10. 6. 2013 | Petra Skopcová

Druhá liga nově rozdělena do dvou skupin

Velké změny přinesl aktiv o druhé lize. Došlo k přerozdělení celků ze tří skupin pouze do dvou - západní a východní. Nově vznikne pravidlo o nasazování mladých hráčů, stejně jako je tomu ve vyšších soutěžích. Přihlášku do soutěže podalo všech třicet týmu s výjimkou jediného.

Dlouho projednávaná úprava řádů dává do sezóny 2013/14 prostor pro uplatnění mladých hráčů. V nadcházející sezoně budou moci extraligové a prvoligové kluby zařadit na soupisku k utkání 22 hráčů, z toho 2 brankáře a 15 hráčů bez věkového omezení včetně cizinců. Na zbývajících pět míst mohou využít nejvýše 3 hráče ročníků 1991, 92 a 93, posledním dvěma hráčům musí být devatenáct a méně. O povinném nasazování hráčů ročníku 1991 a mladších jednala i druhá liga. Návrh byl přijat, jen se musí doladit počet hráčů, s největší pravděpodobností budou tři.

Do konce května se čekalo, které kluby z třiceti celků vlastnících práva na druhou ligu, podájí přihlášku pro nadcházející sezónu. Nakonec to udělaly všechny s výjimkou loni ještě prvoligového Písku. V západní skupině tak vzniklo volné místo, které bude třeba zaplnit. Byla oslovena Chotěboř, s návrhem na prodloužení své druholigovou příslušnost. Další možností, jak zaplnit volné místo, je Zbraslav, která neuspěla v baráži s Milevskem. Rozhodnuto by mělo být do 19. června, kdy zasedá Výkonný výbor svazu, který by měl systém soutěže schválit.

Každá z nově vzniklých skupin má jiný počet účastníků, a tak bude mít svůj vlastní hrací systém. V západní skupině A bude hrát osmnáct celků systémem doma-venku a do play-off postoupí šestnáct týmu. Ve východní skupině B se představí celků dvanáct, budou hrát čtyřkolově a do play off půjde klasicky osm nejlepších. Do baráže půjdou celkem tři týmy, zbývající dva celky ze Západu a poslední tým východní skupiny.

Po postupu Havířova do první ligy se do skupiny B přesune Hodonín spolu s Technikou Brno a Břeclaví. Moravské Budějovice už takové štěstí neměly a budou cestovat na západ a sever Čech. Nováčkem ve skupině A bude Vrchlabí.

Seznam účastníků II.ligy v sezóně 2013/14:

Skupina A (Západ): HC Baník Sokolov, HC Děčín, HC Draci Bílina, HC Klášterec nad Ohří, HC Kobra Praha, HC Milevsko 2010, HC Tábor, HC Vlci Jablonec nad Nisou, HC Řisuty, SHC Klatovy, HC Moravské Budějovice 2005, KLH Vajgar Jindřichův Hradec, NED Hockey Nymburk, SKLH Žďár nad Sázavou, Spartak Pelhřimov, TJ SC Kolín, HC Vrchlabí.

Skupina B (Východ): HC Baník Karviná, HC Bobři Valašské Meziříčí, HC Frýdek-Místek, HC Nový Jičín, HC RT TORAX Poruba 2011, HC Slezan Opava, HC ZUBR Přerov, LHK Jestřábi Prostějov, VHK Vsetín, SHK Hodonín, VSK Technika Brno, HC Lvi Břeclav.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!