6. 3. 2021 | Kateřina Kubatková, Tomáš Nejedlo

Benátky v Litoměřicích dotahovaly skóre marně

33., sobota 6. 3. 2021
Benátky n.J. - Litoměřice BEN - LTM
Netradičně v Litoměřicích sehrály Benátky svůj "domácí" zápas 33. kola Chance ligy, neboť provoz zimního stadionu v Benátkách už byl pro tuto sezónu ukončen. V první třetině se Stadionu povedlo odskočit na rozdíl tří branek, aby se však Benátečtí následně dostali po trefách Strnada a Šafařovského na dostřel jediného gólu. Bohužel vyrovnat už se Středočechům nepovedlo a v poslední době ve velké formě hrající Litoměřice poté uklidnil čtvrtou trefou zkušený Svoboda. Definitivní razítko výhře 5:2 pak dal do prázdné Válek. Sezónou Benátečtí uzavřou v pondělí, když budou hosty na Slavii.
Benátky n.J.: Král (Žajdlík) – Böhm, Štibingr, Aubrecht (A), Bieniek, Hampl, Kovář – Jiruš, Čederle, Pabiška (C) – Wiencek (A), Jansa, Daniel Svoboda I – Strnad, Šafařovský, Křepelka – Kollert, Putz, Had.
Litoměřice: A. Beran (Sklíba) – Výtisk (C), Baláž, Háva, J. Holý, Jebavý (A), Černohorský, Tomek – M. Beran (A), Miškář, Procházka – Válek, Jícha, T. Svoboda – L. Stehlík, Urban, Konečný – Berka, Soukup, Jánský.
Branky a nahrávky: 20. Strnad (Křepelka, Šafařovský), 34. Šafařovský (Strnad, Aubrecht) – 3. M. Beran (Miškář, Procházka), 5. T. Svoboda (Baláž, Konečný), 16. Procházka (M. Beran, Miškář), 46. T. Svoboda (Válek, Jícha), 59. Válek (Procházka, Výtisk). Rozhodčí: Hucl, Šindel – Podrazil, Tvrdík. Vyloučení: 4:1. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 0. Střely na branku: 27:42. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:5.

Komentář

Už v 1. minutě zvedl rozhodčí pravici a vyloučil v řadách domácích Martina Böhma za podrážení. Kališníci dostali výhodu v podobě přesilovky, kterou dokázali využít ve svůj prospěch. Martin Procházka nahrál kotouč z pravého kruhu před bránu, kde byl připravený Matěj Beran, jenž puk nasměroval k levé tyči Královy svatyně. Hosté se tak rychle ujali jednobrankového vedení.

O dvě a půl minuty se kališníci prosadili znovu. Na vnitřní hranici levého kruhu zpracoval nahrávku Tomáš Svoboda a zakončil opět k levé tyči domácího gólmana. Sedmnáctiletý Daniel Král se z předešlé situace nepoučil a do stejného místa obdržel gól znovu.

V čase 15:18 se stav na světelné tabuli změnil na 0:3. Stadion domácím opět dokázal, jak umí trestat vyloučení. Matěj Beran vyslal kotouč zpoza branky na levý kruh, přesně na hůl Martina Procházky, který bez problému prostřelil benáteckého maskovaného muže a zajistil kališníkům tříbrankové vedení.

Domácí se nenechali zahanbit a čtyřicet vteřin před koncem se prosadili také. Šafařovský zavezl kotouč po pravém mantinelu do útočného pásma, předal puk Křepelkovi do mezikruží. Ten nevystřelil a nahrál ještě Vojtěchu Strnadovi, který zakončil do odkryté Beranovy klece. Po první periodě odcházely týmy do kabin za stavu 1:3.

Ve druhé periodě fanoušci čekali na gól celých třináct minut. Celou akci započal Vojtěch Strnad, jehož střelu od pravého mantinelu dokázal Adam Beran vyrazit pravým betonem. Odražený kotouč ovšem skončil na holi Petra Šafařovského, který byl úspěšný a snížil ztrátu domácích na jednobrankovou.

V poslední části se naopak prosadili hosté. Po souhře u pravého mantinelu se dostal k zakončení z levého kruhu Tomáš Svoboda, který si „vymíchal“ domácího gólmana a poslal kotouč za Králova záda. Stadion tak Benátkám odskočil na rozdíl dvou branek. Střelou do prázdné klece zpečetil výhru Litomeřic Lukáš Válek a kališníci tak zvítězili 5:2

Ohlasy trenérů

Valdemar Jiruš (HC Benátky nad Jizerou): „Neměli jsme dobrou první třetinu. Potom jsme byli soupeři vyrovnaným soupeřem, ve druhé třetině jsme ho navíc dostali pod tlak. Nevyužili jsme ale šance, které jsme měli. Soupeři rozhodli utkání zkušení hráči, kterých má o hodně víc než my a díky tomu bere tři body.“

David Bruk (HC Stadion Litoměřice): „Jsme rádi, že jsme vyhráli. Nejsme ale úplně spokojeni s hrou, měli jsme tam hluchá místa a věci, které podle nás do hry nepatří. Doufám, že v play-off je ve hře neuvidíme. Jsme ovšem spokojeni s přesilovkami.“

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.