14. 10. 2016 | Věra Novotná

Zabodují Benátečtí i v duelu 15. kola? Čeká je zápas na ledě Slavie

Po domácím zápase s Kladnem, ze kterého si Benátečtí připsali další bod do tabulky za výhru v prodloužení, vyjedou Středočeši do hlavního města. V sobotu 15. října od 17:30 je čeká duel s celkem Slavia Praha. Pražané výrazně obměnili svůj kádr a začínají se propadat tabulkou dolů. V posledních dvou zápasech si nepřipsali ani bod. Jak dopadne nadcházející duel, sledujte již tradičně prostřednictvím textové reportáže .

V první čtvrtině mají Pražané pozitivní bilanci

V prvních třech kolech nasbírali sešívaní osm bodů. Doma si poradili s Českými Budějovicemi 5:3. Následoval výjezd k řece Jizeře, kde se rozhodlo o druhém bodu pro Pražany v samostatných nájezdech. Třetí kolo přivedlo na slavistický led Havířov, který Slavii podlehl 2:1. Následně zavítali sešívaní do Kladna, odkud odjížděli s prohrou 3:2. V nadcházejících dvou domácích klání vybojovali Pražané plných šest bodů. Nejprve si poradili s Litoměřicemi 4:1 a zvítězili i nad celkem Jihlavy 3:0. Následně přišla prohraná utkání. Třebíčští zvítězili nad celkem z hlavního města 5:2 a Most vyhrál na ledě Slavie 1:4. Od devátého kola se Slavia opět vezla na vítězné vlně. Kadaň porazila v prodloužení 3:2 a stejným výsledkem, avšak v základní hrací době, si poradila s Frýdkem-Místkem. Další dva body si připsali Pražané na ledě Ústí nad Labem a v samostatných nájezdech porazili Přerov. V závěru první čtvrtiny sezóny se Slavia postavila proti Prostějovu. Proti Jestřábům se však v dresu představili juniorští reprezentanti Slavie, kteří se bili statečně, ale vysoké porážce 13:0 nezabránili. V prozatím posledním utkání zavítali Pražané do arény Českých Budějovic, které v domácím prostředí stále drží neporazitelnost. Slavia podlehla Jihočechům 3:0.

Poslední zápas HC Slavia Praha – 12. října

ČEZ Motor České Budějovice vs. HC Slavia Praha 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 3. Čermák (Pýcha), 25. L. Květoň (Suchánek), 37. Nouza (Heřman, Suchánek).

Sestava týmu HC Slavia Praha: Frodl – Pohl, Knot, Štebih, Holý, Andrlík, Bača, Kolařík – Kverka, Dušek, M. Kadlec – Kubica, Šafránek, Rys – Marcel, Tulačka, Šmerha – Šteiner, Heldák.

*Statistiky zahrnují extraligové zápasy

Slavia obměňuje kádr

Pražský celek opustil maskovaný muž Alexandr Hylák. V letošní sezóně nastoupil k devíti duelům, úspěšnost jeho zákroků se zastavila na 92,7%. Klub také ukončil spolupráci s Peterem Hraškem, Markem Drtinou, Jaroslavem Markovičem, Henri Tuominenem, Milanem Mikulíkem, Tomášem Jiránkem a Michalem Dragounem, jenž byl nejen nejlepším nahrávačem týmu.

Za Alexandra Hyláka angažoval pražský klub Patrika Polívku, který přichází z Plzně. Na hostování je u Pražanů do konce sezóny. Obranné řady vyztuží Jan Holý a Vojtěch Tulačka. Holý naskočil ve své kariéře k jedenácti extraligovým kláním, dvě stihl v letošní sezóně za Plzeň. U Pražanů má vyřízené střídavé starty. Vojtěch Tulačka je v Praze prozatím na měsíční hostování. Na stejnou dobu jako Tulačka přichází i Patrik Marcel. Také Martin Bača oblékne sešívaný dres. Do pražského klubu přichází z extraligového Hradce Králové. Měsíční zkušební doba vypršela Zdeňku Kubicovi, který ale projevil zájem pokračovat ve službách pražského S.

První vzájemné klání rozhodlo prodloužení

Stejně jako zápas s Kladnem, došel i zápas s pražským celkem HC Slavia Praha do prodloužení. Jako první šli do vedení Benátečtí. Ve 12. minutě se přesně trefil Ivan Ďurač po krásné sólové akci. Ve druhé třetině navázal na svého kolegu také Jan Víšek, který dostal přesnou přihrávku od Josefa Mikysky a neomylně zakončil. Středočeši tak šli do poslední dvacetiminutovky s náskokem dvou branek. Slavia se však nevzdala a do třetí třetiny vlétla na plné obrátky. Dvanáct minut před koncem snižovat na 2:1 z pohledu hostů Tomáš Jiránek a tři minuty před závěrečnou sirénou zařídil vyrovnávací gól Roman Chlouba. O druhý bod pro Pražany se v prodloužení postaral David Šafránek.

Poslední vzájemný zápas – 9. září

HC Benátky nad Jizerou vs. HC Slavia Praha 2:3pp (1:0, 1:0, 0:2 – 0:1)

Branky a nahrávky: 12. Ďurač (Kočí, Hrabík), 32. Víšek (J. Mikyska) – 48. Jiránek (Markovič), 57. Chlouba (Tuominen, Dušek), 65. Šafránek.

Sestava týmu HC Benátky nad Jizerou: Kváča (Žajdlík) – Kolmann, Havlín, Kočí, Mikliš, Pyrochta, Plutnar, Krejčí – Hrníčko, Plodek, Musil – Ordoš, J. Mikyska, Víšek – Prokeš, Volf, Hrabík – Ďurač, Janele, Bittner.

Sestava týmu HC Slavia Praha: Hylák (Frodl) – Andrlík, M. Drtina, Knot, Štebih, A. Růžička, Hraško, Valík – Dušek, Tuominen, Chlouba – Mikulík, Dragoun, Kverka – Markovič, Šafránek, Kern – M. Kadlec, Jiránek, Rys.

Utkání z pohledu Lukáše Volfa

„Bude to velice náročné utkání, rozhodně nás nečeká nic jednoduchého,“ předesílá mladý útočník a zdůrazňuje, že důležité bude jít si za svým cílem. „Myslím si, že klíčové bude, abychom hráli naši hru, abychom Slavii pokud možno do ničeho nepouštěli a drželi otěže zápasu ve svých rukou.“ První vzájemné utkání těchto dvou celků skončilo v prodloužení. „Moc si na první zápas nevzpomínám, ale trenéři nám jej na videu připomenou a my budeme dělat vše proto, abychom nedělali ty stejné chyby,“ říká Volf a dodává, že hlavním cílem bude soustředit se na hru. „Slavia bude určitě nebezpečná, teď se tam obměnili nějací hráči, ale my se chceme soustředit na sebe a podat stoprocentní výkon. Nebudeme koukat na to, co bude hrát Slavia,“ uzavírá Lukáš Volf své povídání.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!