvodu závěrečné části měl Slovan možnost přečíslení třech proti dvěma, ale Ondřej Bláha z dobré pozice nezakončil. Na druhé straně kryl tečovanou ránu od modré David Stahl. Jakub Wojnar mohl poslat domácí do vedení, ale narazil při svém nájezdu z levé strany na brankáře Žajdlíka. V následující přesilovce mohl poslat, po hrubce domácích, Benátky do vedení Ondřej Buchtela, ale sám před Stahlem neuspěl. Čekání na vedoucí branku neukončil ani ranou z levého kruhu domácí Václav Veber. Třetí třetina byla ve znamenání čekání na branku a tu se nepodařilo vstřelit ani Martinu Bláhovi, který vymíchal obranu hostů, nicméně kotouč za tyč nezasunul. Ve hře ve při čtyřech dostal hodně prostoru na brankovišti Ladislav Bitnner, avšak ani jeho rána po ledě nezměnila stav utkání. Pět minut před koncem základní hrací doby došlo dokonce na pěstní souboj, když si to jako chlapi rozdali Martin Bláha s Ondřejem Buchtelou. Vedoucí branku a vedení na svou stranu se nakonec podařilo překlopit domácím. Tomáš Vildumetz narýsoval přesnou kolmici a samostatný nájezd proměnil Petr Maršoun - 5:4. O pár vteřin později se radoval Petr Maršoun znovu, když dorazil volný kotouč za Žajdlíka – 6:4. V závěru si vzal hostující trenér Valdemar Jiruš ještě oddechový čas a zkusil hru bez brankáře, ta se však neujala a Slovan brankou do odkryté klece z hole Jana Havla uzavřel skóre – 7:4.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mareš (HC Slovan Ústí n.L.): „My jsme rádi, že jsme konečně vyhráli, těch porážek už bylo hodně a potřebovali jsme si zvýšit hlavně sebevědomí. Dali jsme hodně branek, což je dobré pro fanoušky. Tenhle týden jsme začali nacvičovat přesilovky, tak jsem rád, že jsme v nich vstřelili dvě branky a snad se nám v nich bude dařit i v dalších zápasech. “

Valdemar Jiruš (HC Benátky nad Jizerou): „ My jsme měli špatný vstup do první třetiny, ale naštěstí se nám v závěru třetiny podařilo srovnat. Ve druhé třetině jsme hráli parádní hokej, když jsme vstřelili pěkné branky po nacvičených situacích, naopak jsme ale byli potrestáni za naši nedisciplinovanost brankami v oslabení. Utkání rozhodlo naše špatné střídání, když jsme pustili soupeře do brejku a ten vstřelil rozdílovou branku. Zkusili jsme zariskovat v závěru, ale soupeř nás potrestal. Z produktivity jsme dnes dostali lekci a soupeři gratulujeme k vítězství. My si utkání rozebereme na videu, náš mladý tým se z chyb poučí a bude pokračovat v tvrdé práci. “

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.