9. 10. 2012 | Tomáš Nejedlo

K další venkovní štaci do Hradce Králové

Druhý venkovní zápas v řadě sehrají prvoligoví benátečtí hokejisté. Po těsné porážce v Šumperku vyrážejí Středočeši na led Hradce Králové, tedy aktuálně jedenáctého týmu tabulky naší druhé nejvyšší soutěže. Hradečtí i kvůli problémům s ledovou plochou v úvodu sezóny výsledkově tápou, nedokázali ještě vyhrát dvě utkání po sobě. Za tři body hráči z východočeské metropole vyhráli v předposledním utkání doma s Šumperkem, v minulém kole prohráli v Mladé Boleslav 2:4. Zápas startuje pod hradeckou Bílou věží ve středu 10. října od 18 hodin! Průběh utkání nabídne také tradiční on-line přenos!

Představujeme - Královští lvi Hradec Králové

Od vstupu do nové letošní sezóny se královéhradecký hokejový klub pyšní novým názvem - Královští lvi Hradec Králové. Hradečtí však řešili problém s vlastním stadionem, neboť spory s firmou, která stadion vlastní, nadále přetrvávaly, a tak Hradečtí museli sehrát dva mistrovské duely na druhé malé hale, a až v předchozím domácím zápase s Šumperkem se lvi vrátili na svůj hlavní stadion.

Trenérský štáb Hradeckých se před letošní sezónou změnil o celých sto procent. Jiří Mička se přesunul do Ústí nad Labem a Jiří Slabý vykonává funkci asistenta v dalším prvoligovém klubu - Mladé Boleslavi. Hlavním trenérem tam byl jmenován Martin Hosták, který mezi muži naposledy vedl v první lize Chrudim, avšak v hradeckém klubu působil v představenstvu již loni. Jeho asistenty budou bývalí extraligoví hokejisté Pavel Táborský a David Pospíšil, který je zároveň Hostákovým komentátorským kolegou v České televizi.

Hradeckým se zatím herně nedaří, při pohledu na současnou prvoligovou tabulku rozhodně nebudou moci být na soutoku Labe a Orlice příliš spokojeni. V královéhradeckém brankovišti se zatím prostřídali dva brankáři, Filip Luňák nastoupil ke dvěma utkáním, ani jedno však neodchytal celé. Druhým gólmanem je Jakub Čech, který si svou úspěšnost zásahu drží těsně nad devadesáti procenty.

Mezi obránci v produktivitě vévodí mladý zadák David Roupec, který za bod a tři asistence posbíral čtyři body. Jinak obránci zatím své útočné kolegy kanadskými body příliš nepodporují, dva body má někdejší extraligový zadák Lukáš Chmelíř a po bodu zatím získali Martin Vágner a Milan Karlíček. Jinak má zbývající pětice zadáků ve statistikách prozatím nulu.

Mezi útočníky zatím vládne s osmi body Petr Haluza, který ve valné části loňské sezóny působil v prvoligové Olomouci. Sedm bodů pak získala zřejmě největší hradecká letošní posila - zkušený extraligový matador Michal Mikeska, jenž za svou bohatou kariéru v nejvyšší soutěži vystřídal týmy Karlových Varů, Českých Budějovic, Pardubic či Havířova. Celkem tento třebíčský odchovanec sehrál v extralize 11 sezón a 564 utkání. Z nových akvizicí se zatím výrazněji prosazuje jen David Švagrovský, který si také v sezóně 2007/08 zahrál v benáteckém dresu. Na marodce zůstává zkušený Michal Tvrdík.

Oba celky v minulém kole

Tým Královští Lvi Hradec Králové v minulém kole podlehl loni ještě extraligové Mladé Boleslavi 2:4. O branky hostí se postarali Švagrovský a Finsterle. Východočeši v městě automobilů nastoupili v sestavě: Čech – Čížek, Kania, Karlíček, Hendrich, Roupec, Chmelíř, Čáp, Vágner – Luštinec, Švagrovský, Moskal – Šagát, Říha, Kubica – Budínský, Haluza, Valášek – Finsterle, Macháň, Půlpán.

Celek HC Benátky nad Jizerou v Šumperku dvakrát vedl, přesto nakonec nezískal ani bod, když podlehl Drakům 3:4. Branky hostí obstarali Skalický, Vitásek a Kopic. Benátky nastoupily v sestavě: Vošvrda - Říha, Kolmann, Moravec, Jánošík, Jaroměřský, Šimek, Vitásek, Kajínek - Bortňák, Kopic, Vařecha, Jonák, Liška, Král, Vlach, Klimt, Plodek, Skořepa, Jech, Skalický.

Webové stránky soupeře

Více informací o královéhradeckém hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho středečního soupeře -
Královští lvi Hradec Králové

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!