14. 9. 2022 | Tomáš Nejedlo

Letňany v generálce na start druhé ligy u Jizery dominovaly

přát., středa 14. 9. 2022
Benátky n.J. - Letňany BEN - LET
Poslední přípravný zápas před startem druhé hokejové ligy benáteckým hokejistům herně ani výsledkově nevyšel. Velmi kvalitnímu soupeři z Letňan Středočeši doma podlehli vysoko 1:8, když Pražané dominovali v celém průběhu utkání a dokázali se prosadit také gólově. Jediný úspěch benáteckého týmu zaznamenal ve druhé třetině Jan Dvořák. Nyní už Benátky čeká první kolo a věřme, že domácí zápas ve středu 21. září proti Hronovu bude úplně o něčem jiném!
Benátky n.J.: Sejpal (33. Šuhájek) – Mrkvička, Klodner, Antoš, Tondr, Kulvejt, Mašek, Šípek – Šafránek, Bříška, Peca – Stehlík, Havlas, Zumr – Křenek, Král, Dvořák – Kusý, Hejňák.
Letňany: Brázdil – Chalupa, Havelka, Patzelt, Guryevsky, Čížek, T. Pejchal, Fiala – Uhlík, Arnošt, Wojnar – Řepík, Kastner, Hozák – K. Pejchal, Kropáček, Kellerstein – Vacín, Labuzík, Poul – Švec.
Branky a nahrávky: 26. Dvořák (Mrkvička) - 8. Kropáček (K. Pejchal), 9. Uhlík (Havelka, Kastner), 13. Hozák (Kastner, Patzelt), 27. Vacín (Švec), 33. Kellerstein (Kropáček), 55. Labuzík (Havelka, Brázdil), 55. Labuzík (Vacín, Patzelt), 59. Vacín (Labuzík, T. Pejchal). Rozhodčí: Wagner - Brož, Kettner. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 25:41.

Komentář

První třetina patřila na benáteckém ledě jednoznačně hostům. Ti totiž hýřili aktivitou a odměněni za to byli hned třemi brankami. První šanci však měl benátecký Bříška, ale na puk těsně nedosáhl. Na druhé straně nejprve zahrozil sám před Sejpalem Kropáček a pak už se hosté radovali z první vstřelené branky. Po sedmi minutách hry využil zmatku v obranném pásmu Benátek Vojtěch Kropáček a po ledě poslal puk za roztaženého Sejpala do branky – 0:1. Následně hosté využili i svou první přesilovou hru v utkání, Jiří Uhlík měl dostatek času i prostoru na střelu a trefil se přesně – 0:2.

Dvanáct minut hry uplynulo z první třetiny a hosté v ten moment šli do tříbrankového trháku. Střelu od modré čáry v podání Jiřího Hozáka zaregistroval Martin Sejpal až ve své brance – 0:3. Nutno podotknout, že hosté v ten moment byli skutečně jasně lepším týmem a vedli zaslouženě. Benátecký gólman podržel svůj tým i zkraje druhé části hry, když se zaskvěl při šanci Kastnera a následně zakročil i proti příležitosti Vacína.

Ve 26. minutě se poprvé prosadily také Benátky. Jan Dvořák dostal krásnou přihrávku od spoluhráče Tomáše Mrkvičky a střelou po ledě překonal svého loňského spoluhráče z Dvora Králové Jaroslava Brázdila v letňanské brance – 1:3. Jenže snížení Benáteckých na rozdíl dvou branek trvalo jen něco málo před minutu – chybu Kulvejta potrestal Lukáš Vacín, když zvedl puk nad Sejpalův beton – 1:4.

Ve 33. minutě Letci navýšili své vedení, Adam Kellerstein se trefil přesně ke vzdálenější tyči, hosté v ten moment vedli o čtyři branky a Martin Sejpal přepustil své místo v benáteckém brankovišti svému náhradníkovi Ondřeji Šuhájkovi. V samém závěru druhé části hry unikal od poloviny hrací plochy sám na Brázdila domácí Kamil Bříška, leč blafákem na něj nevyzrál.

Ve třetí části hry padly ještě tři góly, všechny do benátecké branky. Něco málo před pět minut před koncem řádné hrací doby našel prostor nad Šuhájkovým ramenem Tomáš Labuzík a i benátecký náhradník inkasoval – 1:6. Krátce poté přidali hosté sedmý gól – bylo to opět Tomáš Labuzík a obě jeho trefy dělilo jen dvaadvacet sekund – 1:7. V samém závěru pak přišla ještě osmá trefa, střelou k tyči se prezentoval Lukáš Vacín a uštědřil tak benáteckému týmu poslední trefu – 1:8.

Ohlasy trenérů

Antonín Nečas (HC Benátky nad Jizerou): Letňany mají velice silný, bruslivý tým. Hosté šli v první třetině do vedení 3:0 a dostali se do pohody, což se v podstatě odráželo po celé utkání. Ve druhé třetině jsme tak nějak srovnali krok a nadechovali jsme se. Poté ale přišla hrubá chyba, inkasovali jsme na 1:4, to nás opět dostalo dolů. Od toho se odvíjela také hra ve třetí třetině. Letňany nás převyšovaly zejména v soubojích jeden na jednoho a také bruslařsky.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!