18. 11. 2011 | Tomáš Nejedlo

V sobotu Benátky změří síly s Pískem

Benátecké hokejisty čekají v programu první ligy dva domácí zápasy za sebou. Jako první přijede tradiční soupeř už třeba z dob nedávno druholigových – IHC KOMTERM Písek. Oba celky v tabulce dělí patnáct bodů, ale Písečtí umějí na Benátky zahrát. Zápas tedy očekávejme zajímavý, a doufejme, že body zůstanou doma. Samotné utkání startuje na benáteckém zimním stadionu v sobotu 19. listopadu a úvodní buly je naplánováno na 17 hodin! Průběh utkání můžete rovněž sledovat v tradičním on-line přenosu!

Představujeme soupeře - IHC KOMTERM Písek

Budeme-li tvrdit, že Písek je jedno z tradičních hokejových měst, nebude to zase tak úplně od věci. Bruslařský klub zde vznikl už v roce 1876 a spolu se Sokolem se notně zasloužil sportovní uvědomění místních občanů. Když se do českých zemí roku 1892 poprvé dostaly hokejové hole, netrvalo pak na tehdejší poměry - a vzhledem k charakteru dobové novoty – ani příliš dlouho, než se toto sportovní vybavení objevilo i na jihu Čech. Názvy klubu se postupně měnili z SK na ČASK, Duklu, VTJ, VTJ Jitex, Jitex, IHC až na nynější IHC KOMTERM.

Písečtí dlouhou dobu patřili ke stálicím první hokejové ligy. V roce 2005 však sestoupili a ve třetí nejvyšší soutěži se vcelku pravidelně střetávali s benáteckým týmem. Oba celky se opět ve stejné soutěži potkali loni, avšak Písek po nevydařené sezóně sestoupil. Díky koupi licence od odstupujícího Vrchlabí se ale Komterm i nadále může pyšnit přívlastkem prvoligový.

Zápas bude pikantní hned pro několik aktérů. Z píseckého týmu na břehu Jizery v minulosti působili útočníci Jiří Kudrna, Tomáš Nouza a prosadit se u Jizery zkoušel Josef Slavík. Dále pak v Benátkách hrál obránce Jozef Lukáč, trénoval zde třetí brankář Vratislav Vajner a v benáteckém dorostu v ročníku 2007/08 chytal Vojtěch Sedláček. Opačně působili v týmu soupeře Petr Kica a David Kellner. V neposlední řadě pak musíme zmínit sportovního ředitele Benátek Jana Slivku, jenž u Otavy dlouhá léta v manažerské pozici působil a zápas pro něj bude tradičně pikantní!

Mezi tyčemi se letos v dresu Komtermu představili tři brankáři. Nejvíce duelů zatím odchytal sparťanský mladík Vojtěch Sedláček, celkem šestnáct zápasů. Sparta Praha pak čas od času k Otavě zapůjčuje svou dvojku, Martin Faltera, někdejšího brankáře Vítkovic či Kladna. Petr Přikryl již v Písku nepůsobí, jeho služeb nyní využívají konkurenční Litoměřice.

Statistikám beků se sedmi body vévodí první ligou dostatečně zkušený Roman Němeček, který je píseckým odchovancem a řadu sezón odehrál v Ústí nad Labem. Dalším píseckým odchovancem a zkušeným hokejistou je David Všetečka, který je druhý v produktivitě zadáků. Obránci se celkově příliš bodově neprojevují, bývalý benátecký bek Jozef Lukáč kupříkladu ve dvaceti duelech získal jen dva body.

Velký pozor si ovšem Benátky budou muset dát na nejproduktivnějšího hráče žlutomodrých barev, kterým je Tomáš Nouza. Písecký odchovanec strávil posledních několik sezón v extraligové Mladé Boleslavi, kam má stále vyřízen střídavý start. Letos posbíral již osmnáct bodů. Pozornost vzbuzují také ostřílení matadoři - jedenačtyřicetiletý veterán Radek Bělohlav (zároveň hrající asistent trenéra) a o rok mladší Zdeněk Šperger, druhý nejproduktivnější útočník žlutomodrých. Největším srdcaře a hecířem v píseckém týmu je bez debat Jiří Kudrna, někdejší benátecký forvard s velikým píseckým srdíčkem. V minulém utkání se poprvé představil kladenský Milan Hluchý.

Trenérem týmu již není Milan Stárek, kterého nahradil loňský lodivod Vrchlabí – impulzivní Josef Řeháček.

Oba celky ve 23. kole první ligy

Celek HC Benátky nad Jizerou vybojoval další tři body na ledě Třebíče. O góly se postarali Jonák s Kopicem. Benátky nastoupily v sestavě: Stejskal (Nedvídek) - Vála, Říha, Pabiška, Jaroměřský, Mrkvička, Ulrych, Niko, Vitásek - Jonák, Král, Klimt - Skalický, Skořepa, Vařecha - Kellner, Vlach, Kopic - Liška.

Tým IHC KOMTERM Písek v domácím prostředí v přestřelce nakonec zdolal nováčka ze Šumperka 6:3. První gól v sezóně v utkání vstřelil i bývalý benátecký hráč Jiří Kudrna. Komterm nastoupil v sestavě: Sedláček (Vajner) - Němeček, Všetečka, Žovinec, Kanov, Havran, Lukačovič, Lukáč - Nouza, Bělohlav, Suja - Antončík, Luňák, Ferebauer - Polodna, Šperger, Kudrna - Slavík, Hluchý, Mrkvička.

Webové stránky soupeře

Více informací o píseckém hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho sobotního soupeře -
IHC KOMTERM Písek

Rozhodčí

Utkání 24. kola bude jako hlavní rozhodčí řídit Roman Svoboda ze Zruči-Sence. Na čarách mu budou asistovat Tomáš Brejcha z Plzně a Libor Suchánek také z Plzně. Jmenované trojici přejeme, aby se jim v Benátkách rozhodovalo co nejlépe.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!