2. 11. 2012 | Tomáš Nejedlo

V důležitém souboji Benátečtí hostí Beroun

Po nepříliš uspokojivých výsledcích se snad s benáteckým týmem začalo blýskat na lepší časy. V minulém kole totiž svěřenci trenérů Černého, Škalouda a Nečase zvítězili v Písku zcela jasně 7:1 a o kolo předtím Mladé Boleslavi nastříleli pět gólů, avšak 5:6 podlehli. Střelecká produktivita posledních dvou kol by mohla být příslibem do budoucna. V sobotu 3. listopadu k řece Jizeře přijede třináctý Beroun a pro oba celky se bude jednat o veledůležitý zápas. Na benáteckém zimní stadionu utkání odstartuje V 17 hodin a jeho průběh nabídne také tradiční on-line přenos!

Představujeme soupeře - Medvědi Beroun 1933

V roce 1933 byl založen hokejový klub Český lev Beroun. Pod tímto názvem již delší dobu působil také fotbalový klub. V těchto předválečných letech působil v Berouně další hokejový klub SOKOL. Při slučování tělovýchovy byla v roce 1953 založena TJ Lokomotiva Beroun, kde splynuly oba berounské hokejové kluby v jeden oddíl ledního hokeje. Pod Lokomotivou hrál oddíl ledního hokeje až do roku 1993, kdy bylo založeno a zaregistrováno občanské sdružení pod názvem H+S Beroun hokejový klub. O úspěchy berounského hokeje se v minulosti převážně zasloužili bývalí hráči Kladna. Nový název HC Berounští Medvědi byl motivován a převzat ze znaku města města Berouna, kde městskou berounskou bránu střeží medvěd.

Klub HC Berounští Medvědi je posledním pokračovatelem a nástupcem občanských sdružení, které působily pod klubovými názvy Český lev, Sokol, Lokomotiva a H+S v historii berounského hokeje. Před letošní sezónou se berounský klub pyšní novým názvem, a sice Medvědi Beroun 1933. Největším úspěchem berounského hokeje se stala sezóna 2003 - 2004, v níž družstvo mužů zvítězilo v základní části první ligy a postoupilo až do finále play-off, kde v pětizápasové bitvě podlehlo jihlavské Dukle!

Berounský hokejový klub před novým prvoligovým ročníkem byl jednou velkou neznámou. Hráči se na suchu připravovali individuálně a zcela nově složený tým se sešel až těsně před nástupem na led. Změny se nedotkly jen hráčského kádru, novou tvář má i realizační tým a vedení klub. "Radoslav Svoboda končí, ale chtěli bychom mu touto cestou poděkovat za jeho odvedenou práci v minulém ročníku," prozradil nový generální manažer Medvědů Jakub Kříž. Tým jako hlavní trenér vede Aleš Totter, který v loňském ročníku trénoval tým MHL Tatranskí Vlci Spišská Nová Ves. Jeho asistenty jsou Antonín Mařík, který je zároveň vedoucím mužstva, a také ještě aktivně hrající Pavel Vostřák.

Už přípravné zápasy naznačily, že řez berounským mužstvem byl doslova gigantický. Od gólmanů počínaje po útočníky konče se na soupisce objevovala zcela nová jména, přičemž se jednalo z velké míry o hráče, kteří nemají s první ligou téměř žádné zkušenosti. K nim můžeme připočítat zkušené duo Aleš Padělek – Pavel Vostřák. Oba extraligou protřelí borci jsou jistě klíčovými postavami jak na ledě, tak také v kabině. Bývalý plzeňský forvard Vostřák je zároveň asistentem trenéra Tottera.

Produktivitě obránců zatím vévodí se čtymi body slávistický zadák Jakub Šulc spolu s veteránem Jaroslavem Nedvědem. Po Jiřím Dopitovi z Olomouce je tak Nedvěd druhým nejstarším hráčem celé první ligy. Nedvěd však naposledy nastoupil k mistrovskému zápasu koncem září. Z útočníků zatím nejvíce bodů sbírá čtveřice Aleš Padělek (6+8), Pavel Vostřák (4+12), Pavel Klhůfek (5+10) a Tomáš Doležal (6+6). Není také určitě bez zajímavosti, že v odehraných sedmnácti zápasech se v brance protočilo již šest gólmanů – Furch, DiRienzo, Kůdela, Svoboda, Vokál a Benda.

Oba celky v posledním utkání

Celek HC Benátky nad Jizerou uspěl v Písku po jednoznačné výhře 7:1. Na debaklu Jihočechů se svými góly podíleli dvakrát Skořepa a po jedné pak přidali Špaček, Skalický, Kopic, Vlach a Maďar. Benátky nastoupily v sestavě: Moravec, Kolmann, Jánošík, Štich, Ulrych, Jaroměřský, Vála, Říha - Skalický, Klimt, Jonák - Bortňák, Skořepa, Špaček - Vlach, Král, Kopic - Maďar, Jech, Liška.

Tým Medvědi Beroun 1933 si v domácím prostředí dokázal poradit se Šumperkem, Berounští Draky nakonec zdolali 5:3. O branky se postarali dvakrát Bárta a po jedné pak Ruprecht, Malý a Padělek. Medvědi nastoupili v sestavě: Furch (Benda) - Krejčí, Jebavý, Ruprecht, Videlka, Kaláb, Knesl, Malý, Hertl - Karpov, Belay, Plichta, Vostřák, Bárta, Doležal, Trojan, Hošťálek, Čurda, Havel, Klhůfek, Padělek.

Webové stránky soupeře

Více informací o berounském hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho sobotního soupeře -
Medvědi Beroun 1933

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!