3. 12. 2006 | Tomáš Špringl, Mirek Ondra

Po sezóně skončím, nechal se slyšet táborský Arpád Györi

Šestatřiceletý hokejista Tábora, Arpád Györi, hraje momentálně svou poslední sezónu. Jihočeský klub tak přijde o kvalitního a zkušeného hráče. V zápase s Benátkami byl táborský útočník u prvního gólu zápasu. Arpád Györi hrával šest let v Českých Budějovicích, nejraději ale vzpomíná na mistrovský titul ve slovenské nejvyšší hokejové lize a tříleté působení v německém Wolfsburgu. Na Slovensku v dresu Dukly Trenčín otevřel sezónu 1999/2000 v prvním kole gólem, na který potřeboval pouhých dvacet vteřin. O rok později s Košicemi vybojoval titul. V letošním ročníku si připsal již 25 bodů za sedm branek a 18 asistencí. Pokud mu bude přát zdraví bude jistě oporou Kohoutů v play-off, do kterého zatím Tábor bezpečně míří.

Jaký byl Váš pohled na dnešní zápas?
Myslím, že jsme si zasloužili dostat gól před koncem. Jinak to byl dobrý zápas. Škoda té chyby před konce, že zůstali dva hráči před bránou a z toho jsme dostali gól.

V pětadvacáté minutě jste měl možnost téměř sólového nájezdu..
Já jsem vypíchl puk na červené, ale bohužel, letos mi to tolik nelepí, takže to tam nepadlo.

Jak se Vám jinak hraje za táborský tým?
Ona už je to pátá sezóna a pomalu se to chýlí ke konci, tak už to nějak dohrávám. Zatím ta sezóna vypadá dobře, i když co se týče té pohody, u mě je to trošku tím, že loňský ročník byl lepší. Uvidíme, třeba se to bude ještě zlepšovat.

Jaké má Tábor ambice v této sezóně?
U nás ambice jsou jít do play-off a v podstatě dostat se do nejlepší čtyřky. I když ten střed tabulky je vyrovnaný. Je tam devět mužstev které můžou hrát závěrečnou fázi, takže uvidíme jak se to všechno vyvine.

Zápasy s kterými týmy z naší ligy považujete za nejprestižnější?
Ony vždy ty prestižní zápasy jsou derby. My je hrajeme s Milevskem, Jindřichovým Hradcem nebo s Pískem. Nyní nás čeká zápas ve Žďáru a poté máme doma zmíněný Písek.

Panuje častý názor, že výsledky Táboru stojí a padají na Vašem výkonu..
Už jsem to slyšel kolikrát. Ale já už nejsem nejmladší a ostatní kluci v našem mužstvu bojují taky. Samozřejmě, že ti mladší kluci spoléhají na ty starší, ale myslím si že ti mladí mají také svoji sílu. Když se mi daří, je to samozřejmě lepší, ale když se nedaří mužstvu, tak jsme v tom všichni. Ale nemám pocit, že by výsledky záležely vyloženě na mě.

Vy sám jste se zmínil, že už se Vaše hokejová kariéra chýlí ke konci. Vy tedy neplánujete kariéru třeba jako Milan Kosejk z Nymburka?
Ne, plánuju v této sezóně s hokejem skončit.

Mohl byste krátce popsat Vaši bohatou kariéru?
Začínal jsem na Slovensku, pak jsem byl šest let v Českých Budějovicích. Poté jsem se vrátil na Slovensko. Než jsem přišel do Tábora, tak jsem hrál tři roky Německu z a Wolfsburg. Myslím, že už jsem se najezdil dost.

Na jaký hokejový zážitek nejraději vzpomínáte?
Mně se povedlo, že jsem se vrátil na Slovensko do Košic a získal jsem s nimi titul. To považuji za úspěch. A pak jsem byl velmi spokojený ty tři roky v Německu.

Měl jste nějaké hokejové vzory?
Mým vzorem byl v Košicích Igor Liba, s kterým jsem tam začínal první ligové zápasy.

Děkujeme za rozhovor.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!