9. 10. 2014 | Tomáš Nejedlo

Domácí souboj s vedoucí Třebíčí je pro Benátecké výzvou

Po skvělém vstupu do sezóny a čtyřech výhrách z pěti kol se benátecký tým malinko zadrhl a navíc se mu vyjma zápasu v Prostějově nedaří ani střelecky. Je však na čase to zlomit a právě nyní se Benátky hodlají postavit výzvě, kterou je domácí souboj a aktuálně vedoucím týmem soutěže – Horáckou Slavií Třebíč. Ta zatím prohrála jen třikrát – s ambiciózními týmy Chomutova a Kladna a poté u houževnaté Kadaně. Poctivým bojovným výkonem se ale dá hrát v druhé nejvyšší soutěži s každým a Třebíč není rozhodně výjimkou. Vzájemné utkání bude na benáteckém zimním stadionu sehráno v sobotu 11. října se začátkem v 17 hodin! Průběh utkání nabídne rovněž tradiční on-line přenos!

Představujeme soupeře - SK HS Třebíč

Třebíč v posledních sezónách patří k týmům první poloviny tabulky a také k mančaftům, které umějí potrápit soupeře bez ohledu na to, zda hraje doma nebo venku. V loňském ročníku tým Horácké Slavie po základní části skončil na pěkném pátém místě. Ve čtvrtfinále play off si Třebíč poradil s nedalekým Havlíčkovým Brodem a stopku jí v semifinále vystavila až suverénní Mladá Boleslav, která později postoupila do extraligy. Uplynulá sezóna se tak na Horácku rozhodně dala označit jako úspěšná.

Na prahu té nové bylo zásadní změnou jmenování nového hlavního trenéra. Dosavadní dlouholetý kouč Kamil Pokorný se posunul pouze na pozici sportovního manažera a šéfem třebíčské střídačky se stal kouč, který Vysočinu dobře zná, Jiří Mička. Asistentem zůstal Radek Novák. Všichni tito jmenovaní muži tak začali spřádat plány na hráčský kádr a jak je zatím z postavení v tabulce vidět, povedlo se jim to znamenitě.

Třebíč úzce spolupracuje s Kometou Brno a od letoška také s nováčkem extraligy Olomoucí. Jedničkou na postu brankáře je Tomáš Štůrala, který zatím odchytal osm zápasů. Na dvě utkání v dresu Třebíče do branky naskočil Marek Čiliak, jenž se však v současné době ohání v brankovišti Komety. Jedno utkání pak odchytal ze Zlína zapůjčený zkušený Luboš Horčička.

Všech jedenáct dosavadních odehraných zápasů má ve statistikách osmička třebíčských hráčů, z nichž hned pět je obránců. Nejproduktivnějším z beků je z Olomouce příchozí zkušený Jakub Bartoň, který se ukazuje opravdu jako velmi kvalitní posila. Vstřelil už tři góly a na další tři nahrál. Společně s místním sedmatřicetiletým Rostislavem Malenou tvoří základní zkušenou obrannou osu mužstva. Jmenovat si zaslouží rozhodně ještě třeba Jan Zdráhal, neboť nasbíral už šest přihrávek.

Do útoku se Horácké Slavii povedlo před sezónou přivést opravdu kvalitní posilu. Odchovanec místního hokeje, pětatřicetiletý útočník Roman Erat v Třebíči hrál naposledy před dvanácti lety a přes Znojmo, Kometu Brno a naposledy italský Sterzing/Vipiteno se do mateřského klubu vrátil. Jak kvalitní posilou bude, ukazuje naprosto jasně. Nasbíral již jedenáct bodů, což činí průměr bodu na zápas. O jeden bod více má Miroslav Holec, s nímž Erat hrál za Kometu a také on letos do Třebíče přišel. Vysokou produktivitu si drží i další zkušený Lukáš Havel. Zapomenout nesmíme ani na Davida Dolníčka, Viléma Buriana, Jakuba Čuříka nebo pendly z Komety či Olomouce.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!