12. 8. 2021 | Ondřej Nejedlo

První středočeské derby patřilo Kolínu

přát., čtvrtek 12. 8. 2021
Kolín - Benátky n.J. KOL - BEN
Podruhé v řadě odjížděli benátečtí hokejisté z venkovního kluziště s prohrou. Po porážce v Ústí nad Labem se benáteckým hráčům nedařilo ani ve středočeském derby v Kolíně. Všechny tři třetiny patřili výsledkově domácímu týmu, který nakonec zvítězil přesvědčivě 5:1.
Kolín: Sejpal - Piegl, Kukla, Kachyňa, Müller, Váchal, Zdeněk, Klodner, Jelínek - Jankovský, Šafránek, Z. Král - Sklenář, Veselý, Krejčík - Svoboda, Zumr, Dvořák - Síla, Semirád, Petržilka.
Benátky n.J.: Žajdlík (54. D. Král) - Aubrecht, Žůrek, Kollert, Kunst, Hampl, Bukač - Pabiška, Dlouhý, Gajda - Klapka, Jansa, Wiencek - Křepelka, Vomáčka, Cikhart - Hájek, Dospěl.
Branky a nahrávky: 9. Šafránek (Z. Král), 10. Svoboda (Zumr, Dvořák), 29. Síla (Petržilka, Semirád), 31. Šafránek (Jankovský, Piegl), 56. Jankovský (Šafránek) - 40. Jansa. Rozhodčí: J. Doležal, Honza - Krejčí, Křivohlavý. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 290. Střely na branku: 31:18.

Komentář

Ač první minutky patřily hostujícímu týmu, do úvodní vážnější šance se dostali domácí. Šafránek ale na roztaženého Žajdlíka nevyzrál. Kanonýr domácích David Šafránek si zlepšil náladu v 9. minutě, kdy po souhře s Králem trefil odkryté místo v hostující brance. O další minutu později kolínské hlediště tleskalo znovu. To Zumr vybídl ke skórování Matyáše Svobodu, který střelou do horní poloviny branky navýšil skóre. Odpovědět mohl Klapka, který ale narazil na pozorného Sejpala.

Na začátku druhé periody se dostal do koncovky po souhře se Svobodou Zumr, jeho střela ale byla přizvednuta do ochranné sítě. Domácích hráčů byl plný led. Šafránek ani Síla ale na Žajdlíka nevyzráli. Druhý jmenovaný však ve 29. minutě slavil úspěch. Po souhře celé čtvrté lajny se Vojtěch Síla probil před hostujícího brankáře a také přesně zakončil. I po této brance domácí rychle přidali další gól. David Šafránek sice nezasáhl před brankou ideálně kotouč, ten se ale od břevna odrazil za brankovou čáru. Když už to vypadalo, že do kabin půjdou kozlové se čtyřbrankovým náskokem, protáhl se do útočného pásma Filip Jansa a mířil přesně k tyči.

Ve třetí třetině si domácí zkušeně hlídali získaný náskok. Tato část hry nenabídla příliš vážnějších šancí. Stínem utkání byla zdravotní indispozice benáteckého brankáře Žajdlíka, jehož musel na závěrečné minutky nahradit Daniel Král. Ten brzy inkasoval po další pěkné akci kolínské první lajny. Šafránek se tentokrát proměnil v nahrávače, svoji příhrou vyzval útočného kolegu Václava Jankovského, který udělal definitivní tečku za tímto zápasem.

Ohlasy trenérů

Petr Martínek (SC Kolín): Od začátku zápasu jsme byli lepší a byla jen otázka času, kdy se nám podaří vstřelit první branku. To se podařilo rychle. Dali jsme všechny pěkné góly. Celý zápas jsme měli pod kontrolou a zaslouženě jsme ho vyhráli.

Valdemar Jiruš (HC Benátky nad Jizerou): Dnes jsme zahráli špatně. Darovali jsme soupeři čtyři branky po našich individuálních chybách. Tyto nabídky Kolín neodmítl ke skórování.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!