15. 8. 2022 | Tadeáš Podolka, Tomáš Nejedlo

Z třináctigólové přestřelky vyšla vítězně pražská Kobra

přát., pondělí 15. 8. 2022
Kobra Praha - Benátky n.J. KOB - BEN
Třetí přípravný zápas benáteckých hokejistů nabídl hned třináctigólovou přestřelku. Středočeši začali na ledě pražské Kobry velmi dobře a postupně po dvou trefách Klodnera a jedné Hejňáka vedli dokonce o tři góly. Jenže domácí se sirénou snížili a ve druhé části čtyřmi góly dokonale otočili výsledek. Na Antošovo snížení našli Braničtí odpověď dalšími třemi góly a kosmetická úprava v podobě Dvořákovy trefy znamenala už jen konečný výsledek 8:5 ve prospěch Pražanů. Další příprava čeká Benátky už ve středu, to k Jizeře dorazí Děčín.
Kobra Praha: Sochůrek – Duda, Holý, Knesl, Straka, Svach, Ženíšek, Pelant – Šťastný, Kolda, Zídek, Novák, Havrda, Martínek, Petrov, Petrák, Slavíček, Janča, Míšek.
Benátky n.J.: Sejpal (37. Hofman) – Mašek, Mrkvička, Klodner, Antoš, Tondr, Šípek, Kulvejt – Špaček, Bříška, Havlas, Zumr, Šafránek, Stehlík, Dvořák, Král, Křenek, Hejňák, Bouřil, Husák.
Branky a nahrávky: 20. Zídek (Šťastný), 26. Havrda (Holý, Petrov), 28. Petrov (Pelant, Novák), 32. Kolda (Zídek, Šťastný), 37. Martínek (Pelant), 45. Šťastný (Slavíček), 47. Martínek (Novák, Svach), 48. Šťastný (Kolda, Knesl) – 5. Klodner (Stehlík), 18. Klodner (Bříška), 20. Hejňák (Klodner), 42. Antoš, 53. Dvořák (Stehlík, Klodner). Rozhodčí: Ovsík – Maňák, Stacho. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 35:33. Diváci: 150. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 5:3, 5:4, 8:4, 8:5.

Komentář

Branka domácích hokejistů byla v ohrožení už od úvodu zápasu. Po 34 vteřinách se dostal do téměř stoprocentní šance Vojtěch Havlas, který z bezprostřední blízkosti trefil pouze mantinel za branickou klecí. O 4 minuty později se nechal vyloučit bývalý hráč Kobry Tomáš Mrkvička. Benátky udeřily právě v tomto oslabení, když Jan Klodner překvapil brankáře Pražanů Lukáše Sochůrka střelou do pravého dolního rohu. Braničtí zahrozili v 10. minutě, kdy benátecký gólman Martin Sejpal musel vytáhnout skvělý zákrok proti dorážce z hranice brankoviště. Po zbytek třetiny ale domácí tahali za kratší provaz, navíc se ve 12. minutě dostali do oslabení po faulu Zídka. Tato přesilovka Středočechů sice branku nepřinesla, ale ti stále ukazovali, že jsou favority dnešního zápasu. V 17. minutě zapsal svůj druhý gól v zápase Jan Klodner, kdy překonal Sochůrka z hranice brankoviště. V závěru první části ještě padly dvě branky. Nejprve na 3:0 pro hosty zvyšoval Pavel Hejňák, jehož střela po vhazování prošla za záda domácího brankáře. Se závěrečnou sirénou ještě snížil na dvoubrankový rozdíl Václav Zídek, který tak potrestal vyloučení Martina Tondra a využil přesilovou hru.

Druhá třetina začala ve stejném znamení, jako ta první. Benátky stále ukazovaly svou kvalitu a Kobra si vypracovávala méně příležitostí než její soupeř. Z benátecké převahy dostal domácí hokejisty rychlík Maxim Havrda, jenž předvedl v 26. minutě opravdovou hokejovou parádu. Zachytil rozehrávku na modré čáře, namířil si to na pravý kruh a pak vymetl přesně vzdálenější horní roh Sejpalovy klece. Kobře tento kontaktní gól pomohl v sebevědomí a obrana Středočechů začala hořet. Už o tři minuty později přišel vyrovnávací gól na 3:3, o který se postaral další z mladíků v dresu Kobry Daniil Petrov, jehož střela došla do sítě po rychlé souhře s Davidem Pelantem a Dominikem Novákem. Ve 29. minutě zazlobil bývalý kapitán Pražanů Kamil Bříška, na jeho pokus ale domácí jednička Sochůrek vyzrála. Kobra odpověděla mnohem silněji, a to vedoucí brankou na 4:3! Svůj první zásah v branickém dresu si připsal Matěj Kolda, který se nejrychleji zorientoval ve skrumáži před benáteckou svatyní a zavěsil. To ale zdaleka nebylo vše! Na dvougólový rozdíl pro Pražany ještě v 37. minutě zvýšila další posila Viktor Martínek. Po čtvrtém obdrženém gólu v jedné třetině pak mazal na střídačku Martin Sejpal, jehož nahradil Daniel Hofman. Kobra ve druhé periodě zcela přejela Středočechy, kteří nedokázali odpovědět na její fantastický útočný výkon. Sochůrek ještě ve 40. minutě vytáhl jeden ze svých skvělých zákroků, když na čáře zachytil nebezpečnou dorážku. Domácí tak zakončili druhou třetinu se slibným vedením 5:3!

Ve třetí periodě dokázali již po třech odehraných minutách Středočeši snížit na rozdíl jedné branky, když Sochůrka překonal ex-branický Milan Antoš. Další zásah do dnešní přestřelky přidala kobří opora Tomáš Šťastný, a tak se opět vrátilo dvoubrankové vedení pro Kobru v poměru 6:4. Kobra pokračovala ve skvělém výkonu a v 47. minutě se dostala dokonce na rozdíl tří branek! Svůj druhý gól v utkání si připsal Viktor Martínek. Na 8:4 o minutu později ještě upravil skóre Aleš Knesl, jehož tvrdá rána zapadla přesně pod horní tyčku. Benátky ale dokázaly v 53. minutě snížit na 8:5 zásluhou Jana Dvořáka. Další góly v Braníku už diváci sice neviděli, ale Kobra si připsala první vítězství v přípravě, a to proti jednomu z favoritů!

Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): První třetina byla z naší strany špatná, což nás vedlo k překopání jednotlivých formací. Potřebovali jsme, aby kluci více zapadli do našeho herního systému. Od druhé třetiny bylo z naší strany vidět nasazení. Hráli jsme to, co jsme potřebovali a byli lepší. To se projevilo i na výsledku druhé části, kterou jsme vyhráli 4:0. V posledním dějství už zápas neměl takové tempo, ale konečné skóre, zejména proti týmu jako jsou Benátky, je pro nás určitě dobrý výsledek.

Antonín Nečas (HC Benátky nad Jizerou): Odehráli jsme dobrou první třetinu. Vedli jsme 3:0. Trošku nás mrzí branka na 1:3 v poslední vteřině. Ve druhé třetině soupeř zvýšil aktivitu, hrál jednoduchý hokej. Pro nás to byla špatná třetina, prohráli jsme ji 0:4. Góly jsme obdrželi zejména z předbrankového prostoru, v němž to naši beci nečistili. Zkusili jsme se ještě vrátit do zápasu v závěrečné třetině. Hru jsme stáhli na tři útoky. Kvůli druhé třetině se nám toto utkání nepodařilo otočit.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!