6. 3. 2012 | Luděk Stránský

Dali jsme do utkání všechno a ve čtvrtek na Olomouc vlétneme, říká Tomáš Liška

O L O M O U C - Hokejisté Benátek nad Jizerou prozatím odvrátili hrozbu vyřazení ze čtvrtfinále play-off první hokejové ligy. V úterním klání na ledě Olomouce byli aktivnější a důraznější než domácí a po výhře 4:1 vrátili sérii zpět do Benátek. Na vítězství se proměněným nájezdem podílel i Tomáš Liška, když vstřelil třetí uklidňující gól.

Favorizovaná Olomouc měla v úterní podvečer první mečbol na ukončení čtvrtfinálové série. Fyzicky náročná hra a větší nasazení, které aplikovalo mužstvo od řeky Jizery, však přineslo ovoce právě ve prospěch hostujícího týmu.

„Dali jsme do toho všechno, protože jsme chtěli vyhrát. Proměnili jsme naše šance a dokázali jsme dát góly, které jsme doma nedali. Jsem rád, že jsme vyhráli,“ shrnul duel útočník Tomáš Liška.

Vzápětí ještě dvaadvacetiletý forvard dodal: „V průběhu zápasu jsme vyčerpali hodně sil, protože jsme hráli více v oslabení. Nechci kritizovat rozhodčí, ale byla tam vyloučení, která byla dost sporná. Ale naštěstí jsme to zvládli.“

Benátečtí paradoxně již podruhé zvítězili na ledě soupeře, naopak v domácím prostředí prohráli poslední dva zápasy. „No je to zvláštní. Nějak se nám v Olomouci daří. Ale teď to zlomíme u nás. První zápas doma jsme měli trochu smůlu, ale ve čtvrtek to snad prolomíme,“ přeje si člen druhého útoku.

Liška také vyvrátil jakékoliv dohady o tom, že by si mužstvo před třetím utkáním na Hané nevěřilo. „Atmosféra v kabině byla dobrá, protože jsme odevzdali dobré výkony, i když v těch domácích zápasech to bylo horší. Jeli jsme do Olomouce s tím, že chceme vyhrát a podařilo se,“ řekl hráč s číslem šestadvacet.

Jeho chvíle přišla ve 33. minutě střetnutí. Dostal se do úniku, byl faulován a následně rozhodčí nařídili trestné střílení. „Krásně mi to Vlašák (Jaroslav Vlach) sklepl, protože poslal puk mezi hráče, já jsem byl zrovna v rychlosti, takže jsem jen najel mezi obránce a oni mě zfaulovali. Nájezd jsem si ale nepromýšlel. Tohle zakončení dělám stále a povedlo se to i v tomhle případě,“ byl spokojený Liška.

Nájezdů a vyložených brankových příležitostí bylo však v zápase více, hlavně na straně domácích. Klíčovou osobností se opět ukázal Vošvrda, který mimojiné zneškodnil v první třetině dva samostatné úniky, a poté si v prostřední periodě poradil i se dvěma penaltami.

„To byly určitě klíčové momenty. Vošvec (Tomáš Vošvrda) si v nájezdech na útočníky počkal a krásně je vychytal. On teď chytá výborně. Co k tomu víc říct? Děkujeme,“ kvituje výkon svého spoluhráče Liška.

Hra se také v průběhu klání vyostřovala, přibylo i agresivnějších zákroků. Po jednom z nich se těžce zvedal domácí Ministr, těžký úder také odnesl benátecký Vlach, po němž byl vyloučen trestem ve hře domácí obránce Bartoň, který si navíc nezahraje v příštím duelu.

„Zákrok na Ministra jsem viděl a myslím si, že to nebyl brutální faul, nebo spíš vůbec žádný faul. Tam ho jen Vitas (Ondřej Vitásek) natlačil a on jak se skrčil, tak si dal asi o hranu mantinelu. Ale nebylo to vůbec agresivní. A zákrok na Vlašáka jsem neviděl, byl jsem zrovna zády ke hře,“ popisoval odchovanec libereckého hokeje.

A co se dá očekávat od šestého utkání čtvrtfinálové série, které se uskuteční ve čtvrtek na stadionu v Benátkách? „Vyhrajeme. Nic než vítězství nebereme. Síly nám rozhodně chybět nebudou. Lehce potrénujeme a ve čtvrtek do utkání vlétneme,“ burcuje mužstvo i fanoušky Liška.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!