8. 2. 2011 | Tomáš Nejedlo

Předkolo play-off začíná, po roce opět do Znojma!

Osud tomu zřejmě chtěl, aby benátečtí hokejisté v předkole prvoligového play-off opět zkřížili své hole s Orly ze Znojma. Stane se tak bez pár dnů přesně po roce, kdy se oba soupeři opět potkají ve vyřazovacích bojích. Je všeobecně známo, že play-off je zcela nová soutěž, stát se může cokoliv. Očekávejme tedy pořádné bitvy, mnohdy o každý centimetr ledu. Benátečtí jedou do města vína a okurek s touhou vybojovat alespoň jedno vítězství. Vést k tomu ale určitě bude trnitá cesta. První zápas ve znojemské Hostan aréně startuje ve středu 9. února, druhý mač následuje hned ve čtvrtek 10. února. Oba duely začnou v 17:30 hodin a jejich průběh můžete sledovat na serveru onlajny.cz

Představujeme soupeře - Orli Znojmo

V loňském předkole play-off se po čtyřzápasové sérii z postupu radovali Orli. Základ úspěchu položili Jihomoravané už na domácím ledě, když nejprve v prodloužení 4:3 a poté 3:1 zvítězili. Konec série ještě v první duelu u Jizery Benátky v nastavení odvrátili, v přestřelce čtvrtého zápasu už Znojmo uspělo a postoupilo dále do čtvrtfinále. Tam nestačilo na pozdějšího barážového účastníka Chomutov a na konci února tak sezóny pro Orly skončila.

V letošní sezóně trenérské duo Karel Soudek a Milan Kastner dává šanci především velmi mladým nadějným hráčům, a to i proto, že v průběhu ročníku se ta nejzkušenější osa týmu přestěhovala do Plzně. Konkrétně brankář Horčička a útočníci Plášek, Haman a Rachůnek. To se však na týmu příliš nepodepsalo. Také po přechodu do nového kalendářního roku někdejší extraligový účastník sbíral body, což mu po nadstavbě vyneslo šestou příčku.

Nejvíce utkání mezi tyčemi letos odchytal již zmiňovaný zkušený Luboš Horčička. Ten ale na konci měsíce prosince přesídlil do extraligové Plzně, kde se rozchytal k výborným výkonům. Nyní by ale podle slov trenéra Soudka měl být opět k dispozici Orlům. Záda mu nejspíš bude krýt mladý Ondřej Kacetl, který dostával příležitost v posledních zápasech nadstavby.

V čele kanadského bodování obránce je Lubomír Štach, jenž nasbíral osmnáct kanadských bodů a na několik zápasů se objevil i v kádru vedoucího týmu extraligy a znojemského partnera Třince. O pět bodů méně si připsal odchovanec znojemského hokeje Jan Lattner a v první trojce najdeme také Tomáše Kolafu. Toho si benátečtí fanoušky budou jistě pamatovat z jeho působení u řeky Jizery v ročníku 2008/09, kdy pomohl svými výkony k tažení do čtvrtfinále play-off. Na marodce Znojemských je zkušený Jiří David, který tak úvodní duely předkola zřejmě vynechá.

Nejproduktivnějším Orlem se s dvaatřiceti body stal Vladimír Říha, který v minulosti jako jihlavský mladík naskočil i v benáteckém druholigovém dresu. Od té doby již uplynula pěkná řádka let. Dále pak útočnou hrozbou jistě budou navrátilci z Plzně, veterán Radek Haman a reprezentant do dvaceti let Tomáš Rachůnek. Nad startem dalšího velezkušeného forvarda Karla Pláška visí otazník. Stejně tak nejspíše nebude moci hrát druhý nejproduktivnější hráč Aleš Staněk spolu s Tomášem Hradeckým. Naopak dobrou zprávou pro příznivce je návrat Jiřího Berouna na led.

Oba celky v minulém kole

Tým Orli Znojmo se na domácím ledě s Hradcem Králové (3:2 sn) představil v sestavě: Kacetl - Pospíšil, Pláněk, Štach, Rangl, Klimeš, Novák, Kolafa, Stehlík - Beroun, Říha, Trojan - Lev, Podešva, Lattner - Jarůšek, Bartoš, Komínek - Rachůnek, Videlka, Vyletelka

Celek HC Benátky nad Jizerou na ledě Písku (3:0) nastoupil ve složení: Nedvídek (41. Stejskal) - Bendík, Kajínek, Vála, Ulrych, Niko, Tondr, Müller - Krejčík, Pabiška, Klimt - Jánošík, Skořepa, Kica - Liška, Jech, Kopic - Bulíř, Vařecha, Jonák

Webové stránky soupeře

Více informací o znojemském hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho soupeře - Orli Znojmo

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!